Managementboek.nl gebruikt cookies.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Nederlandstalig | Gebonden
(1)
Verkooppositie: #293
6411 dagen in de top 100
Onze prijs: € 34,99
Vandaag voor 21:00 uur besteld,
morgen in huis.

Samenvatting

'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' behoeft nauwelijks nog introductie; het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen

Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privé-leven en gezinsleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Dankwoord

Deel 1 - Paradigma's en principes
Van binnen naar buiten
De zeven eigenschappen - Een overzicht

Deel 2 - Overwinningen op jezelf
Eigenschap 1 - Wees pro-actief
Principes van persoonlijk inzicht
Eigenschap 2 - Begin met het einde voor ogen
Principes van persoonlijk leiderschap
Eigenschap 3 - Belangrijke zaken eerst
Principes van persoonlijk management

Deel 3 - Overwinningen met de omgeving
Paradigma's van wederzijdse afhankelijkheid
Eigenschap 4 - Denk win-win
Principes van interpersoonlijk leiderschap
Eigenschap 5 - Eerst begrijpen, dan begrepen worden
Principes van empathische communicatie
Eigenschap 6 - Synergie
Principes van creatieve samenwerking

Deel 4 - Vernieuwing
Eigenschap 7 - Hou de zaag scherp
Principes van evenwichtige zelfvernieuwing

Bijlage A - Mogelijke waarnemingen die voortkomen uit verschillende centra
Bijlage B - Een kwadrant II-dag op kantoor

Nawoord van Stephen Covey
Register van problemen en mogelijke oplossingen
Register
FranklinCovey-organisatie
Verder lezen

Specificaties

EAN:9789047013433
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Gebonden, 336 blz.
Uitgever:Business Contact
Druk:93e druk, 2019

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven.

Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Lezersrecensies

Inhoudelijk voldoende, maar vervelende auteur

17-08-2009 | J. Bakker

De auteur wil het maximale uit gezin en werk halen en komt terecht tot de conclusie dat hij hiervoor doelgericht en volgens bepaalde basisprincipes moet werken. Kortom gestructureerd, of zoals mijn oma altijd zei: rust, reinheid en regelmaat. De auteur is gek op dit soort saaie doch waarheidsgetrouwe en ook wel leerzame uitspraken. Eigenlijk niets nieuws onder de zon. De auteur vindt echter van wel en maakt naar zijn idee een revolutionaire indeling in zeven eigenschappen. Met iets andere logica hadden dit er naar mijn idee ook 5 of 10 kunnen zijn.
Wat mij bij het lezen stoorde, is dat de auteur niet al te bescheiden is, sterker nog: hij is behoorlijk met zichzelf ingenomen. Hij komt uit een Amerikaans voorbeeldgezin, hij heeft allerlei interessante gebeurtenissen meegemaakt, etc.
Kortom voor een leek wel een leerzaam boek, maar iets meer nuchterheid zou fijn zijn.

Goed! voor iedereen die leiding wil nemen over zijn leven

03-10-2009 | I. Klinkenberg

Lees recensie >
Een boek over basale, ware principes van een effectief en waardevol leven. Zeker niet (alleen) voor professionele leiders, maar voor iedereen die leiding wil nemen over zijn leven. Goede samenhang, makkelijk leesbaar met toepasselijke voorbeelden. Praktisch; je kunt de meeste eigenschappen gewoon toepassen, hier en nu beginnen, ook in het klein.

Waar je tegen moet kunnen, is de persoon van Stephen Covey zelf; hij komt op mij over als een pedant, Amerikaans-Christelijk mannetje met een groot ego (ik ben ook bang dat hij in vervolgboeken teveel een kwezel wordt). Niet aan storen (ligt immers niet in je Cirkel van invloed), want zijn verhaal is gewoon goed!!!

Bij mij werkt dit boek door het zorgvuldig te lezen en in te laten werken. Als blader- of 'zap'-boek is het denk ik wel boeiend en inspirerend, maar niet écht effectief. Mijn inschatting is dat dit boek vooral aanslaat bij mensen die van zichzelf al een bepaalde hoeveelheid discipline en basisprincipes hebben.

Dit boek is mijn bijbel geworden

06-01-2011 | R. Sarshar

Lees recensie >
Elke keer en na een paar maanden als ik dit boek opnieuw lees dan kom ik weer nieuwe zaken tegen waarvan ik denk 'ja, inderdaad. Dat moet ik zo doen'. Heel goed voor zelfkennis.

