Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Waarom niemand hier belasting betaalt* *behalve jij

Hoe miljonairs profiteren van belastingparadijs Nederland

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789047016229
Direct te downloaden

Samenvatting

Journalisten Martin van Geest, Joost van Kleef en Henk Willem Smits schijnen in ‘Waarom niemand hier belasting betaalt, behalve jij’ opnieuw een licht op belastingparadijs Nederland.
Na de eerste editie van dit boek in 2013 kon Den Haag er niet meer omheen: multinationals en buitenlandse beroemdheden betalen in Nederland bijkans nul belasting – terwijl Nederlandse burgers worden gestript. Tot zover het eerlijke systeem van bijdragen naar draagkracht. Er volgden Kamervragen, onderzoeken van de Europese Commissie en journalistieke publicaties wereldwijd. De conclusie: Nederland was niet zomaar een belastingparadijs, maar een van de grootste ter wereld!

Inmiddels zijn we Panama Papers en Pandora Papers verder, tijdens de coronacrisis werd menig multinational van de afgrond gered met ons belastinggeld en ontweek Pfizer miljarden euro’s belastingafdracht via Nederland. Ondanks de toenemende maatschappelijke verontwaardiging over scheefgroei en belastingontwijking lijkt er niets veranderd. In deze herziene editie wordt door nieuwe onthullingen duidelijk hoe Nederland een belastingparadijs werd en – vooralsnog – blijft.

Na de eerste editie van dit boek kon niemand er nog omheen: Nederland is een belastingparadijs voor iedereen behalve haar inwoners. In de herziene versie lezen we wat er sindsdien (niet) is veranderd.

Specificaties

ISBN13:9789047016229
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:304
Druk:10
Verschijningsdatum:12-5-2022
Hoofdrubriek:Personal finance
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Martin van Geest

Martin van Geest is financieel-economisch journalist en schrijft voor onder meer 'Het Financieele Dagblad', 'Quote', 'Het Parool' en 'Nieuwe Revu'. Hij was jarenlang betrokken bij het samenstellen van de 'Quote 500'.

Andere boeken door Martin van Geest

Over Joost van Kleef

Joost van Kleef is financieel-economisch journalist en schrijft voor onder meer 'Het Financieele Dagblad', 'Quote', 'Het Parool' en 'Nieuwe Revu'. Hij was jarenlang betrokken bij het samenstellen van de 'Quote 500'.

Andere boeken door Joost van Kleef

Over Henk Willem Smits

Henk Willem Smits sprak Sjoerd Kooistra de afgelopen tien jaar regelmatig voor Quote, Het Parool, Nieuwe Revu en Het Financieele Dagblad.

Andere boeken door Henk Willem Smits

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom niemand hier belasting betaalt* *behalve jij