Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Inclusief leiderschap

Veranker diversiteit in je organisatie

Gebonden Nederlands 2021 9789047015291
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In 'Inclusief leiderschap' leggen Henk Jan Kamsteeg en Ugur Özcan uit waarom het voor bedrijven en organisaties van levensbelang is te investeren in inclusiviteit en diversiteit. Aan de hand van het verhaal van directeur Anton laten ze zien hoe je als leider werkelijk inclusief denkt en handelt.

'Inclusief leiderschap' is niet alleen een kwestie van de hartenwens voor een eerlijke samenleving, maar het draagt daadwerkelijk bij aan het behalen van harde resultaten. Hoewel het verhaal fictief is, komen de ervaringen die Anton opdoet tijdens het bouwen aan een inclusief team uit de dagelijkse praktijk, zoals de auteurs die tegenkomen. Het is nog steeds zo dat vooroordelen het vaak winnen van het bieden van eerlijke kansen, en dat de veiligheid van het eigen bekende netwerk regelmatig verkozen wordt boven het aantrekken en behouden van nieuwe talenten.

Dit boek opent de ogen van de lezer voor onbewuste vooroordelen en blinde vlekken. Het biedt praktische handvatten om het verlangen naar inclusiviteit in de praktijk te brengen en stevig te verankeren in je organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789047015291
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:14-5-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

Inclusief leiderschap - Businessnovelle over diversiteit
Elly Stroo Cloeck | 26 november 2021
Ik ben dol op managementboeken in de vorm van een verhaal, al dan niet spelend in het dierenrijk. Na de bekende bestsellers die deze vorm hebben, denk aan Het doel, Wie heeft mijn kaas gepikt? en Onze ijsberg smelt!, is er nu de businessnovelle Inclusief leiderschap van Henk Jan Kamsteeg en Ugur Özcan. Deze heeft een spannende wedstrijd als verhaallijn.
Lees verder
Inclusief leiderschap - 'Sympathiek boek dat managers kan inspireren'
Elmas Duduk | 17 november 2021
Het onderwerp diversiteit en inclusie is in Inclusief leiderschap voor de verandering verhalend en heel toepasbaar geschreven, zodat je er direct mee aan de slag kan. De urgentie van het acteren staat door het hele boek centraal. 
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Inclusief leiderschap moet echt uit je hart komen
Peter Spijker 15 december 2021 Voor de eerste corona-lockdown ontstond bij Ugur Özcan en Henk Jan Kamsteeg het idee om een boek te schrijven over dienend leiderschap, diversiteit en inclusiviteit. Inclusief leiderschap is een parabel over de belevenissen van ondernemer Anton, lid van de raad van bestuur van The Company.
preview
Inclusief leiderschap - Veranker diversiteit in je organisatie
Henk Jan Kamsteeg 26 mei 2021 In Inclusief leiderschap leggen Henk Jan Kamsteeg en Ugur Özcan uit waarom het voor bedrijven en organisaties van levensbelang is te investeren in inclusiviteit en diversiteit. In hun preview vertellen ze over hun boek.

Over Henk Jan Kamsteeg

Henk Jan Kamsteeg is eigenaar van het trainingsbureau Proistamenos. Hij geeft trainingen en coaching op het gebied van o.a. dienend leiderschap, inclusief leiderschap en storytelling. Daarnaast is hij auteur van diverse boeken zoals Dienend leiderschap, De kracht van het compliment en Spreken met passie; de kracht van storytelling en Inclusief leiderschap.

Andere boeken door Henk Jan Kamsteeg

Over Ugur Özcan

Ugur Özcan (1977) is een gedreven leider met veel ervaring in zowel de private als de publieke sector. Met zijn passie voor inclusiviteit en diversiteit is hij een rolmodel voor menig bicultureel talent in Nederland.

Andere boeken door Ugur Özcan

Inhoudsopgave

Voorwoord – Bent u Xceptional? 7
Inleiding Ugur Özcan 11
Inleiding Henk Jan Kamsteeg 15

Hoofdstuk 1 De eerste dag 19
Hoofdstuk 2 Heldere doelen 29
Hoofdstuk 3 De uitdaging 39
Hoofdstuk 4 De headhunter 59
Hoofdstuk 5 Vooroordelen 75
Hoofdstuk 6 Het team en… de foute grappen 85
Hoofdstuk 7 Levensverhalen 91
Hoofdstuk 8 Vertrouwen als basis
voor resultaten 109
Hoofdstuk 9 Kenmerken van inclusief
leiderschap 127
Hoofdstuk 10 Kwestie van leven of dood 139
Hoofdstuk 11 Twij fels 147
Hoofdstuk 12 En toen… 159
Hoofdstuk 13 Het ideale team 167

Bronnen 173
Dankwoord 175
Over de auteurs 177

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inclusief leiderschap