Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het grote lobbyboek

De ongeschreven regels van het spel

Paperback Nederlands 2013 9789047005131
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Lobbyen is iemand voor uw karretje spannen om er zelf beter van te worden. Het is een alledaagse bezigheid, er is niets geheimzinnigs aan, en iedereen kan het. Sterker: velen doen het al zonder het te beseffen. Voor een nieuwe baan, een subsidie, om iets te verkopen, om regels van de overheid te veranderen.

Lobbyen loont. Als u de kneepjes van het vak maar kent. Het bestuur van de voetbalclub, de directeur, de ambtenaar, de minister, hun secretaresse en de koningin: ze zijn allen te verleiden door de listige lobbyist. Dit boek geeft de tips en de trucs en beantwoordt praktische vragen als: hoe beweeg u zich soepel op een receptie, hoe schrijft u een overtuigende lobbybrief, hoe pakt u een beslisser in, hoe troef u uw tegenstanders af?

'Het Grote Lobbyboek' laat ook zien hoe de professionals het doen. Hoe krijgt Amnesty International een voet tussen de deur in Den Haag? Hoe gaat Albert Heijn te werk? En hoe werkt 's lands meest ervaren lobbyiste: koningin Beatrix? 'Het Grote Lobbyboek' onthult het allemaal. Een onmisbare gids voor iedereen - beginneling én grootmeester - die zich wil bekwamen in de regels van het spel.

Specificaties

ISBN13:9789047005131
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:6
Verschijningsdatum:24-7-2013
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het grote lobbyboek
Rob de Lange | 26 januari 2007
Public affairs (PA) is een betrekkelijk nieuw aandachtsgebied dat snel in opkomst is. Gezien vanuit het perspectief van organisaties, wordt PA wel omschreven als de strategische managementdiscipline die zich richt op de politiek-bestuurlijke omgeving waarin een organisatie zich bevindt en die soms direct of indirect een enorme invloed heeft op die organisatie. In de wandelgangen wordt PA kortheidshalve ook wel aangeduid met de term lobby of lobbyen, ook al maken ingewijden een duidelijk onderscheid tussen beide. Iedere moderne manager weet hoe ongelofelijk belangrijk de politiek bestuurlijk omgeving - lokaal, nationaal en internationaal – is geworden voor het voortbestaan van de organisatie. De PA-discipline groeit in omvang en aandacht. Er worden budgetten voor vrij gemaakt, er worden seminars georganiseerd en er bestaat sinds enige jaren een Beroepsvereniging voor Public Affairs. Vandaar dat 'Het grote lobbyboek' van Erik van Venetië en Jaap Luikenaar bijzonder goed getimed is.
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
3 stemmen
0
2
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Erik van Venetië

Erik van Venetië (1958) is public-affairsadviseur bij Berenschot Communicatie. Eerder was hij lobbyist van de Nederlandse Spoorwegen en politiek redacteur bij de Volkskrant.

Andere boeken door Erik van Venetië

Over Jaap Luikenaar

Jaap Luikenaar (1953) is lobbyist van het Havenbedrijf Rotterdam. Daarvoor werkte hij als communicatieadviseur en was hij redacteur bij Het Vaderland.

Andere boeken door Jaap Luikenaar

Inhoudsopgave

1. Iedereen kan lobbyen
2. Je praat wel veel,...maar overtuig je ook?
3. Strategieën en tactieken
4. De eeuwenoude kunst der verleiding
5. De beslisser vangen in je net
6. Iedereen zijn eigen old boys network
7. Lobbyen met lawaai
8. Vaste relaties en wisselende contacten
9. De feiten en niets dan de feiten
10. Hoe kom je binnen bij ambtenaren en politici?
11. De praktijk bepaalt de moraal
12. Hoe overleef je het thuisfront?
13. Langs de meetlat
14. Nieuwe netwerken en authentieke burgers
15. Dus jij wilt lobbyist worden?

Bijlagen
- Lobbyjargon
- Handvest van de Beroepsvereniging voor Public Affairs
- Gesprekspartners
- Literatuur, websites en tijdschriften over lobbyen
- Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het grote lobbyboek