Managementboek.nl gebruikt cookies.

Samen is beter

Nederlandstalig | Gebonden
(24)
Verkooppositie: #93
467 dagen in de top 100
Onze prijs: € 20,00
Vandaag voor 21:00 uur besteld,
morgen in huis.

Samenvatting

Voor de meeste mensen geldt dat het leven ze overkomt. Maar voldoening komt pas als we leven met een doel. En wat doe jij?

Heb jij een droom? Een visie? Heb jij duidelijk voor ogen waarom je doet wat je doet? Iedereen kent wel iemand die worstelt met deze vragen. Maar welke weg je ook volgt, de toekomst blijft onzeker. Als je ook van de reis zelf wilt genieten, doe het dan samen met mensen...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

1. Hallo
2. Begin hier
3. Doe het alleen of doe het samen
4. Vind een visie
5. Hou vol
6. Verleiding
7. Het resultaat
8. Wees de leider die je had willen hebben
9. Nog iets meer

Specificaties

EAN:9789047010012
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Gebonden, 160 blz.
Uitgever:Business Contact
Druk:1e druk, 2016

Over Simon Sinek

Simon Sinek (1973) studeerde culturele antropologie en ruilde zijn carrière als advocaat al vroeg in voor één in de reclame. In Amerika werkte hij voor Euro/RSCG en Ogilvy & Mather. In 2002 richtte hij zijn eigen bedrijf op. Hij trok wereldwijde aandacht met zijn presentatie over leiderschap op TEDx (2009).

Lezersrecensies

Mislukte parabel: 18 minuten verspild

03-01-2017 | H. Janssen

Sinek slaat de plank volledig mis met dit niemandalletje. Een flauw stripverhaal doorkliefd met tegeltjeswijsheden. Meer dan 100 pagina's vol met open deuren die -hoe overbodig- ook nog uitgelegd worden. Voor als je het niet snapt.

Hij neemt zijn lezer echt niet serieus. En als je als leider een dergelijk boek cadeau wil doen aan je medewerkers (wat bijv gebeurt met goede parabels als 'Wie heeft mijn kaas gepikt' of 'Onze ijsberg smelt') neem je je mensen niet serieus.

In 18 minuten ben je hier doorheen. En ben je niets wijzer, behalve een serie oneliners met de diepgang van tweets.

Als je overweegt om dit boek te kopen: mail me. Je mag mijn exemplaar hebben. Gratis.

samen is beter

05-02-2017 | J.M. van der Bijl

Lees recensie >
Ik heb nog nooit zo'n flutboekje gelezen voor een veel te hoge prijs. Jammer dat Simon Sinek zijn naam hiermee te grabbel gooit, zijn andere zaken (boeken en youtube) zijn wel goed. Grote misser!

Recensies (5)

Recensie door Corien Plaisier 

Simon Sinek is vooral bekend van zijn Tedx verhaal en zijn boek Begin met het Waarom, waarin hij zijn theorie de ‘golden circle’ uitlegt. Sinek deelt daarin zijn overtuiging dat het er niet om gaat wat je doet, maar waarom je het doet.

Bedrijven gaan sinds het filmpje online ging in 2009 massaal op zoek naar hun ‘why’ om daarmee makkelijker nieuwe klanten aan te trekken.

In zijn laatste boek gaat Sinek een stap verder om mensen en organisaties te inspireren en te vernieuwen. Moderne bedrijven gaan niet meer uit van het hiërarchische  chef, werknemer model. Als het personeel werkt vanuit persoonlijk leiderschap en afgerekend wordt op vooraf vastgestelde doelen dan leidt dat tot een fijnere werksfeer. Het zorgt voor betrokken medewerkers en dat is goed voor de klanten.

De schrijver schetst in dit boek een droombeeld,  waarin mensen zin hebben om te gaan werken en ze aan het eind van de werkdag voldaan naar huis gaan. In dit kleine boekje, je hebt het zo uit, vertelt Simon een verhaal. Het geheel doet me denken aan het boekje Wie heeft mijn kaas gepikt van Spencer Johnson en Kenneth Blanchard. Ook zo’n aanrader.

Simon Sinek gebruikt ook een metafoor, drie vrienden die ervan dromen om de speelplaats en de koning van de speelplaats te verlaten, zoals werknemers dromen van een andere of betere baan. Hij vertelt het verhaal met korte teksten en met mooie illustraties van Ethan M. Aldridge.  Op elke pagina zet Simon Sinek je aan het denken. Over leiderschap, doelen, bedrijfsorganisatie, visie, actie ondernemen, gewoon doen, samenwerken, passie, risico’s nemen en ga zo maar door.

