Managementboek.nl gebruikt cookies.

Wie heeft mijn kaas gepikt?

Nederlandstalig | Gebonden
(152)
Verkooppositie: #257
5084 dagen in de top 100
Onze prijs: € 20,00
Vandaag voor 21:00 uur besteld,
morgen in huis.

Samenvatting

De vier personages in ‘Wie heeft mijn Kaas gepikt?’ van Spencer Johnson worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen; elk reageert anders als zijn Kaas plotseling op is. Zie je een verandering als een uitdaging of word je erdoor verlamd?

Die Kaas is een metafoor voor wat we in het leven nastreven en waaraan we ons hechten: een interessante baan, een warme relatie, geld, een eigen...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Het verhaal achter het verhaal 9
Ken Blanchard, Ph.D.
Een samenkomst: Chicago 15

Wie heeft mijn Kaas gepikt? 19
Vier personages
Kaas zoeken
Geen Kaas!
De muizen: Snel en Snuffel
De minimensjes: Peins en Pieker
Inmiddels, in de doolhof…
Overwin je angst
Verwelkom het avontuur
Ga waar de Kaas je leidt
De Tekenen aan de Wand
Proeven van de nieuwe Kaas
Aanvaard de veranderingen
Een discussie: later op die dag 77

Over de auteur 91

Specificaties

EAN:9789047012566
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Gebonden, 96 blz.
Uitgever:Business Contact
Druk:60e druk, 2019

Over Spencer Johnson

Spencer Johnson was chirurg en psycholoog en werd wereldberoemd als schrijver van fabels voor kinderen en parabels voor volwassenen. Met Ken Blanchard schreef hij onder meer de One Minute Manager-serie. Hij overleed in juni 2017 op 78-jarige leeftijd.

Over Kenneth Blanchard

Ken Blanchard is 'Chief Spiritual Officer' en voorzitter van de raad van bestuur van de Ken Blanchard Companies. Hij heeft een dozijn bestsellers op zijn naam staan zoals de internationale bestseller 'De one-minute manager' en de bestsellers 'Maak een fan van uw klant' en 'Gung Ho!'. In totaal zijn er ruim twaalf miljoen exemplaren verkocht in meer dan vijfentwintig talen. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in San Diego, Californië.

Lezersrecensies

Als je te maken hebt met verlies, zoals werk of relaties!

12-03-2009 | T. de Baaij

Als auteur van 'Zorg dat je wordt wie je bent' was ik benieuwd naar een andere vorm van overdracht van kennis, inzicht en ervaring.

Ik heb het boekje in één adem uitgelezen. Soms voelde ik mijn oordeel opkomen, dat het te eenvoudig was. Op een ander moment vond ik het geweldig hoe belangrijke elementen van ongewenste verandering voor een mens zo treffend waren verwoord en verbeeld. De beeldvorming verheldert de situatie, de woorden nemen je mee in het verhaal.

In deze tijd waar mensen zomaar ontslagen worden of de benauwenis daarvan ondervinden, is dit een actueel thema. Dat geldt ook voor mensen die op andere wijze 'overvallen' worden door verlies van de bestaande situatie. Ik heb hier regelmatig mee te maken in relatie tot mijn cliënten.

Ik beveel het boekje voor iedereen aan die voor of in een verandering leven, die ze zelf niet hebben gekozen.

Met vriendelijke groet
Ton de Baaij
www.authentikos.nl

Met oude opvattingen vind je geen nieuwe kaas

21-01-2009 | F. Geertsen

Lees recensie >
Mooi, hoe krachtig een simpele metafoor kan zijn.
Spencer Johnson en Kenneth Blanchard schrijven in hun verhaal vier verschillende manieren om met veranderingen om te gaan.

Het boek sluit aan bij de recente ontwikkelingen van de positieve psychologie.
De manier waarop we naar onze realiteit kijken, bepaalt de mogelijkheden die we hebben.

Vroeger werd er gestreefd naar trouwe medewerkers. Tegenwoordig hebben we flexibele mensen nodig, die niet vasthouden aan ‘zoals we het werk hier nou eenmaal doen’.
Een aantal oude wijsheden:
• De angst, die je zelf vergroot door erover te piekeren, is erger dan de feitelijke omstandigheden.
• We denken vaker aan wat er fout kan gaan dan aan wat er goed kan gaan.
• Als je de dingen anders ziet, ga je ze ook anders aanpakken.
• De grootste belemmering van verandering ligt in jezelf; het helpt niks als jij zélf niet verandert.
• Je zal beloond worden als je de angst overwint en van het avontuur gaat genieten.

Het boek is bestemd voor iedereen. Zeer licht verteerbaar en het leest als een sneltrein.
De metafoor helpt je omgaan met veranderingen, die te begrijpen en te doorgronden.
Kortom, een MUST voor de bedrijfskundige.

Frank Geertsen
Architects of Dreams
www.architectsofdreams.be

Kaas gepikt

23-12-2008 | A.J. Grijpink

Lees recensie >
Een origineel boekje in de trend om ingewikkelde dingen inzichtelijk te maken met "verhaaltjes". (zie ook IJsberg) Leest wel lekker, maar is uit voor je goed en wel begonnen bent. En dan verder?