Pas het toe

17-10-2009 | S.C.G. Zwanikken

Lees recensie >
Ik raad zeker aan om ook een cursus bij FranklinCovey te volgen! Ik heb de man live meegemaakt. Je krijgt het hele boek met alle anekdotes nog een keer uit zijn eigen mond te horen. Zeer boeiend.

Helpt bij het vinden van structuur en balans!!

30-07-2009 | B. Verbauwen

Lees recensie >
Het boek heeft mij geholpen structuur en balans te vinden in mijn leven. Ik ben er door het lezen van het boek achter gekomen wat voor mij echt belangrijk is. De uitkomst was mij niet onbekend maar heb er voorheen nooit echt bij stilgestaan dat door er naar te leven je het echte geluk kunt vinden. Door het stellen van MIJN eigen doelen, gebaseerd op MIJN principes, is het mogelijk ze ook daadwerkelijk te visualiseren. Want zoals Covey het verwoordt, alles wat jij in dit leven hebt bereikt heeft zich eerst gevormd in jouw gedachte. Als je dus niet weet wat je wilt bereiken is het ook moeilijk om het te bereiken.
Niet alleen in mijn werk maar zeker ook in mijn privé situatie zijn mijn doelen helder. Met mijn kinderen 9 en 6 jaar jong kan ik concrete afspraken maken en het mission statement is bij ons in huis niet meer weg te denken. Iedereen neemt zijn eigen verantwoordelijkheden waardoor je niet steeds als een politie-agent hoeft op te treden. Mijn oudste zoontje heeft het statement zelfs doorgevoerd in zijn klas tot groot genoegen van de leraar.
Wat mij betreft is dit boek een aanrader voor iedereen die balans en structuur in zijn leven wil.

Brigitte Verbauwen
Co-Li-Bri Coaching
Helpt werkende moeders balans te vinden tussen werken en gezin
www.co-li-bri.nl

Inspiratiebron voor een eider

11-02-2019 | B. Mulder

Lees recensie >
Tijdloos boek. Mooie inzichten en eigenlijk gaat het niet alleen over leiderschap en management, maar over hoe je jezelf ontwikkelt en wie je wilt zijn. Inspirerend en positief.

Klassieker

22-11-2012 | K. Valen

Lees recensie >
Een echte klassieker die je elke keer weer aan het denken zet. Wel typisch Amerikaans (en soms erg overdreven en stellig), maar dat is in dit geval geen enkel probleem. Als je de zeven eigenschappen echt eigen wil maken, moet je juist heel stellig zijn in je overtuiging daarin.

Recensies (11)

Recensie door Richard Lannoye 

Sedert de verschijning van The seven habits of highly effective people van Stephen Covey in 1989, vertaald in De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, zijn de management filosofie en de wijze lessen van deze uitzonderlijke leraar alleen maar in kracht en relevantie toegenomen.

Coveys inzichten, gebaseerd op principes en ervaring, zijn geschreven voor iedereen: in het privéleven, het verenigingsleven, en voor op het werk. Covey sprak met zijn nadruk op zelfvernieuwing en zijn inzichten om alle eigen fysieke, mentale en spirituele middelen in te zetten voor effectief leiderschap een miljoenenpubliek aan.

In deze materialistische westerse wereld, waar carrière maken en veel geld verdienen vaak de maatstaf van succes zijn en waar steeds meer mensen een zekere leegte ervaren om aan hun leven zinvolle betekenis te geven, is het lezen van dit boek van Covey een echte verademing.

Covey gaat namelijk uit van universele hoogstaande principes; waarden die je bij alle godsdiensten, levensbeschouwingen en culturen weer terug vindt. Zijn basisprincipes zijn voor iedereen toepasbaar en toetsbaar; hij weet hierdoor een vaste zekerheid voor mensen te bereiken; een plechtanker voor je persoonlijk leven, je gezin, de buurt en het bedrijfsleven.

De leiderschapsfilosofie krijgt hierdoor een enorme reikwijdte, in de breedte en in de diepte.

Heel mooi en overtuigend is dat de auteur zijn principes en de toepassing daarvan illustreert aan de hand van zijn eigen ervaring in zowel zijn persoonlijk leven (huwelijk, gezin e.d.) als in zijn werk als consultant/bedrijfsadviseur. Dat geeft een heel menselijke en authentieke dimensie aan dit werk van Covey.

Laten wij kort de zeven eigenschappen langslopen om een idee te krijgen van wat de boodschap is van Covey voor effectief leiderschap:

De auteur begint met zijn kernpunt dat je eerst bij jezelf moet beginnen, wil je de relaties met anderen kunnen verbeteren en daardoor effectief met hen kunt omgaan.

