Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Goed fout

Hoe je van intelligente mislukkingen een motor maakt voor innovatie en groei

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789047016243
10
Voormalig top 10Totaal 16 dagen
Voormalig top 100Totaal 33 dagen
Verkooppositie 214Hoogste positie: 7
Direct te downloaden
6,99
6,99

Samenvatting

De volgende stap naar de organisatie van de toekomst is er een waarin leren van fouten tot een kunst verheven is. Amy Edmondson, de grondlegger van psychologische veiligheid, helpt ons die drempel over. Dat we van onze fouten moeten leren omdat het goed is voor innovatie en persoonlijke groei lijkt evident maar is niet zo gemakkelijk als het klinkt.

Natuurlijk begint het bij een psychologisch veilige cultuur, waardoor fouten besproken kunnen worden. En om ervan te leren moeten we achterhaalde culturele overtuigingen en stereotiepe opvattingen over succes verwerpen en onszelf en anderen leren accepteren als feilbaar.

Gebaseerd op haar bekroonde onderzoek en vol levendige voorbeelden uit het bedrijfsleven, de popcultuur en onze geschiedenis, geeft Goed fout ons de vaardigheden en denkkaders om ons te helpen schaamte en schuld te vervangen door nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid en het onderscheid te maken tussen onnodige missers en intelligente mislukkingen.

Specificaties

ISBN13:9789047016243
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:352
Druk:1
Verschijningsdatum:21-11-2023
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Goed fout - ‘Praktische stappen richting open communicatie’
Ria van Dinteren | 20 juni 2024
Na het succes van ‘De onbevreesde organisatie’ werd het tijd om dieper te duiken in het concept van fouten, en dus schreef Amy Edmondson een nieuw boek ‘Goed fout’. Net als het vorige boek is ook dit boek vlot geschreven, met veel voorbeelden, checklists en tips. De casuistiek die ze bespreekt kennen we uit het nieuws, maar we kunnen het nu ook plaatsen in de theorie rondom fouten en missers.
Lees verder
recensie
Goed fout - ‘Een waardevol boek’
Rudy Kor | 20 december 2023
Amy Edmondsons ‘Goed fout’ is in eerste oogopslag een boek over falen, fouten, mislukkingen. Dat klinkt niet echt als een aanbeveling. Maar het wordt anders als je je beseft dat het effectief omgaan met fouten tot succes kan leiden. Dat vraagt wel dat je een doordacht onderscheid maakt tussen de drie verschillende soorten fouten.
Lees verder
recensie
Goed fout - ‘De moeite meer dan waard’
Caroline Koetsenruijter | 15 december 2023
Als Amy Edmondson een nieuw boek schrijft, liggen veel van haar talloze fans al smachtend te wachten. Ik val in de categorie: eerst zien wat er ligt, en ik ben niet op voorhand lyrisch. Wat ik met ‘Goed fout’ aantref is een boek dat de moeite meer dan waard is. Het maakt het leven van de foutmakende mens iets draaglijker.  
Lees verder
recensie
Goed fout - Hoe we van onze missers kunnen leren
Henk Jan Kamsteeg | 12 december 2023
Een vervolg op haar klassieker ‘De onbevreesde organisatie’ kon niet uitblijven. Amy Edmondson deed onderzoek naar het maken en leren van goede fouten. Door ‘Goed fout’ kunnen we anders leren aankijken tegen zogenoemde mislukkingen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Vier succes met champagne, en je mislukkingen met bier
Jeroen Ansink 11 december 2023 Amy Edmondson dankt haar pioniersrol op het gebied van psychologische veiligheid aan een ‘intelligente mislukking’. In ‘Goed Fout’ vertelt de Amerikaanse hoogleraar leiderschap en management hoe we allemaal kunnen leren van onze slimme fouten. ‘Zelfs een rampzalig verlopen blind date levert een schat aan informatie op.’
nieuws
Harvest September 2023 - The 5 am Club en de nieuwe Amy Edmondson
Jeroen Ansink 21 september 2023 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze ronde: ‘The right kind of wrong’ van Amy Edmondson en ‘The 5am Club’ van Robin Sharma.

Over Amy Edmondson

Amy Edmondson is the Novartis Professor of Leadership and Management at the Harvard Business School. Edmondson, recognized by the biannual Thinkers 50 global ranking of management thinkers since 2011, teaches and writes on leadership, teams and organizational learning. Her articles have been published in Harvard Business Review and California Management Review, Administrative Science Quarterly, and the Academy of Management Journal. She is the author of Teaming: How Organizations Learn, Innovate and Compete in the Knowledge Economy and Teaming to Innovate from Jossey-Bass.

Andere boeken door Amy Edmondson

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Deel I: Het foutenlandschap
1 Wat is een goede misser?
2 Eureka
3 Fouten maken is menselijk
4 Combinatie van negatieve factoren

Deel II: De kunst van goed fout zitten beoefenen
5 We kennen inmiddels de vijand
6 Context en gevolg
7 Systemen op waarde schatten
8 Het goed doen als fouten-makende mens

Dankwoord
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Goed fout