Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het einde van management zoals wij het kennen

Paperback Nederlands 2008 9789047000778
Voormalig top 100Totaal 70 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Dit boek is voor dromers en doeners; voor iedereen die zich gemangeld voelt door de bureaucratie, die zich zorgen maakt dat het 'systeem' creativiteit verstikt, die stiekem gelooft dat het knelpunt in de top zit, die zich afvraagt waarom werk zo ontmoedigend is, die denkt dat werknemers echt wel slim genoeg zijn om zichzelf te managen en voor iedereen die weet dat 'management' zoals dat nu bedreven wordt, succes in de weg staat - en daar iets aan wil doen. Als u zich hierin herkent, join the club!' - Gary Hamel over 'Het einde van management zoals wij het kennen'

In zijn nieuwe boek toont strategie-expert Gary Hamel op heldere en meeslepende wijze aan dat het huidige managementmodel verouderd is en ten einde loopt om plaats te maken voor een andere manier van management, die beter past bij onze kenniseconomie. De focus van het management op controle en efficiëntie moet worden vervangen door management op basis van vertrouwen, open informatiedeling en ruimte voor experimenteren en creativiteit. Aan de hand van een aantal casestudies laat Hamel zien hoe managementinnovatie een groter concurrentievoordeel oplevert dan technologische of productinnovatie.

Hamel inspireert niet alleen, hij beschrijft ook praktisch en concreet hoe u managementinnovatie kunt introduceren in uw bedrijf of organisatie. 'Het einde van management zoals wij het kennen' is een visionair boek voor iedereen die een bedrijf wil voorbereiden op de toekomst.

Specificaties

ISBN13:9789047000778
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:138
Druk:1
Verschijningsdatum:23-2-2008
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (2)

Het einde van management zoals wij het kennen
Dirk Houtgraaf | 24 mei 2013
Pretentieus, innovatief, stimulerend en verwarrend. Hamel heeft een boek geschreven met vergezichten, 'voor dromers en doeners', die vandaag aan de wereld van morgen willen beginnen. Want op voorhand: het is een boek van vergezichten. 'Het einde van management zoals wij het kennen' is geen praktisch boek.
Lees verder
Het einde van management zoals wij het kennen
Hans van der Loo | 27 februari 2008
Innovatie geldt momenteel als hoogste managementgebod. Iedere manager weet dat het continue vernieuwen van producten, diensten en processen noodzakelijk is om succesvol te zijn. Maar hoe zit het met de vernieuwing van het management zelf? Met andere woorden, hoe is het gesteld met de managementinnovatie? Niet zo goed, als men de woorden van managementgoeroe Gary Hamel in zijn boek 'The Future of Management' mag geloven.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
2
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Galerij der Groten: Gary Hamel
Jeroen Ansink 18 april 2012 Managementdenkers schieten op wetenschappelijk gebied tekort, zegt Gary Hamel. Daardoor hebben ze te weinig maatschappelijke relevantie en lopen ze het gevaar om nieuwe ontwikkelingen mis te lopen. ‘We hebben genoeg Newtons, maar te weinig Edisons.’

Over Gary Hamel

Gary Hamel is gastdocent Strategisch en Internationaal Management aan de London Business School, medeoprichter van Strategos, een internationale consultancyorganisatie en directeur van het Management Innovation Lab. Hij schreef eerder de bestsellers 'De strijd om de toekomst' (met C.K. Prahalad) en 'Leading the revolution' en heeft vele artikelen gepubliceerd, onder meer in Harvard Business Review, Wall Street Journal en The Financial Times.

Andere boeken door Gary Hamel

Over Bill Breen

Bill Breen schrijft al jaren voor vaktijdschriften en was coauteur van 'The Future of Management', dat door Amazon.com als beste businessboek 2007 werd bestempeld. Hij woont in Massachusetts.

Andere boeken door Bill Breen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het einde van management zoals wij het kennen