Managementboek.nl gebruikt cookies.

Het kleine innovatieboek

Nederlandstalig | Paperback
(18)
Verkooppositie: #78
98 dagen in de top 100
Onze prijs: € 20,00
Vandaag voor 21:00 uur besteld,
morgen in huis.

Ook verkrijgbaar als

Video

Samenvatting

In 'Het kleine innovatieboek' laat Kim Spinder zien hoe innovatie in de dagelijkse praktijk werkt, gebaseerd op haar eigen ervaring en die van de vele professionals en wetenschappers die ze de afgelopen jaren sprak voor haar podcast ‘Innovatie Wasstraat’.

Spinder heeft al heel wat kilometers op de teller staan als het om innoveren in de praktijk gaat. Ze laat zien hoe je kunt zorgen voor...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Inleiding 7

1. Gewoon innoveren 11
2. Gewoon versnellen 24
3. Gewoon beginnen 52
4. Gewoon experimenteren 85
5. Gewoon volhouden 123

Praktijkcase: Swinkels Family Brewers 140
En nu? 146

Dankwoord 147
Bronnen 149
Noten 153

Specificaties

EAN:9789047012108
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Paperback, 160 blz.
Uitgever:Business Contact
Druk:1e druk, 2019

Over Kim Spinder

Kim Spinder innovator en piraat, winnaar van The Harvard M-Prize for Management Innovation, uitvinder van Deelstoel.nl en het open Innovatie Festival, veranderaar en dwarsligger, veelgevraagd spreker (o.a. TEDx). Met veel lef en plezier helpt ze organisaties om zich klaar te maken voor de toekomst.

Lezersrecensies

Lekker boek, verdient meer 'grand idea'

13-10-2019 | N. Wielaard

Ga er maar aan staan. Een boek(je) schrijven over innovatie. Dat is eigenlijk net zo’n mission impossible als een boek schrijven over geluk. Ten eerste omdat je concurreert met honderden andere auteurs die je voorgingen. Ten tweede omdat er natuurlijk geen succesrecept is.
Kim Spinder geeft dat laatste ook direct aan. Ze wil geen model of blauwdruk bieden. En heeft al helemaal geen wetenschappelijke pretenties.

Ik las het boekje omdat ik zelf wat op zoek ben naar aangrijpingspunten en ideeën over hoe je innovatie nu echt van mooie woorden naar daden krijgt. Daar werkt het boekje fantastisch voor, want het staat er barstensvol mee. Lessen uit de praktijk, ervaringen die je even aan het denken zetten, handige voorbeelden die beklijven, duidelijke oneliners. Alles is ook keurig in brokjes opgeknipt, die ook nog eens goed worden gevisualiseerd in icoontjes die elk hoofdstuk afsluiten.

Ze laat daarmee vooral zien dat innovatie gaat over hoe mensen in beweging komen. En hoeveel sturing je daar al dan niet aan kunt geven. Wat toch (ook) blijft hangen is dat het boek propvol waarheden staat maar dat er weinig lijn in zit. Kim Spinder doet zichzelf te kort door niet iets meer vanuit een ‘grand idea’ te schrijven. Naar analogie van de cover: over hoe innovatie zich van een lucifer ontwikkelt naar smeulend vuurtje en daarna naar uitslaande brand bijvoorbeeld. Want dat is wat we allemaal willen weten natuurlijk. Dat, en hoe we gelukkig worden. ;-)

Recensies (1)