Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Nooit af

Een nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven: werk, school, zorg, overheid en management

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789047009146
10
Voormalig top 10Totaal 119 dagen
EvergreenTotaal 692 dagen
Verkooppositie 5363Hoogste positie: 3
Direct te downloaden

Samenvatting

Nieuwe technologieën, vormen van samenwerken en verdienmodellen: de kranten staan er bol van. De veranderingen gaan nu zo snel dat onze organisaties en werkvormen, die nog gericht zijn op het vinden van langdurig werkende oplossingen, steeds vaker vastlopen. In Easycratie, het vorige boek van Martijn Aslander en Erwin Witteveen, beschreven ze wat deze nieuwe netwerk- en informatiesamenleving inhoudt en hoe deze is ontstaan, nu ligt de focus op de gevolgen ervan.

'Nooit Af' gaat over wat er gebeurt nu iedereen vrij kan publiceren, dupliceren en produceren en wat de impact is op de maatschappij en economie als mensen dit niet alleen om financiële redenen doen, maar ook om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dit levert ongekende mogelijkheden op die bovendien voortdurend groter en beter worden. Er is helemaal geen tijd meer voor blijvende oplossingen.

Burgers, bedrijven en organisaties moeten leren het Nooit Af-principe te omarmen. We moeten onze zaken regelen met oplossingen die juist tijdelijk zijn, zodat we ons voortdurend kunnen aanpassen en verbeteren. Dit vereist een totaal nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven: werk, school, wonen, relaties, overheidstaken, management en wetgeving. Nooit Af zet de eerste stap.

Wat bankiers, hoogleraren, trendwatchers, futuristen, auteurs en digicommissarissen over 'Nooit Af' zeggen:
- 'Mooi boek. Overtuigend!'
- 'Heerlijk om te lezen. Twee mensen die zo compleet anders denken.'
- 'De auteurs weten zo feilloos de nieuwe wereld te beschrijven dat de urgentie niet te missen is.'
- 'Indringend. Adembenemend.'
- 'Grappige sneltreinvaart, inclusief termen als gehaktballeninflatie. Lees het zelf!'
- 'Een zeer urgente ode aan het omarmen van risico en falen.'
- 'Een dwangbevel om de talloze kansen te grijpen.'
- 'Nooit Af helpt de angst voor de toekomst los te laten.'
- 'Dit uiterst relevante boek verenigt verschillende werelden.'
- 'Ben het lang niet altijd met ze eens.'

Aslander en Witteveen zijn duiders van de netwerksamenleving.

Specificaties

ISBN13:9789047009146
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:362
Druk:1
Verschijningsdatum:16-12-2015
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (6)

recensie
Management Summaries - Nooit af
Ger Post | 10 augustus 2016
Hoeveel goedbedoelde oplossingen mislukken er wel niet? Dat komt doordat we altijd op zoek zijn naar de finale analyse, definitieve oplossing, de perfecte planning. Die wordt dan al gauw belangrijker dan het doel. Dat we alleen al daardoor nooit bereiken. Aslander en Witteveen stellen een alternatief voor: Permanent Bèta. Een voortdurende staat van ontwikkeling, gevoed door onze collectieve intelligentie.
Lees verder
recensie
Nooit Af
Hanneke Tinor-Centi | 28 juni 2016
Een belangrijke boodschap in Nooit Af is er een die mij bijzonder aanspreekt, namelijk dat we los moeten komen van oude structuren. Niet dat ik daar, waarschijnlijk net als jij, geen moeite mee heb. Integendeel, de meesten van ons hebben het er behoorlijk lastig mee: veranderen, loslaten.. Maar, we zullen wel moeten volgens Aslander en Witteveen.
Lees verder
recensie
Nooit Af
Jeanine Dijkhuis | 31 maart 2016
Een klaterende waterval, dit boek! Het beschrijft de verwezenlijking van de stroomversnelling waar onze maatschappij zich in bevindt en die alleen maar sneller zal gaan stromen zodra meer mensen zich bewust worden van dat hetgeen er ooit was nooit meer terug komt en dat wat straks komt, nooit af is.
Lees verder
recensie
Nooit af - Naar Permanent Beta
Peter van der Wel | 3 maart 2016
Onlangs verscheen het nieuwe boek van het duo Martijn Aslander en Erwin Witteveen met als pakkende titel: Nooit Af. Dit is de opvolger van hun in 2010 verschenen Easycratie, de toekomst van werken en organiseren'.
Lees verder
recensie
Nooit Af
Paul Misdorp | 26 februari 2016
Nooit Af gaat over onbeperkte mogelijkheden om vorm te geven aan de toekomst, die al begonnen is en de mechanismen en manipulaties die ervoor zorgen dat organisaties die mogelijkheden niet zien of niet willen benutten.
Lees verder
recensie
Nooit Af
Daniëlle de Jonge | 23 februari 2016
Bent u van het type ‘Waaaah de robots komen!’ of omarmt u technologische ontwikkelingen vol nieuwsgierigheid? Denkt u dat het niet zo’n vaart loopt met veranderingen of ziet u de praktijkvoorbeelden van exponentiële groei? Gelooft u dat er altijd voldoende werk voor mensen blijft of mijmert u al over een basisinkomen voor iedereen?
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
40 stemmen
32
3
1
3
1

