Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Reflecteren over je leiderschap

Paperback Nederlands 2020 9789048639960
Verkooppositie 986
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Leiderschap is als een ambacht. Je verwerft het met de jaren. Na veel bloed, zweet en tranen. Zo krijg je een unieke signatuur en straal je iets authentieks uit. Want voor je iets gaat doen, moet je eerst iemand zijn. Zo krijg je mensen mee. Dat maakt jou tot een leider.

Dat ambacht kan veel van je vergen. Er is veel druk. Soms twijfel je aan jezelf. Daar kan je aan onderdoor gaan. Je kan worden uitgerekt tot je bijna knapt. Harde beslissingen over mensen moeten nemen. Ondanks beperkte informatie toch knopen doorhakken. Niet weten wat te zeggen en toch antwoord moeten geven. Een gevoel van tussen hamer en aambeeld te zitten, in een onmogelijke spreidstand. De vraag of je wel de juiste dingen doet. Situaties waarbij de zenuwen door je keel gieren, je emoties het overnemen. Wat doe je dan?

Ik heb het allemaal meegemaakt. In dit boek deel ik mijn 30 jaar ervaring. Slimme inzichten die een nieuwe wereld doen opengaan. Sleutels die je helpen om je staande te houden en je verder te ontwikkelen. Waar je je beter bewust van kan worden, en die ook toepassen. Dit boek leert je hoe je zo door een beter begrip in je kracht komt en die verder opbouwt. Goede connectie met je team krijgt en meer bereikt. Want je hebt meer in jezelf dan je vermoedt. Een kennis die ik graag deel.

Het boek geeft in 50 korte beschouwingen een dieper inzicht in een essentieel of verrassend aspect van leiderschap. Hierdoor krijgt de lezer op een bevattelijke manier heel wat essentiële sleutels. Ik put hierbij uit mijn schat aan ervaring, gesprekken met vele leiders en uitgebreide research. Een boek dat je beter vroeger dan later leest.

Veel aspecten komen aan bod, zoals: in je kracht komen door zelfkennis, het belang van je aandacht te richten en hoe je dat doet, onmogelijke beslissingen nemen, omgaan met een crisis, voorkomen dat je blokkeert, oplossingen vinden, prioriteiten stellen, de tijd voor je laten werken, mensen in transitie leiden, verandering organiseren, je emoties, angst en stress beheersen, onzekerheid managen, veiligheid creëren, connecteren met je team, communiceren, praktische tips over hoe je best aan de slag gaat en hoe zeker niet. En veel meer.

Specificaties

ISBN13:9789048639960
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:252
Druk:1
Verschijningsdatum:23-12-2020
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bruin Bourgois

Bruin Bourgois (1964) leidde duizenden mensen in zijn 30 jaar ervaring als leider in zowel binnen- als buitenlandse bedrijven. Als jurist (KU Leuven) koos Bruin voor een carrière in de bedrijfswereld, na bijkomende economische vorming en managementvorming. Al als twintiger onderscheidde Bruin zich door zijn leiderschapskwaliteiten en nam hij zijn eerste directiefunctie op. Door hem geleide bedrijven werden opgemerkt als ‘Trends Gazellen’ en meerdere malen als ‘Great Place to Work’. Hij loodste ING Car Lease Frankrijk door de financiële crisis van 2008. Als CEO van Europ Assistance België en Compass Group België voerde hij complexe veranderingstrajecten door. Onder zijn bezielende leiding kenden deze bedrijven een ongekende groei. Bij het ter perse gaan van dit boek werkt Bruin voornamelijk bij een groot consultancybedrijf, als mentor en als expert in transformatie en innovatie. Bruin is ook alumnus van INSEAD Fontainebleau waar hij het meerjaarse executive programma Coaching and Consulting for Change (EMCCC) vervolmaakte. Door zijn specialisatie in transitie en turnaround is Bruin zich als autoriteit in dit vakgebied steeds nadrukkelijker gaan richten op de coaching en mentoring van bedrijfsleiders die met de uitdagingen van het ondernemen worden geconfronteerd. Meer informatie over Bruin vindt u op zijn LinkedIn-profiel en de website van zijn bedrijf 2ndOpinion (www.2nd-opinion.be).

Andere boeken door Bruin Bourgois

Inhoudsopgave

Enige toelichting
Dankjewel
Op de laatste trede
Inleiding
Monsters & Co
De goede conversatie
Jouw professionele pad
Bordjes laten draaien
Ook jij bent influencer
Een beetje moe? Beslissingsmoe!
Veiligheid creëren
Vertel eens een verhaal
Overwin je angst
Mest je kast eens uit
Met slecht nieuws bij de baas
Manage je aandacht
Van speler tot dirigent: over delegeren
Over aandacht geven aan de ander: een en al oor zijn
Je hebt de waarheid niet in pacht
Over multitasken
Een ander perspectief op status
Beter een goede gewoonte dan een slecht project
Comfortabel met je emoties
Leiderschap en authenticiteit
Accepteren, loslaten en schakelen
Wat vertel je en wat niet?
Er zit meer in een crisis dan je denkt
Organiseer feedback over jezelf
Geduld: de dans met de tijd
De ziel van je mensen
Over uitstelgedrag
Altijd fair
Stoppen of toch doorgaan?
Over de slechte ja en de goede nee
Jij denkt verandering, mensen voelen transitie
Grenzen stellen: water en olie
Over aandacht en systemen
Roeien, peddelen en rusten
Overwin je stress
Over beslissingen nemen
Je bent geen oplichter
Over dringend en belangrijk
Zelfcoaching
Hoe we onszelf saboteren
Benoemen van problemen en hoe ermee om te gaan
Over aandacht en emoties
Uit het nest gegooid: over risico’s nemen
Ken jezelf en laat jezelf kennen
In het oog van de storm
Altijd onder de aandacht
Blijf relevant – upgrade jezelf
Ga meer analoog
Bespaar de ander jezelf
Samen tegen cynisme
Wees je terugblik te vlug af
Nawoord

Over de auteur
Bronnen

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Reflecteren over je leiderschap