Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ontketen vernieuwing!

Blokkades wegnemen en beweging creëren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789047008941
10
Voormalig top 10Totaal 132 dagen
EvergreenTotaal 1047 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Vernieuwingskracht is overal – je moet het alleen wel zien…

Zou jij meer ondernemerschap, proactief gedrag en samenwerking wensen? Verlang je naar meer sprankeling, energie en beweging in je organisatie? Ontketen vernieuwing!

Ontketenen is loskomen uit vastgeroeste werkwijzen; ontketenen is energie en creativiteit op gang brengen én houden. Van plannen uitrollen naar beweging creëren. En van brandjes blussen naar vuurtjes stoken.

Breek met oude veranderroutines die beweging juist aan ketens leggen. Ontsteek het vuur met een inspirerend verhaal dat samenbindt en verleidt. Herken de eerste vlammetjes en wakker die aan. Leer van succesvolle start ups hoe je snel initiatieven van de grond krijgt. Zie hoe kleine initiatieven zich kunnen uitbreiden tot een grote beweging. En blaas het vernieuwingsproces steeds weer leven in met kleine, betekenisvolle duwtjes.

Net als in zijn everseller 'Doorbreek de cirkel!' legt Arend Ardon fundamentele krachten bloot. Krachten die kleine initiatieven razendsnel doen verspreiden en zelfs een kettingreactie kunnen veroorzaken. Dit boek is een inspiratie voor iedereen die bij wil dragen aan een vitale, creatieve en vernieuwende organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789047008941
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:15-10-2015
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (6)

Ontketen vernieuwing! - 'Vergt moed van veranderaars'
Peter de Roode | 30 oktober 2017
Ontketen vernieuwing! is een uitstekende opvolger van Doorbreek de cirkel! waarin Arend Ardon afrekent met de traditionele vormen van verandering.
Lees verder
Ontketen vernieuwing!
Jan Hoogstra | 5 januari 2016
Innovatie staat hoog op de agenda van bestuurders van organisaties. Innovatie kan ook incrementeel zijn, waarbij de aandacht momenteel veel uitgaat naar disruptieve innovatie. Is de aanpak voor incrementele innovatie anders dan voor disruptieve innovatie? Arend Ardon beschrijft in zijn boek ‘Ontketen vernieuwing, blokkades wegnemen en beweging creëren’ een innovatieve aanpak voor innovatie. Niet meer de focus op het wegnemen van weerstand maar stimuleren van de start van een beweging, enthousiasmeren vanuit de organisatie zelf…
Lees verder
Ontketen vernieuwing!
Henk van Tent Becking | 22 december 2015
Arend Ardon geeft in ‘Ontketen vernieuwing’ een inspirerend denkraam over het loskomen uit vastgeroeste werkwijzen en oude veranderroutines. Vanuit zijn ervaring geeft hij mooie voorbeelden over hoe blokkades weggenomen kunnen worden en hoe beweging kan worden vormgegeven. Dit waardige vervolg op ‘Doorbreek de cirkel’ is een prettig leesbaar boek, dat inspireert om zelf op een andere manier met vernieuwing aan de slag te gaan. Dit maakt dat ‘Ontketen vernieuwing’ zeer de moeite van het lezen waard is.
Lees verder
Ontketen vernieuwing!
Louis Thorig | 14 november 2015
Menig bestuurder, manager en professional raakt uitgekeken op de klassieke verandermethoden. Vernieuwingskracht is overal. Maar steeds meer organisaties lopen aan tegen grenzen van bestaande verandermethoden.
Lees verder
Leidinggeven aan veranderen: klein beginnen, onderzoeken, experimenteren, en vooral leren
Pierre Spaninks | 3 november 2015
Kent u dat gevoel, dat u iets wilt veranderen binnen uw organisatie, dat u er alles aan doet om de boel in beweging te krijgen, en dat de weerstand alleen maar groter wordt? Dan gaat u zich helemaal begrepen voelen door Arend Ardon. En wat meer is: met Ontketen vernieuwing! helpt hij u nog verder ook.
Lees verder
Ontketen vernieuwing!
Carla Derijck | 28 oktober 2015
Verandering is vooral veel doen: experimenteren, vastlopen, reflecteren en leren. Duurzame vernieuwing ontstaat alleen door te kiezen voor een vernieuwende weg, inspiratie ontstaat alleen uit inspirerende interventies. Dit stelt Arend Ardon in zijn laatste boek: Ontketen vernieuwing!
Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
12 stemmen
6
5
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