Samen is beter is echt een boekje om dicht in de buurt te houden, ook als je het al hebt gelezen. Ben je even inspiratieloos of zie je het niet meer zitten dan trekt het je ongetwijfeld weer uit het dal.

Corien Plaisier is eigenaar van Stippels & Co , een marketingbureau wat dienstverleners helpt met een betere zichtbaarheid in de markt. Recent verscheen haar eerste boek: Focus & groei.

Corien Plaisier Strategisch marketing adviseur Stippels & Co www.stippelsenco.nl

Recensie door Sandra Kok 

In het boek Samen is Beter wordt een prachtige, inspirerende metafoor gelegd naar bedrijfsculturen. Simon Sinek gebruikt veel open deuren in dit boek. Door de verhalende schrijfwijze zal het echter ook veel ogen openen.


Voor iedereen die denkt leider te zijn, een leider 'is' of leider wil worden is het een absolute must om te lezen. 


Leiders of leidinggevenden zijn drukbezette mensen....

Lees verder >
Sandra Kok heeft na meer dan 25 jaar in het bedrijfsleven in 2010 haar vaste baan ingeruild voor het serie-ondernemerschap. Haar drive: vrijheid om te kiezen waar en wanneer ze werkt en met wie ze werkt. Ze begeleidt leidinggevenden en ondernemers op het vlak van persoonlijk leiderschap. Het is haar missie om jou succesvol te laten zijn op jouw manier, vanuit de intentie om de leider te zijn over jouw leven, persoonlijk en zakelijk. Ze is bestuurslid van de stichting Female Wave of Change. Deze stichting heeft de missie om groep van vrouwelijke change makers te vergroten. Ze omarmt verandering door vrouwen wereldwijd te inspireren om te verbinden, kennis en ervaring te delen en nieuwe kansen te initiëren en zo een betere balans tussen feminiene en masculiene waarden en energie in de wereld te realiseren. Verder is Sandra zelfstandig trouwambtenaar en verzorgt ze huwelijksvoltrekkingen, partnerschapsregistraties en persoonlijke ceremonieën. It’s all about You!

Recensie door Ineke Smits 

De ondertitel van Samen is beter is ‘Het kleine boek vol inspiratie’. Dat is al genoeg voor mij om nieuwsgierig te zijn; Simon Sinek die op compacte wijze inspiratie deelt over samenwerken. En hoe verrast ben ik over de vorm waarin deze inspiratie wordt weergegeven.

Ik herken mezelf in de inleiding, die gaat over het wakker worden en zin hebben om aan het werk te gaan. De vraag die de auteur aan de lezer stelt is: ‘Wat is er voor nodig om dat gevoel te hebben?’

Samenwerken is voor mij een belangrijk dagelijks onderdeel in mijn werk als Virtueel Assistent. Een goede samenwerking heeft wat mij betreft te maken met vertrouwen en loslaten. Pas dan kun je de beoogde doelen behalen. Dat is in het kort ook de kern van dit verhaal.

Het boekje vertelt het verhaal van 3 kinderen op een speelplaats waarbij de vergelijking wordt gemaakt met een werkomgeving en de invloed van een ‘baas’. Aan de hand van geweldige quotes, inzichten die Sinek zelf heeft opgedaan, neemt hij je mee in een getekend verhaal over de reis van de kinderen die door verandering en ervaringen hun doel tegemoet gaan. In de tekeningen van het verhaal herken je werksituaties waarin we ons allemaal wel kunnen verplaatsen, over het ‘vinden’ van een visie in plaats van het ‘hebben’ ervan, en dus van het bereiken van je doel.

Deze boodschap, die het boek prachtig geïllustreerd weergeeft, gaat over het bereiken van je doel door samenwerken, vertrouwen, voldoening en leiderschap. Wat is er nodig om wakker te worden en met plezier aan het werk te gaan? Gaat het om het bereiken van je doel of is misschien de weg er naartoe dat waar het om draait?

Behalve dat Samen is beter mij heeft geïnspireerd is het ook zeker een waardevol relatiegeschenk dat menig klant, collega of relatie vrolijk zal maken. Geen zware kost, maar eenvoud met een duidelijke boodschap.

Ineke Smits, virtueel assistente en zelfstandig ondernemer onder de naam ToeDoe, gespecialiseerd in flexibele ondersteuning van ZZP en MKB