Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Great by Choice (Nederlandstalig)

Toeval, chaos, onzekerheid: Waarom sommige ondernemingen ondanks alles floreren

Paperback Nederlands 2012 9789047005148
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Tien jaar na het verschijnen van 'Good to Great', volgens velen het beste businessboek van het afgelopen decennium, is Jim Collins terug met een nieuw spraakmakend boek, 'Great by Choice'. Hierin beantwoordt hij de vraag: waarom floreren sommige bedrijven zelfs in de meest chaotische en onzekere omstandigheden en andere niet?

Succes, zo beweert Collins, is met name een kwestie van goede, gedisciplineerde keuzes maken. Ook neemt hij stelling tegen het alom geaccepteerde idee dat we 'in deze snelle tijden' direct moeten reageren en schakelen. Dat leidt juist vaak tot ondoordachte manoeuvres. Deze en andere conclusies uit negen jaar onderzoek maken dit boek tot een 'klassieke' Collins: gebaseerd op diepgravend onderzoek en zeer stimulerend voor het management van grote en kleinere organisaties. Vol casemateriaal en voorbeelden.

Specificaties

ISBN13:9789047005148
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:18-8-2012
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (3)

Great by Choice (Nederlandstalig)
Peter de Roode | 10 oktober 2012
'Waarom gedijen sommige bedrijven in onzekerheid en chaos en andere niet?' In dit nieuwste boek van Jim Collins, dat hij samen met Morten Hansen schreef, staat deze vraag centraal. Collins-fans kunnen hun hart ophalen met 'Great by Choice': veel onderzoek, interessante conclusies met de nodige uitbreiding van het managementjargon. Maar ook de Collins-critici komen ruimschoots aan hun trekken. Ze zullen zich de vragen stellen: 'Wat moeten we met deze inzichten?' en 'Is hier geen sprake van jumping to conclusions?'
Lees verder
Great by Choice (Nederlandstalig)
Jan Jacob Bos | 7 augustus 2012
Op het eerste gezicht lijkt 'Great by Choice' wel wat overeenkomsten te hebben met 'Good to Great'. In beide gevallen gaat het om een empirisch onderzoek naar wat bedrijven zo geweldig maakt. Schijn bedriegt gelukkig: Jim Collins heeft na negen jaar onderzoek weer een nieuw meesterwerk afgeleverd.
Lees verder
Great by Choice (Nederlandstalig)
Carla Verwijs | 7 augustus 2012
Jim Collins onderzoekt al vele jaren stukjes van de puzzel hoe bedrijven succesvol worden. Over die onderzoeken heeft hij verschillende boeken geschreven, die minstens zo succesvol zijn als de bedrijven die hij onderzoekt. Het nieuwste boek van Jim Collins, geschreven in samenwerking met Morten Hansen, is opnieuw zo'n puzzelstukje. In 'Great by Choice' wordt gekeken naar hoe het komt dat sommige bedrijven gedijen in turbulente en onzekere tijden: wat maakt dat ze overeind blijven en zelfs groeien?
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
1
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jim Collins

Jim Collins is adviseur van succesvolle bedrijven: hoe ze groeien, excelleren en hoe goede bedrijven 'great' worden. Collins werkte voor senior directieleden en CEO's van meer dan honderd ondernemingen. Ook was hij werkzaam in de sociale sector. Jim Collins is afgestudeerd in business administration en wiskunde aan de Stanford University. Bovendien heeft hij diploma's gehaald aan de University of Colorado en de Peter F. Drucker Graduate School of Management (Claremont Graduate University).

Andere boeken door Jim Collins

Over Morten Hansen

Morten T. Hansen is Professor in Entrepreneurship at INSEAD and also at the University of California, Berkeley. Prior to INSEAD, he was a professor at Harvard Business School, Harvard University, for a number of years.

Andere boeken door Morten Hansen

Inhoudsopgave

Dankwoord

1. Gedijen in onzekerheid
2. De 10X-bedrijven
3. De 20 kilometer-loop
4. Schiet eerst met een pistool, daarna met een kanon
5. Vermijd de Zone des Doods
6. SMaC
7. Het rendement op geluk

Epiloog: Great by Choice
De basis van het onderzoek
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Great by Choice (Nederlandstalig)