interview
Arend Ardon: ‘We moeten ons brein een beetje helpen’
Ronald Buitenhuis 18 september 2019 Er is weer een mooie line-up voor de zesde editie van het seminar Veranderkracht. Van tribes en speedboten tot vucajazz, en van A.I. tot het Westland als apotheek van de wereld. Inhoudelijke state- of-the-art managementtheorie afgewisseld met zintuigelijke ervaringen van smaak, geur en gehoor. Een seminar over de meest actuele wijzen om te overleven in de digitale transitie. ‘Veranderen is niet langer van klusje naar klusje met daartussen een stabiele fase, het is een constant bewegen.'
interview
Galerij der Groten - Arend Ardon: ‘Mijn hart ligt bij de dynamiek’
Pierre Spaninks 27 oktober 2017 Arend Ardon, sociaalpsycholoog annex bedrijfskundige, zette zichzelf in korte tijd als managementauteur op de kaart met twee populaire boeken. Sindsdien is hij een veelgevraagd spreker op congressen en seminars. Aan een derde boek is hij nog niet toe gekomen, want de klanten uit zijn adviespraktijk gaan voor. Maar ideeën heeft hij te over, zowel vakmatig als wetenschappelijk.
interview
Arend Ardon: Van blokkade naar beweging
Pierre Spaninks 28 september 2015 Patronen doorbreken, energie aanwakkeren, organisaties in beweging brengen. Arend Ardon doet niets liever dan dat. Een gesprek over het hoe en waarom, naar aanleiding van zijn bestseller Ontketen vernieuwing! Inclusief: de dilemma's van de organisatieadviseur die ook managementauteur is.

Over Arend Ardon

Dr. Arend J. Ardon (1967) is sociaal en organisatiepsycholoog én bedrijfskundige. Sinds 2001 is hij vennoot bij Holland Consulting Group. Ardon is gepassioneerd veranderkundige. Hij begeleidt veranderingsprocessen, meestal op het snijvlak van strategie-implementatie, cultuurverandering en leiderschap. Als kerndocent is Ardon verbonden aan de opleiding Master of Science in Management Consultancy van de RSM Erasmus University, waar hij organisatieadviseurs opleidt die al enkele jaren actief zijn in het vak. Ardon wordt ook door diverse organisatieadviesbureaus ingehuurd om interne professionaliseringstrajecten te begeleiden. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker tijdens congressen en seminars.

Andere boeken door Arend Ardon

Inhoudsopgave

Inleiding
Vernieuwingskracht is overal

EEN VERNIEUWINGSKLIMAAT CREËREN

1. De ketens herkennen
Zeven inconsistenties waarmee we vernieuwing vastketenen
Zie hoe vertrouwde verandergewoontes vernieuwingskracht in de kiem smoren en ontdek nieuwe wegen

2. Breken met oude patronen
Vernieuwen vraagt om anders denken en doen
Leg verstikkende gedragspatronen bloot en maak vernieuwingsenergie vrij met doorbrekende interventies

VERNIEUWINGSKRACHT AANWAKKEREN

3. Het vuur ontsteken
Beweging ontstaat door een verbindend perspectief
Raak anderen met een inspirerend verhaal dat samenbindt, verleidt om bij te dragen aan vernieuwing en helpt herkennen waar het nu al plaatsvindt

4. Beweging creëren
Experimenteren, fouten maken en leren
Vernieuw zoals succesvolle start-ups: kom meteen in actie, verzamel vanaf het begin feedback en versterk je initiatief al werkend

5. En kettingreactie ontketenen
Hoe kleine initiatieven leiden tot een grote beweging
Help het nieuwe initiatief of gedrag zicht te verspreiden als een virus door het informele sociale netwerk van de organisatie totdat het niet meer te houden is

SUCESSEN TONEN EN LATEN NOTEREN

6. Succes versterken en verspreiden
Zichtbare vooruitgang als bron van motivatie
Bekrachtig de beweging door zichzelf versterkende opwaartse spiralen en omzeil het immuunsysteem van de organisatie

7. Vernieuwing laten floreren
Beweging drijft op bewogen leiders
Benut de mogelijkheden om met kleine, betekenisvolle impulsen het vernieuwingsproces steeds weer leven in te blazen

Uitnodiging aan de lezer
Verder lezen
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontketen vernieuwing!