Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

High Impact Teaming

Bewust, effectief, efficiënt samenwerken

Paperback Nederlands 2019 9789047011965
Verkooppositie 1157Hoogste positie: 624
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In 'High Impact Teaming' doen Decuyper, Raes en Boon uit de doeken hoe je bewust, effectief en efficiënt kunt samenwerken. Teamwerk is vaak rommelig, ondoorzichtig en onvoorspelbaar. Dé kant-en-klare formule voor effectief samenwerken bestaat niet. Toch zijn er teams die keer op keer succesvol zijn in wat ze doen en duurzame resultaten boeken: High Impact Teams. Ze slagen erin hun eigen formule voor succes te schrijven en die continu bij te stellen.

Met de STEP-methode uit dit boek en de bereidheid om de dingen fundamenteel anders te zien, lukt het jou en je team ook om een High Impact Team te worden. Dit boek is een spiegel die je confronteert met je ideeën over samenwerken. Het helpt je om scherp te krijgen hoe je het beste uit jezelf, je team en elk van de afzonderlijke teamleden kan halen.

Vijftien jaar relevante werkervaring en wetenschappelijk onderzoek samengevat in een eenvoudig model voor High Impact Teaming. Een must-read voor teamleiders en teamcoaches, maar ook voor elk teamlid dat op basis van de STEP-methodiek zelf met zijn of haar team aan de slag wil gaan.

Specificaties

ISBN13:9789047011965
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:17-4-2019
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

High Impact teaming – Een hit?
Elly Stroo Cloeck | 2 september 2019
Psychologische veiligheid is de belangrijkste factor voor het succes van teams, volgens High Impact Teaming van DeCuyper, Raes en Boon, alle drie gepromoveerd op teamleren.
Lees verder
Schrijf je eigen formule voor teamsucces
Bert Peene | 10 juli 2019
Volgens de bekende Amerikaanse organisatieadviseur en ‘teamgoeroe’ Patrick Lencioni functioneert tachtig procent van alle teams niet naar behoren. Dat komt volgens hem vooral doordat het ons ontbreekt aan moed en vertrouwen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Stefan Decuyper: ‘Topteams ontwikkelen hun eigen formule om beter samen te leren’
Bert Peene 15 juli 2019 Teams, groepen en netwerken zijn volgens Peter Senge een belangrijk medium om organisaties tot ontwikkeling te brengen. Alleen wanneer teams kunnen leren, kunnen organisaties leren. Die opvatting is ook terug te vinden in het boek High Impact Teaming (‘Bewust, effectief, efficiënt samenwerken’) van Stefan Decuyper, Elisabeth Raes & Anne Boon. Alle drie gepromoveerd op het gebied van teamleren, teamontwikkeling en menselijke interactie. Op basis van jarenlange werkervaring en wetenschappelijk onderzoek ontwikkelden zij een model voor ‘high impact teaming’. Ofwel: waartoe teamleren kan leiden.

Over Stefan Decuyper

Dr. Stefan Decuyper is expert in teamleren. Hij bijt zich al twaalf jaar vast in het thema. Sinds 2010 werkt hij als teamcoach bij Unicorn, een Belgisch bedrijf dat individuen, teams en organisaties helpt om de kloof tussen weten en doen te dichten.

Andere boeken door Stefan Decuyper

Over Elisabeth Raes

Elisabeth Raes is teamcoach en Business Partner bij Unicorn. Ze is verantwoordelijk voor de DACH regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland). Voordien werkte ze als Team & Leadership Coach voor start-ups bij UnternehmerTUM GmbH (München, Duitsland).

Andere boeken door Elisabeth Raes

Over Anne Boon

Anne Boon is docent aan de KU Leuven, waar ze in haar vakken toekomstige psychologen en pedagogen uitdaagt op vlak van personeelspsychologie, groepsdynamica en teamleren, en teamcoaching. Daarvoor werkte ze aan het Universitair Ziekenhuis in Leuven als teamcoach.

Andere boeken door Anne Boon

Inhoudsopgave

Proloog: Waarom ik?
Intro

1. Het HIT-model 
2. Teamleren: Step & Feedback 
3. Safe Teaming 
4. Visioning 
5. Organizing 
6. Individuele impact
7. Vertrouwen 

Dankwoord
Bijlage: Dimensies voor Organizing 
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        High Impact Teaming