Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 44% korting

De ondergang van Fortis

Paperback Nederlands 2009 9789047002390
Voormalig top 100Totaal 25 dagen
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
17,50
9,95
VOORDEEL - 44% korting

Samenvatting

In enkele dagen tijd werd een van de grootste banken van België geheel ontmanteld. Hoe heeft het zover kunnen komen? In 'De ondergang van Fortis' onderzoekt Thierry Debels de rol van alle verantwoordelijke partijen.

Hoe komt het dat de aandeelhouders de overname van ABN Amro in 2007 massaal goedkeurden? Loog de top van Fortis over de blootstelling aan giftige leningen? Wat was de rol van de toezichthouders? En wat was de verborgen agenda van Nederland bij het ontmantelen van de grootste bankverzekeraar van de Lage Landen? Wat bezielde de analisten toen ze het aandeel van Fortis tot het einde bleven aan raden? Waren journalisten wel altijd objectief bij de berichtgeving over de bank?

Thierry Debels probeert de échte waarheid over Fortis te achterhalen. Hij baseert zich onder meer op tientallen gesprekken met de hoofdrolspelers en geheime documenten. Die waarheid is voor sommige partijen zwaar te verteren, maar de auteur neemt zoals gebruikelijk geen blad voor de mond en stoort zich niet aan de politiek correcte conventional wisdom over Fortis.

Specificaties

ISBN13:9789047002390
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:13-5-2009
ISSN:

Expertrecensies (1)

De ondergang van Fortis
Perry Oostrum | 30 juni 2009
In enkele dagen tijd, althans in de perceptie van het grote publiek, werd een van de grootste banken van België geheel ontmanteld. Velen vragen zich af hoe het zover heeft kunnen komen. 'De ondergang van Fortis' is niet het eerste boek dat is verschenen over deze kwestie en het zal ook niet de laatste zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
5 stemmen
3
2
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Thierry Debels: ‘Het is duidelijk dat de Tweede Kamer is belogen’
Hans van der Klis 19 juni 2009 In De ondergang van Fortis analyseert Thierry Debels hoe de Vlaams-Nederlandse bankverzekeraar zich verslikte in de overname van ABN Amro en de kredietcrisis. Debels, een econoom die actief is als freelance publicist en onderzoeker voor de Vlaamse politieke partij LDD, spaart geen van de betrokken partijen: noch de banken, noch de kredietbeoordelaars, analisten, beleggers of politici. Management & Literatuur sprak met de auteur.

Over Thierry Debels

Thierry Debels studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij was adviseur bij ING België en wetenschappelijk medewerker bij de Money & Finance Research Group van de Vrije Universiteit Brussel. Hij is nu financieel adviseur en publicist.

Andere boeken door Thierry Debels

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De opkomst van Fortis
2. De toplui van Fortis
3. De toezichthouders
4. De analisten
5. De media
6. De politici
7. De aandeelhouders

Nawoord
Bijlagen
Bibliografie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ondergang van Fortis