Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie

Instellingen, besluitvorming en beleid

Paperback Nederlands 2023 9789046908570
Verkooppositie 3135Hoogste positie: 107
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De afgelopen jaren is de relevantie van de Europese Unie enorm toegenomen door grensoverschrijdende problemen als de COVID-19-epidemie, de energiecrisis, klimaatverandering en migratie. Bovendien woedt een oorlog op het continent, die een EU-breed antwoord vereist. Des te belangrijker is het om te begrijpen hoe de EU werkt.

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie heeft tot doel de kennis over en het inzicht in de Europese politiek te vergroten. Wie het leest, leert niet alleen wie waarover het EU- beleid maakt, maar begrijpt ook waarom de EU en haar beleid op deze wijze vormgegeven zijn.
In het boek komen onder andere een beknopte geschiedenis van de Europese samenwerking en de belangrijkste integratietheorieën aan bod.

Uiteraard worden de Europese instellingen en enkele beleidsterreinen grondig en kritisch besproken. Daarnaast worden ook de rol van Nederland binnen de Europese Unie, de grenzen van de EU en de ‘kloof’ tussen de burger en Brussel belicht. Juist om een gefundeerde mening te kunnen vormen over ‘Brussel’ is het nuttig om te begrijpen hoe de Europese Unie werkt.
De bestuurlijke kaart van de Europese Unie richt zich op hbo- en wo-studenten van opleidingen op het gebied van bestuurskunde, politicologie, economie, Europese studies en journalistiek. Daarnaast is dit boek een nuttig naslagwerk voor professionals die te maken hebben met ‘Europa’.

Bij dit boek hoort een website met extra studiemateriaal. Dit materiaal bestaat uit open vragen, multiple choice vragen, opdrachten, een begrippentrainer en extra leesmateriaal.
De EU verandert voortdurend. Deze 6e druk is dan ook volledig geactualiseerd om aan te sluiten bij de huidige status van de Europese Unie. Ook de website is volledig herzien.
Anna van der Vleuten (red.) is als hoogleraar Contesting Europeanization verbonden aan de afdeling Politicologie van de Radboud Universiteit. Zij verzorgt onderwijs over gender, Europese integratie en internationale betrekkingen en doet onderzoek naar Europees gendergelijkheidsbeleid

Specificaties

ISBN13:9789046908570
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:342
Uitgever:Coutinho
Druk:6
Verschijningsdatum:15-5-2023
ISSN:
Jongbloed:Europees recht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

Deel 1: De Europese instellingen
Deel 2: Europees beleid
Deel 3: Theorieën, kwesties en ideeën

Afkortingen
Literatuur
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De bestuurlijke kaart van de Europese Unie