Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Er is er hier maar één de baas!

De ontspoorde macht van Gerard Sanderink

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789047016489
Voormalig top 100Totaal 25 dagen
Direct te downloaden
6,99
6,99

Samenvatting

Het is een van de opmerkelijkste affaires in het Nederlandse bedrijfsleven: de ontsporing van de eens zo degelijke Twentse multimiljonair en topondernemer Gerard Sanderink onder invloed van cybercharlatan Rian van Rijbroek.

Tot 2018 leek Gerard Sanderink, eigenaar van onder andere ICT-bedrijf Centric en bouwbedrijf Strukton, ondanks zijn macht en zijn fortuin van 620 miljoen een bescheiden zakenman. Vanaf het moment dat Rian van Rijbroek in zijn leven komt, een zelfbenoemd 'cyberexpert' en 'hacker' met een bedenkelijke reputatie, lijkt Sanderink volledig de weg kwijt te zijn. Hij ziet overal complotten tegen hem en zijn bedrijven, raakte verwikkeld in allerlei rechtszaken en ontslaat iedereen die hem probeert te corrigeren.

Tegenspraak duldt hij niet, want: 'Er is er hier maar één de baas!' Maar is Gerard Sanderink eigenlijk nog wel de baas? Of heeft Van Rijbroek via hem de macht over zijn bedrijven overgenomen? En wat betekent dat voor Nederland? Want Centric heeft 185 Nederlandse gemeenten als klant en beheert daarmee privacygevoelige data van zo’n 65 procent van de bevolking.

Bouwbedrijf Strukton is cruciaal voor de Nederlandse infrastructuur: het bouwt wegen, bruggen, tunnels, overheidsgebouwen en spoorwegen. In 'Er is er hier maar één de baas!' reconstrueert journalist Angelique Kunst hoe Sanderink volledig kon ontsporen en laat ze zien hoe groot de gevolgen kunnen zijn als één persoon binnen een onderneming de absolute macht heeft.

Specificaties

ISBN13:9789047016489
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:28-4-2022
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Er is hier maar één de baas- ‘Leest als een rechtbankthriller’ 
Elly Stroo Cloeck | 11 juli 2022
Als dit boek fictie was geweest, had ik het ongeloofwaardig gevonden. Een slimme man die domme dingen doet en in de ban raakt van een jonge mooie vrouw met een slechte invloed, zo kwam het op mij over. Echter, ‘Er is hier maar één de baas’ van Angelique Kunst is geen fictie. Het is de ongeautoriseerde biografie van Gerard Sanderink, de ‘enige baas’ van o.a. Centric en Strukton, en het leest als een rechtbankthriller.
Lees verder
recensie
Er is er hier maar één de baas! - ‘Onthutsende inkijk’
Jan Hoogstra | 17 mei 2022
Hoeveel verhalen hebben we al niet gehad over zonnekoningen? Denk aan Ahold, ABN Amro… waarschijnlijk zijn er nog vele te vertellen... Een typerende uitspraak van zonnekoningen is ‘Er is er hier maar één de baas’. Dat geldt zeker ook voor Gerard Sanderink, oprichter van Centric en grootaandeelhouder van Oranjewoud/Strukton. Angelique Kunst onderzoekt in haar boek de ontspoorde macht van Gerard Sanderink.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

interview
Als er iets niet klopt, kan dat ervoor zorgen dat mijn boek uit de handel gaat
Bas Hakker 10 juni 2022 Tubantia journalist Angelique Kunst schreef met ‘Er is er hier maar één de baas’ een bijzonder portret van Gerard Sanderink (eigenaar van Strukton en Centric). Het is een reconstructie van Sanderinks eerste jaren als ondernemer toen alles nog normaal was, maar ook van de afgelopen tijd waarin - na zijn ontmoeting met ‘cybercharlatan’ Rian van Rijbroek - alles anders werd.

Over Angelique Kunst

Angelique Kunst werkt sinds 1986 bij de Twentsche Courant Tubantia, sinds 2013 als economieredacteur. Voor haar onthullingen in het dossier Sanderink werd ze genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel in de categorie Onderzoek.

Andere boeken door Angelique Kunst

Inhoudsopgave

Voorwoord 9

1. Een aparte 15
2. Het tweede kopje koffie gratis 27
3. Vertrouwelingen 37
4. Eindelijk aan de vrouw 50
5. 'De bouw? Heb je daar ook al verstand van?' 63
6. 'Deze relatie is al jaren beëindigd' 80
7. Het uitgegumde leven van Rian van Rijbroek 88
8. Zelfverklaard cyberexpert 102
9. Angsten en wanen 111
10. Nieuwe vertrouwelingen 122
11. 'Of denk je dat ik er weer achter zit?' 132
12. 'Er is er hier maar één de baas!' 145
13. De slechte vrouw 158
14. Geen getrouw beeld van de werkelijkheid 174
15. Onafhankelijke onderzoekers 187
16. Steeds verder het moeras in 202
17. Ze is binnen 219

Epiloog 235
Bronnen 241

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Er is er hier maar één de baas!