Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mr. Amazon

De onstuitbare ambitie van Jeff Bezos

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789047005872
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat Steve Jobs was voor Apple is Jeff Bezos voor Amazon. Bezos werkte als dikbetaalde Wall Street-handelaar, maar durfde in de begindagen van het internet opnieuw te beginnen als ondernemer met een magazijn in zijn garage. Die gok werd beloond. Zijn bedrijf Amazon maakte in de afgelopen twintig jaar een onwaarschijnlijke groei door: van online boekhandel naar 's werelds grootste warenhuis.

Brad Stone beschrijft de fascinerende geschiedenis van Bezos als ondernemer en laat zien hoe de ontwikkeling van het bedrijf vervlochten is met diens grootse ideeën over competitie en innovatie. Hij sprak met Bezos zelf en met groot aantal (voormalige) Amazon-medewerkers en geeft als eerste een inkijkje in een bedrijfscultuur van gedurfde investeringen en meedogenloze ambitie. Mr. Amazon is een genuanceerd en onthullend portret van dit fascinerende bedrijf en zijn excentrieke oprichter.

Specificaties

ISBN13:9789047005872
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:384
Druk:1
Verschijningsdatum:24-10-2013
ISSN:

Expertrecensies (3)

Mr. Amazon - 'Een geweldig boek'
Ger van den Buijs | 27 juli 2018
Dit is een geweldig boek. De aanprijzing Beste Businessboek van het jaar door Financial Times is helemaal terecht. Hoewel ik nooit echt fan ben geweest van Amazon of Jeff Bezos, was het boek de moeite van het lezen meer dan waard.
Lees verder
Mr. Amazon - De onstuitbare ambitie van Jeff Bezos
Patrick Davidson | 6 september 2016
Gefascineerd door de manier waarop mensen en teams topprestaties neerzetten begon Patrick Davidson dit boek over Jeff Bezos, oprichter van Amazon en ruimtevaartbedrijf Blue Origin te lezen. ‘Een boeiend portret van iemand die weet waar hij heen wil en neezeggers negeert zodat hij voortgang blijft boeken.’
Lees verder
De meedogenloze missionarissen van Amazon.com
Jeroen Ansink | 5 november 2013
Moet je een bullebak zijn om een goed bedrijf op te richten? Wie Steve Jobs de biografie van Walter Isaacson leest, zou het bijna denken. De oprichter van computerbedrijf Apple was weliswaar een creatief genie, maar wist zijn visie slechts te verwezenlijken met een managementstijl die dreef op intimidatie en vernedering.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (5)

nieuws
Amazon’s big power
Bertrand Weegenaar 2 juni 2014 Het is niet de eerste keer, en al zal zeker niet de laatste keer zijn: Amazon heeft een dispuut met een grote uitgever over het prijscontract. Dit keer moet het contract met Hachette, één van de vijf grote Engelstalige uitgevers, worden herzien.
nieuws
Amazon biografie wint Financial Times Goldman Sachs Award
Jeroen Ansink 20 november 2013 Mr. Amazon van de Amerikaanse Bloomberg-journalist Brad Stone heeft in Londen de Financial Times en Goldman Sachs Business Book of the Year onderscheiding gewonnen. In het boek beschrijft Stone hoe de Amerikaanse ondernemer Jeff Bezos een goedbetaalde baan op Wall Street opgaf om in een garage het internetbedrijf Amazon op te bouwen.
interview
Brad Stone: ‘Jeff Bezos is altijd aan het vernieuwen’
Jeroen Ansink 19 november 2013 Meedogenloos, innovatief, flexibel en niet bang voor de harde realiteit. In Mr. Amazon schetst de Amerikaanse journalist Brad Stone een complex beeld van superondernemer Jeff Bezos. ‘Er stroomt ijswater door zijn aderen.’
nieuws
Bezos-biograaf spoort biologische vader Amazon-oprichter op
Jeroen Ansink 14 oktober 2013 Jeff Bezos is misschien wel de meest succesvolle ondernemer van dit moment. De oprichter van internetwinkel Amazon kan zich meten met Walmart als retailer, met Apple als producent van e-readers en tablets, en met IBM als verschaffer van data-opslag. Met een vermogen van meer dan 27 miljard dollar is de 49-jarige Bezos, die bekendstaat om zijn bulderende lach, de op achttien na rijkste man ter wereld.
nieuws
Nominaties FT & Goldman Sachs Business Book of the Year
Justin van Lopik 27 september 2013 De nominaties voor de FT & Goldman Sachs Business Book of the Year Award, een belangrijke internationale prijs voor businessboeken, zijn bekendgemaakt. De prijs, waar voor de winnaar een geldbedrag van £30,000 aan verbonden is, gaat naar het boek dat het meest boeiende en fascinerende inzicht geeft in moderne business issues.

Over Brad Stone

Brad Stone is een Amerikaanse journalist voor Bloomberg News, gespecialiseerd in technologiebedrijven. The Everything Store was het Financial Times en Goldman Sachs Business Book van het jaar.

Andere boeken door Brad Stone

Inhoudsopgave

Proloog

Deel 1: Vertrouwen
1. House of Quants
2. Het boek van Bezos
3. Koortsdromen
4. Milliravi

Deel 2: Literaire invloeden
5. Rocket boy
6. Chaostheorie
7. Een technologiebedrijf, geen winkel
8. Fiona

Deel 3: Zendeling of huurling?
9. Lift-off!
10. Nuttige overtuigingen
11. Het rijk van het vraagteken

Dankwoord
Jeffs leeslijst
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mr. Amazon