Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De beslissende voorsprong

Een gezonde organisatie als basis voor duurzaam succes

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789047006381
Verkooppositie 2942Hoogste positie: 242
Direct te downloaden

Samenvatting

Wie zoekt naar manieren om de concurrentie voor te blijven, komt al snel op het terrein van marketing, innovatie of strategie. U wilt in feite slimmer zijn dan de rest. Maar ook de concurrentie volgt de ontwikkelingen op de voet, zodat u uw behaalde voorsprong als snel weer kwijt bent.

Patrick Lencioni laat in dit toegankelijke maar diepgravende boek zien dat er een wereld te winnen is door niet slimmer, maar gezonder te worden: wie politieke spelletjes, gebrekkige communicatie en slecht leiderschap weet uit te wieden, kan alle aanwezige ervaring, kennis en energie in zijn bedrijf maximaal inzetten. Een gezonde organisatie weet management, werkvloer en cultuur tot een geheel te smeden – en dat is de enige manier om duurzaam concurrentievoordeel te behalen.

Aan de hand van voorbeelden en tips uit zijn eigen praktijk laat Lencioni zien hoe uw organisatie gezond kan worden. Zo krijgt ook u de beslissende voorsprong.

Specificaties

ISBN13:9789047006381
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:18-7-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Zes vragen voor een gezonde organisatie
Bertrand Weegenaar 20 september 2016 Patrick Lencioni is auteur van een reeks van fabels en parabels over leiderschap en teamwerken. Titels als De vijf frustraties van teamwork en het recent verschenen De 3 kenmerken van een ideale teamspeler. De kern zijn werk heeft Lencioni een paar jaren geleden beschreven in De beslissende voorsprong Een gezonde organisatie als basis voor duurzaam succes. Geen fabel, wel veel praktijkervaringen.

Over Patrick Lencioni

Patrick Lencioni is oprichter en directeur van The Table Group, een bedrijf dat zich sinds 1997 inzet om leiders te helpen de gezondheid van hun organisaties te verbeteren. Zijn principes worden omarmd door leiders wereldwijd en zijn overgenomen door allerlei soorten organisaties, waaronder multinationals, startups, professionele sportteams, het leger, non-profitorganisaties, kerken en scholen. Lencioni is de auteur van elf managementboeken met bijna zeven miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Zijn werk is onder meer verschenen in de Wall Street Journal, Harvard Business Review, Fortune, Bloomberg Businessweek en USA Today. Voordat Lencioni The Table Group oprichtte, was hij executive bij Sybase, Inc. Hij begon zijn carrière bij Bain & Company en werkte later bij Oracle Corporation. Lencioni woont met zijn vrouw en hun vier zonen in de San Francisco Bay Area.

Andere boeken door Patrick Lencioni

Inhoudsopgave

Inleiding

Een pleidooi voor een gezonde organisatie
De vier disciplines

Discipline 1: Bouw een hecht leiderschapsteam
Discipline 2: Creeer helderheid
Discipline 3: Overcommuniceer helderheid
Discipline 4: Bekrachtig helderheid

Het belang van goede meetings
De voorsprong nemen

Checklist organisatiegezondheid
Extra informatie
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De beslissende voorsprong