Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Cloudmoney

De strijd om cash, credit en crypto

Paperback Nederlands 2022 9789047013099
Verkooppositie 4652Hoogste positie: 4652
Nog niet verschenen, verwacht op 19‑09‑2022
24,99

Samenvatting

Wat gebeurt er als alles van waarde traceerbaar is?

Wie heeft er tegenwoordig nog cash bij zich? We regelen bijna al onze zaken digitaal, met onze betaalpassen of via apps, en laten zodoende een spoor van data achter. Daarnaast wordt het steeds populairder om te experimenteren met bitcoin en andere crypto. Deze overgang van contant geld naar digitale betaalmiddelen lijkt een natuurlijk en onafwendbaar proces, maar in werkelijkheid schuilt er een fanatieke lobby achter die een verborgen war on cash voert.

In 'Cloudmoney' onthult journalist Brett Scott hoe Big Tech en Big Finance baat hebben bij de digitalisering van geld. Scott legt ook haarfijn uit wat de verschillende vormen van geld van elkaar onderscheidt – op technisch, politiek en cultureel vlak – en de gevolgen van deze war on cash op de samenleving.

Want wie onze digitale voetafdruk beheert, beheert ons leven; en wie ons de toegang tot ons geld kan ontzeggen, kan ons onze vrijheid ontnemen. Wie halen de meeste winst uit een cashloze samenleving en wie raken erdoor op achterstand? Betekent het einde van cash ook het einde van privacy? En hoe ver zijn we nou echt verwijderd van een toekomst in de cloud?

Specificaties

ISBN13:9789047013099
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:19-9-2022
ISSN:

Over Brett Scott

Brett Scott is journalist, activist, monetair antropoloog en voormalig broker. Hij is auteur van The Heretic’s Guide to Global Finance: Hacking the Future of Money (2013). Voor o.a. The Guardian, New Scientist, Huffington Post, Wired Magazine en cnn.com schrijft hij over financiële hervorming, digitale financiën, alternatieve valuta, blockchain en de cashloze samenleving. Eerder deelde hij zijn kennis over bitcoin en een alternatieve economie in o.a. vpro Tegenlicht en De Groene Amsterdammer

Andere boeken door Brett Scott

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cloudmoney