Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De HR Scorecard

Het meten van strategie, mensen en prestaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789047005766
1
Voormalig Nr. 1Totaal 17 dagen
EvergreenTotaal 581 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Human Resources Management wordt steeds belangrijker voor de strategie van bedrijven. Prestaties van mensen hebben steeds meer invloed op de bedrijfsstrategie. Die prestaties moeten dan wel gemeten kunnen worden. Op basis van de succesvolle Balanced Scorecard hebben de auteurs van dit boek een nieuwe methodiek ontwikkeld, de HR-scorecard. Daarmee kan human resources management ingepast worden in de algemene strategie van bedrijven en kan men human resources managen als een onderdeel van het bedrijfskapitaal. Bovendien wordt het mogelijk om met de HR-scorecard een koppeling te maken tussen menselijke prestatiemeting enerzijds en meetfactoren zoals omzet- en winstcijfers anderzijds. Aan de hand van een onderzoek bij 3000 bedrijven hebben de auteurs een model ontwikkeld dat bestaat uit 7 stappen. Zij beschrijven uitgebreid de verschillende stappen met een praktische toelichting hoe deze kunnen worden geïmplementeerd in de bedrijfsvoering. 'De HR-scorecard' is daarmee een boek dat een model neerlegt voor prestatiemeting in relatie tot strategie. Dit zal vele managers behulpzaam zijn in hun zoektocht naar betere instrumenten voor human-resources-management.
Ebook is alleen geschikt voor gebruik op tablet.

Specificaties

ISBN13:9789047005766
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Druk:1
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
De HR-Scorecard
Hilde Veraart-Maas | 7 januari 2002
Meestal is de financiële strategie binnen een bedrijf wel duidelijk; als het gaat over de input om bedrijfsresultaten te bereiken zijn de meningen intern al meer verdeeld. Maar als het aankomt op menselijk kapitaal, dan blijkt dat dit belangrijkste kapitaal het slechts gemeten en het minst gemanaged wordt. 
Lees verder
recensie
De HR Scorecard
Hilde Veraart-Maas | 7 januari 2002
Meestal is de financiële strategie binnen een bedrijf wel duidelijk; als het gaat over de input om bedrijfsresultaten te bereiken zijn de meningen intern al meer verdeeld. Maar als het aankomt op menselijk kapitaal, dan blijkt dat dit belangrijkste kapitaal het slechts gemeten en het minst gemanaged wordt. Het meten op essentiële processen, uitgedrukt in kosten-baten en in waardeschepping, stelt HRM in staat een herkenbare bijdrage aan de bedrijfsstrategie te leveren, zodat deze afdeling het nog te vaak bestaande beeld van overhead en kostenpost kan omzetten in een strategische rol. Daarom richten de auteurs van 'De HR scorecard'zich primair op de Human Resources Manager.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
16 stemmen
2
10
3
1
0

Over Brian Becker

Brian Becker is hoogleraar Human Rescources en voorzitter van het departement Organization and Human Resources van de management faculteit van de State University of New York in Buffalo. Professor Becker heeft talloze publicaties op zin naam over de financiële aspecten van arbeidsovereenkomsten, zowel met als zonder betrokkenheid van de vakbonden. Momenteel concentreert zijn onderzoek en advieswerk zich op de relatie tussen human resources management, strategie-implementatie en bedrijfsprestaties.

Andere boeken door Brian Becker

Over Mark Huselid

Mark Huselid is wetenschappelijk medewerker HR Strategy bij de faculteit Management and Labor Realtions (SMLR) van Rutgers University. Zijn onderzoek richt zich op het verband tussen human resource management, ondernemingsstrategie en bedrijfsprestaties. Voor zijn bijdragen op dit gebied is hij vele malen onderscheiden. Hij is redacteur van het Human Resources Management Journal en adviseert vele bedrijven op het gebeid van meten en strategieën voor personeelsbeleid.

Andere boeken door Mark Huselid

Over Dave Ulrich

Dave Ulrich is hoogleraar Bedrijfskunde aan de University of Michigan. Hij heeft talloze boeken en artikelen gepubliceerd over human resources en organisatie en is als adviseur verbonden aan vele bedrijven. Tot de onderwerpen waarover hij adviseert, behoren leiderschapsontwikkeling, ontwikkeling van organisatiecapaciteiten, snelle implementatie, ontwikkeling van een gemeenschappelijke mentaliteit en vorming van een beleidsplan voor human resources. Vijf beroepsorganisaties hebben hem onderscheiden voor levenslange verdienste en hij is lid van verscheiden redactieraden.

Andere boeken door Dave Ulrich

Inhoudsopgave

Voorwoord door David Norton
Inleiding en dankbetuiging

1. Personeelszaken als strategische partner: Het meetprobleem
2. De strategische invloed van personeelsbeleid aantonen en meten
3. De constructie van een HR-scorecard
4. Kosten batenanalyse voor HR-activiteiten
5. De principes van goed meten
6. De afstemming van het personeelsbeleid meten
7. Competenties voor personeelsfunctionarissen
8. Leidraad voor de implementatie van de HR-scorecard

Appendix: onderzoek en resultaten

Noten
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De HR Scorecard