Managementboek.nl gebruikt cookies.

De onbevreesde organisatie

Nederlandstalig | Paperback
Verkooppositie: #59
15 dagen in de top 100
Onze prijs: € 27,99
Vandaag voor 21:00 uur besteld,
morgen in huis.

Ook verkrijgbaar als

Samenvatting

Met 'De onbevreesde organisatie' zet Amy C. Edmondson het begrip psychologische veiligheid binnen organisaties en teams op de kaart. Dit veelgeprezen boek is gebaseerd op twintig jaar diepgaand onderzoek.

Het toont met vele overtuigende praktijkvoorbeelden en wetenschappelijke onderbouwing aan dat een bedrijf pas tot werkelijke vooruitgang komt als medewerkers zich vrij voelen om hun plannen...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Inleiding 13

Deel I De kracht van psychologische veiligheid 23
1 De onderbouwing 25
2 Vastgelegde data 46

Deel II Psychologische veiligheid op het werk 71
3 Vermijdbare fouten 73
4 Gevaarlijke stilte 96
5 De onbevreesde werkvloer 120
6 Gezond en wel 145

Deel III Hoe creëer je een onbevreesde organisatie? 167
7 Het voor elkaar krijgen 169
8 En wat nu? 202

Aanhangsel: Variaties in enquêtevragen ter illustratie van het robuuste karakter van psychologische veiligheid 227

Dankwoord 231
Over de auteur 233
Register 235
De psychologische veiligheidsscan 251

Specificaties

EAN:9789047013280
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Paperback, 256 blz.
Uitgever:Business Contact
Druk:1e druk, 2019

Over Amy Edmondson

Amy Edmondson is the Novartis Professor of Leadership and Management at the Harvard Business School. Edmondson, recognized by the biannual Thinkers 50 global ranking of management thinkers since 2011, teaches and writes on leadership, teams and organizational learning.

Her articles have been published in Harvard Business Review and California Management Review, Administrative Science Quarterly, and the Academy of Management Journal. She is the author of Teaming: How Organizations Learn, Innovate and Compete in the Knowledge Economy and Teaming to Innovate from Jossey-Bass.

Recensies (1)

Recensie door Hans van der Loo 

Wie bang is, durft niet voor zijn mening uit te komen, die leert en verzint geen nieuwe dingen. Met als gevolg dat de prestaties automatisch achterblijven. Maar hoe zorg je ervoor dat je zonder angst aan het werk bent?

Dat doe je door ervoor te zorgen dat je een klimaat van ‘psychologische veiligheid' creëert, stelt de aan Harvard verbonden hoogleraar Amy Edmondson. Wat dat is, hoe het werkt...

Lees verder >
Hans van der Loo is expert op het gebied van energiek veranderen. Als adviseur, publicist en spreker richt hij zich op het bevorderen van de kracht waarmee mensen, teams en organisaties in beweging te komen teneinde m uitzonderlijke prestaties te realiseren. In het verleden werkte hij onder meer bij &Samhoud en Pentascope. Tegenwoordig is hij medeoprichter en eigenaar van Betterday. Dit bureau is gespecialiseerd in de realisatie van krachtige en kortcyclische gedragsveranderingen en prestatieverbeteringen ('in 90 dagen veranderen met de spirit van een start-up'). Hans van der Loo is schrijver van de boeken 'Kus de visie wakker', 'We hebben er zin in', 'Energy Boost' en 'Vaart maken'.