Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De zeven eigenschappen voor succes in je leven

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789047007395
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden
6,99
6,99

Samenvatting

COVEY-LEESWIJZER

'De 7 eigenschappen' is al 25 jaar een klassieker. Het is het perfecte boek voor mensen die meer sturing aan hun leven willen geven.

De zeven eigenschappen vormen een complete aanpak om te leven naar de principes die voor u belangrijk zijn - of u nu betere keuzes wilt maken, uzelf en anderen beter wilt begrijpen of weerbaarder wilt worden in deze hectische tijden.

Essentieel, krachtig, realistisch: 'De 7 eigenschappen' is een boek waar u uw leven lang profijt van hebt.

Stephen Covey (1932-2012) is de grootmeester van de persoonlijke ontwikkeling. Hij was een veelgevraagd en gedreven coach, schrijver en spreker. De 7 eigenschappen werd in 38 talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht.

'Hij leert de lezer in de eerste plaats naar zichzelf te kijken als onderdeel van een groter geheel: werk, gezin en gemeenschap.' - NRC Handelsblad

'Zijn lessen hebben mijn leven bijzonder verrijkt.' - Ben Tiggelaar

Specificaties

ISBN13:9789047007395
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:363
Druk:63
Verschijningsdatum:31-1-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De zeven eigenschappen voor succes in je leven
Peter Streefkerk | 4 april 2014
‘De zeven eigenschappen voor succes in je leven’ is in de eerste plaats interessant voor iedereen die bewuster wil leven. Niet een specifieke doelgroep dus. Behalve dat de principes uit het boek in je privéleven toepasbaar zijn, gelden ze ook voor je zakelijke leven.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
35 stemmen
23
12
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Doe mee aan de online Covey Challenge
Pierre Pieterse 13 oktober 2016 Van 14 t/m 20 november 2016 organiseren Uitgeverij Business Contact en Managementboek de Covey Challenge. Doe mee en ga de uitdaging aan om de 7 eigenschappen een week lang toe te passen in jouw leven.

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel 1 - Paradigma's en principes

Deel 2 - Overwinningen op jezelf

Eigenschap 1 Wees pro-actief
Eigenschap 2 Begin met het einde voor ogen
Eigenschap 3 Belangrijke zaken eerst

Deel 3 - Overwinningen met de omgeving

Eigenschap 4 Denk win-win
Eigenschap 5 Eerst begrijpen… dan begrepen worden
Eigenschap 6 Synergie

Deel 4 - Vernieuwing

Eigenschap 7 Houd de zaag scherp

Bijlage A Mogelijke waarnemingen die voortkomen uit verschillende centra
Bijlage B Een kwadrant II-dag op kantoor

Dankwoord
Eerbetoon van de familie Covey aan een zeer effectieve vader
Register
FranklinCovey-organisatie
Verder lezen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De zeven eigenschappen voor succes in je leven