Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Tanja Nijmeijer

van guerrilla naar vredesproces

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789048851829
Direct te downloaden

Samenvatting

Ik ben bij de guerrilla gegaan in de vaste overtuiging dat ik de jungle nooit meer uit zou komen. Dat ik mijn leven zou wijden aan - en zou geven voor - de gewapende strijd. In 2012 besloot die guerrilla dat er een vredesproces moest komen dat, in tegenstelling tot eerdere pogingen, tot een ontwapeningsproces leidde. Mijn leven in de jungle werd plotseling onderbroken en ik begon mijn re-integratieproces in de Colombiaanse samenleving. Pech? Geluk? Een geluk bij een ongeluk?

Dit boek is een relaas van wat ik gezien en beleefd heb. Dat hoeft niet per se te passen in het beeld dat de meeste Europeanen van de FARC, of van Colombia, hebben. Er zijn getuigenissen beschikbaar van slachtoffers van ontvoeringen, van soldaten, van politici, maar dit is mijn verhaal, de getuigenis van iemand die er nog steeds van over­tuigd is dat er een andere wereld mogelijk is.

Specificaties

ISBN13:9789048851829
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:400
Uitgever:Hollands Diep
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Tanja Nijmeijer

Tanja Nijmeijer werd in 1978 geboren in Denekamp en sloot zich in 2002 na haar studie aan bij de FARC. In 2007 kwam zij voor het eerst in het nieuws nadat zij haar dagboek na een aanval van het Colombiaanse leger in de jungle verloor. In 2012 nam ze deel aan de vredesonderhandelingen tussen de FARC en de Colombiaanse regering.

Andere boeken door Tanja Nijmeijer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tanja Nijmeijer