De eerste drie eigenschappen gaan over overwinningen op jezelf.

De eerste eigenschap is: wees proactief.

Covey gaat uit van een niet deterministisch mensbeeld. Het zijn niet de grootouders, ouders, je baas of je partner die de schuld hebben aan dingen die fout gaan, maar je kunt zelf bepalen wat er gebeurt; je hebt een fundamentele keuzevrijheid en die maakt je ook verantwoordelijk.

De belangrijkste effectieve eigenschap is daarom proactiviteit en dat is meer dan initiatieven nemen: het is de erkenning dat ons gedrag afhankelijk is van onze beslissingen en niet van de omstandigheden. Geluk is mogelijk als je accepteert dat je niet overal grip op hebt en je tegelijk richt op datgene waarop je wel invloed hebt.

De tweede eigenschap is: begin met het einde voor ogen.

Dit heeft te maken met de principes van persoonlijk leiderschap. Door jezelf het einde voor ogen te houden ontdek je de zaken die echt belangrijk voor je zijn. Mensen die altijd druk zijn met hun dagelijks leven merken dan wellicht dat zij blind zijn voor de dingen die er echt toe doen. ‘Als je weet wat je wilt dat mensen op je begrafenis over je zeggen, ken je de definitie van succes’ , aldus de schrijver; roem, prestatie, geld e.d. komen er waarschijnlijk niet in voor. Eigenschap 2 is gebaseerd op principes van persoonlijk leiderschap: ‘Management is de dingen goed doen; leiderschap is de goede dingen doen’ . Voor totale verandering is leiderschap nodig. Een effectieve manier is een persoonlijke missie schrijven; wat je wilt zijn en wat je wilt doen en de waarden die daar bij horen. Mensen veranderen vaak; principes, waarden niet.

De derde eigenschap: belangrijke zaken eerst.

Dit betreft de principes van persoonlijk management en is een uitwerking van de eigenschappen 1 en 2.

Twee factoren bepalen een activiteit: hoe dringend die is en hoe belangrijk.

Het gaat vooral om de dingen die niet urgent zijn, maar wel belangrijk. Belangrijk heeft te maken met resultaten: bijdragen aan je levenstaak, je waarden en doelstellingen. Vaak is men met van alles bezig, maar niet met de belangrijke dingen: relaties onderhouden, persoonlijke missie schrijven, langetermijnplannen, preventieve aandacht.

De volgende drie eigenschappen (4 t/m/ 6) betreffen overwinningen op de omgeving.

Het gaat nu over wederzijdse afhankelijkheid, nadat je een zekere onafhankelijkheid hebt verworven door de eerste drie eigenschappen. Zonder volwassenheid en persoonlijkheid kun je geen effectieve relaties aangaan; eerst vechten voor een leven in harmonie met je zelf, aldus de schrijver. Je hebt karakter nodig om dit te realiseren.

De vierde eigenschap is: denk win-win.

Wij hebben hier te maken met principes van interpersoonlijk leiderschap.

‘Als mensen niet gezamenlijk winnen, dan wint er niemand’, aldus Covey. Hij maakt duidelijk dat dat het heersende principe is van wederzijdse afhankelijkheid. Als je dat begrijpt kom je er altijd uit, is zijn stelling. Overwinningen op je omgeving is niet hetzelfde als overwinningen op mensen; het betekent succes voor iedereen als gevolg van effectieve interactie.

Eigenschap vijf is: eerst begrijpen – dan begrepen worden.

Hier komen de principes van empathische communicatie aan de orde. Communicatie is de belangrijkste vaardigheid in je leven. We hebben goed leren spreken, lezen en schrijven; maar waar hebben wij goed leren luisteren? Dit laatste is essentieel om effectief met iemand om te kunnen gaan : je partner, kind, buurman , collega of baas. Wij dringen vaak graag onze eigen ‘bril’ op en zitten al klaar om ons antwoord te geven en onze autobiografie af te draaien. Empathisch luisteren, met gevoel en niet oordelend of onderzoekend, levert je nauwkeurige informatie op; je luistert niet alleen met je ogen, maar ook met je hart. Je geeft zo ook de ander psychisch de ruimte.

Eigenschap zes: synergie – principes van creatieve samenwerking.

Synergie in zijn beste vorm is volgens Covey de belangrijkste activiteit in ons leven.

De som van onze activiteiten is hierdoor veel groter dan de delen.