Interviews en artikelen (4)

interview
Galerij der Groten - Martijn Aslander: ‘Technologie is de brug tussen ideeën en mensen’
Pierre Spaninks 26 januari 2018 Door de lens van technologie kijken naar ontwikkelingen op sociaal, maatschappelijk en economisch gebied. Dat is wat stand-up filosoof Martijn Aslander het liefste doet. ‘Al experimenterend ontdek ik hoe je zonder geld en zonder papier dingen in beweging kunt krijgen.'
interview
Martijn Aslander en Erwin Witteveen: ‘De beste oplossingen komen van unusual suspects’
Pierre Spaninks 25 februari 2016 Hoeveel goedbedoelde oplossingen mislukken er wel niet? Onze fout is dat we altijd maar een complete planning willen hebben. Die dan al gauw belangrijker wordt dan het doel. Martijn Aslander en Erwin Witteveen stellen een alternatief voor: Permanent Bèta. Een voortdurende staat van ontwikkeling, gevoed door onze collectieve intelligentie.
preview
Preview - Nooit Af - Gehaktballeninflatie, afritshuizen en het Barbara Streisand-effect
Erwin Witteveen 26 januari 2016 Nieuwe technologieën, vormen van samenwerken en verdienmodellen: de kranten staan er bol van. Zo ook Nooit Af van Erwin Witteveen en Martijn Aslander. In deze preview licht Witteveen een tipje van de sluier.
interview
Martijn Aslander: ‘We leven in een nieuwe Renaissance’
Hans van der Klis 25 oktober 2013 In Nooit af, dat hij net als Easycratie schreef in samenwerking met Erwin Witteveen, houdt Martijn Aslander een pleidooi voor de staat van permanent bèta: alles is altijd in de testfase. ‘De tools die je nodig hebt, zijn voor iedereen toegankelijk. Ook voor rotjochies in Pakistan. Je hebt geen dure kantoren meer nodig om het verschil te maken.’

Over Martijn Aslander

Martijn Aslander verbindt mensen, informatie en ideeën. Het benutten van de collectieve intelligentie van het netwerk is zijn specialiteit. Samen met Frank Meeuwsen en Sanne Roemen heeft hij andere bloggers om zich heen verzameld en hebben zij Lifehacking.nl gestart. Daarnaast is Aslander een veelgevraagd spreker op congressen en bijeenkomsten. Zijn thema is de netwerk- en informatiesamenleving en de manier waarop we ons werk en leven slim kunnen verbeteren door de mogelijkheden ervan te benutten.

Andere boeken door Martijn Aslander

Over Erwin Witteveen

Erwin Witteveen en een journalist/publicist die met humor en diepgang ingewikkelde dingen in heldere taal opschrijft. Hij schreef onder meer Roadmap to Venus en is vaste auteur van MarketingTribune.

Andere boeken door Erwin Witteveen

Inhoudsopgave

Proloog – You ain’t seen nothin’ yet

1. Inleiding
2. Op de schouders van anderen - De bouwstenen van Nooit Af
3. Conclusie – Nooit Af! Hoezo niet? En wat is het gevolg?
4. Back to the future – Vijf jaar easycratie in de praktijk
5. De vier grote megatrends voor de komende jaren
6. De grote vertragers
7. Corporate life – Veel grote organisaties gaan verdwijnen
8. De onvermijdelijke onderwijsrevolutie
9. De onvermijdelijke zorgrevolutie
10. Banken, beurzen en geld – Op weg naar de nieuwe paradigma’s
11. Nederland Zwermland – De Nieuwe Renaissance

Epiloog – Over hoe we zelf in de valkuil liepen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nooit af