Ingewikkeld wordt simpeler

16-06-2015 | T. Stevens

Lees recensie >
Een boek die op een simpele manier, op een kinderverhaal methode, iets ingewikkelds als verandering met de daarbij komende tegenwerking en rouwfase simpel uitlegt.

Een boek die je gelezen moet hebben zeker als je met veranderingen bezig bent of in een verandering zit.

Keep on running! (Gosse Korte)

15-07-2013 | G.J. korte

Lees recensie >
"Wie heeft mijn kaas gepikt?" is een grappig boekje over omgaan met veranderingen. Het gaat over 2 muisjes (Snel & Snuffel) en 2 mini-mensjes (Peins en Pieker) die leven in een doolhof en elke dag op zoek gaan naar kaas. Kaas is in dit boekje een metafoor voor wat we van het leven verwachten (baan, geld, groot huis, vrijheid, gezondheid, erkenning etc.). Wanneer we dat hebben raken we eraan gehecht. Wanneer we het kwijt raken kan dat traumatische gevolgen hebben.

Deze fabel is leuk om te lezen en herkenbaar! Hoe je soms door een rouwproces heen moet gaan bij bepaalde veranderingen, en als je in de rouwcurve "blijft hangen" wordt het er niet beter op. Hetgeen bij Pieker gebeurde. En natuurlijk is het angstige gevoel bij verandering herkenbaar vanwege het onbekende. Weerstand! Neil Webers legt in het boek Performance Behaviour op net zo’n mooie wijze als Johnson & Blanchard uit dat we weerstand tegen veranderen kunnen hebben omdat het onze veiligheid in gevaar brengt. We ontwikkelen weerstand tegen verandering, omdat we veiligheid hebben opgebouwd in de situatie zoals die nu is (veel KAAS), en die situatie willen we beschermen. We zullen pas nieuwe paden (in het doolhof) bewandelen als we weten dat we ergens zullen uitkomen waar we iets aan hebben. Eerder slaan we dat pad niet in. Pas als we ervaren wat de opbrengst is voor ons zelf, zijn we bereid om de oude veiligheid op te geven, want de nieuwe veiligheid levert ons iets beters of anders op.

Voor (het begeleiden van) organisatieveranderingen is 'Wie heeft mijn kaas gepikt zeker een aanrader! Het boekje is ook verfilmd. Voor meer informatie, zie: http://gossekorte.blogspot.nl/2011/11/wie-heeft-mijn-kaas-gepikt-samenvatting.html

Gosse Korte

Populair

15-12-2009 | J.M.M. Gerards

Lees recensie >
Dit boekje heb je snel uit. Leuk om te lezen, maar dat is het dan ook wel. Ik begrijp niet waarom het zo populair is. Waarschijnlijk is het de titel die aanspreekt.
De spin-off van dit boekje is nihil. Toch bijna 20 euro...

Recensies (9)

Recensie door Elly Stroo Cloeck 

Stel, je bent dol op kaas. En wie is dat nu niet? Je hebt ook een grote voorraad kaas. En opeens…is die voorraad op! Gepikt? Wat nu? Ga je op zoek naar nieuwe kaas? Of ga je de situatie analyseren, vraag je je af hoe dan nu kan? Of verwacht je dat er wel opeens nieuwe voorraad zal komen?

In Wie heeft mijn Kaas gepikt, van Spencer Johnson en Kenneth Blanchard, wordt een parabel met dit dilemma...

Lees verder >
Elly Stroo Cloeck is specialist op het gebied van GRC en Internal Audit. Daarnaast schrijft ze samenvattingen en recensies van managementboeken.

Recensie door Dorien van Doorn 

Managers zijn gewend om op rationele wijze de organisatie een hun eigen taken daarin te benaderen. Dat geldt ook voor de privésituatie. Soms echter zijn de veranderingen zo groot, dat er een meer gevoelsmatige manier van benaderen gewenst is om het veelomvattende te kunnen bevatten als persoon. 'Wie heeft mijn kaas gepikt?' biedt een goede weg om het allemaal eens uit je gevoel te benaderen.
Lees verder >
Dorien van Doorn is sinds 1991 zelfstandig gevestigd als interim Supply Chain Manager. De rode draad in haar opdrachten zijn implementaties van conceptuele wijzigingen in grote organisaties, profitsector, productie, trade, multinationals.

Recensie door Peter de Roode 

Het verhaal van Spencer Johnson (het verhaal is opgedragen aan Blanchard) is een fraaie metafoor voor de wijze waarop mensen veranderingen ervaren. Alle ingrediënten die een verandering toebehoren, worden in het kaasverhaal zeer herkenbaar beschreven. 'Wie heeft mijn kaas gepikt' beschrijft de primaire reactie van mensen om zich af te zetten tegen de verandering en de stappen die gezet moeten...Lees verder >
Drs. Peter de Roode is zelfstandig adviseur en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Hij is auteur van de boeken 'Meegaan of dwarsliggen' (2006) 'Werkvormen voor managers' (2010) en ‘Leidinggeven kun je zelf!’ (2012). Samen met meerdere auteurs schreef hij onder red. van Rob van Es het boek ‘Praktijkboek Veranderdiagnose’ (2013) en schreef hij samen met Peter van den Boom het boek ‘Theatervoorstellingen in organisaties’ (2015). Naast zijn schrijfactiviteiten organiseert hij trainingen en seminars over actuele managementthema's.