Wanneer je alleen op eigen ervaring bent aangewezen, kom je informatie te kort. Effectieve mensen zijn bescheiden genoeg om dit in te zien. Zij weten de onderlinge verschillen op waarde te schatten en vormen daardoor een hecht creatief team. Synergie is de kroon op de vijf andere eigenschappen. Het is effectiviteit in een relatie van wederzijdse afhankelijkheid; de creativiteit kan hierdoor tot grote hoogte worden opgestuwd en wat eerst niet mogelijk leek wordt alsnog gerealiseerd. Juist in samenhang komen alle creatieve krachten tot volle bloei.

Eigenschap zeven: houd de zaag scherp.

Het onderhoud en de verbetering van het beste instrument dat je hebt – jezelf – mag niet verwaarloosd worden. Je moet jezelf juist scherp houden op alle vier de dimensies: lichamelijk (houd je body fit), sociaal-emotioneel (onderhoud je relaties), spiritueel (je levensbeschouwing, religie) en geestelijk(lezen, cultuur). Als ze alle vier in goede conditie zijn en goed in evenwicht worden gehouden, ‘dan kun je uitzien naar een lang gelukkig leven; en doen wat wij allemaal graag willen: iets presteren dat zinvol is en fascinerend en ten goede komt aan anderen’, aldus Covey.

De bovenstaande 7 eigenschappen zijn per hoofdstuk uitvoerig beschreven en uitgewerkt; voorzien ook van een aantal oefeningen om je die eigenschappen ook te kunnen eigen maken.

Een ontzagwekkend aantal waardevolle, zeer wijze lessen met universele strekking voor effectief leiderschap.

Alleen al het doorlezen van dit boek van Covey geeft je een bijzonder goed gevoel ; hier is een werkelijk groot leraar aan het woord , van wie veel te leren valt; niet alleen door het lezen van dit weergaloze boek; maar vooral ook door zijn wijze lessen in de praktijk te brengen en de oefeningen te gaan doen die hij aanbeveelt na ieder hoofdstuk. Als je zijn adviezen opvolgt dan word je een beter mens: een betere partner, vader, betere buurman, collega en vooral ook een effectieve leider.

Niemand mag dit boek missen. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap hoort thuis in iedere boekenkast ; voor zowel privé gebruik, maar ook voor het werk.

Richard Lannoye is consultant en interimprofessional met meer dan 30 jaar ervaring in marketing en sales. Hij is eigenaar van Lannoye Management.

Richard Lannoye is consultant en interimprofessional met meer dan 30 jaar ervaring in marketing en sales. Hij is eigenaar van Lannoye Management.

Recensie door Roy van den Anker 

In mijn studententijd kreeg ik na afloop van een eenmalig college van een Zuid-Afrikaanse docent de aanbeveling om een specifiek boek te bemachtigen van Stephen Covey: ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’. Ik had nog nooit van de auteur gehoord, maar was dusdanig onder de indruk van het college dat ik direct doorgelopen ben naar de lokale boekhandel om het boek te bemachtigen.
Lees verder >
Roy van den Anker werkt als operationeel directeur bij verzekeringsmakelaar MultiSafe, is daarnaast bestuurslid van Stichting Run4health en als Managing Partner betrokken bij SuccessGeneration.

Recensie door Rob Hartgers 

Een betere timing had Stephen M.R. Covey zich niet kunnen wensen voor zijn boek De snelheid van vertrouwen. Dankzij de financiële crisis ligt het woord `vertrouwen’ politieke en economische leiders op de lippen bestorven. Financiële instellingen hebben misbruik gemaakt van het vertrouwen van toezichthouders, consumenten en van elkaar. De gevolgen zijn rampzalig. Er is een vertrouwensbreuk...Lees verder >

Recensie door Frans van Schijndel 

Stephen Covey (1933) is medeoprichter van de FranklinCovey Company (3.500 medewerkers en veel gevraagd spreker. Hij heeft de afgelopen 30 jaar veel trainingen uitgevoerd voor multinationals. Zijn wereldberoemde boek 'De 7 eigenschappen van effectief leiderschap' is interessant voor iedereen die zijn leven bewust wil vormgeven. Dus ook voor managers en ondernemers.

Hoe geef je op een...Lees verder >
Frans van Schijndel heeft als mede-eigenaar het ICT bedrijf Kender Thijssen grootgemaakt. Na dertien jaar hield hij het als directeur voor gezien en richtte hij Het Laar, centrum voor werk en persoonlijke ontwikkeling op. Hij heeft een groot aantal managers gecoacht en is van mening dat leidinggevenden hun medewerkers op een betere manier kunnen motiveren.