Managementboek.nl gebruikt cookies.
U heeft gezocht op 9789049101268. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Het doel

Nederlandstalig | Paperback
(34)
Verkooppositie: #373
847 dagen in de top 100
Onze prijs: € 29,99
Vandaag voor 23:00 uur besteld,
morgen in huis.

Ook verkrijgbaar als

Samenvatting

'Het doel' heeft het managementdenken in de westerse wereld veranderd. Goldratt werd door het tijdschrift Fortune uitgeroepen tot 'goeroe van de industrie' en door Business Week tot 'genie'.

In een spannend detectiveverhaal vecht hoofdpersonage Alex Rogo voor het behoud van zijn bedrijf (en zijn huwelijk). Met hulp van Jonah, een oude vriend uit zijn studententijd, slaagt hij erin om...Toon volledige samenvatting

Specificaties

EAN:9789000337644
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Paperback, 364 blz.
Uitgever:Unieboek | Het Spectrum
Druk:35e druk, 2014

Over Eliyahu Goldratt

Eliyahu Goldratt (1947-2011) is bij miljoenen lezers een begrip als wetenschapper, leermeester en managementfilosoof. Over de hele wereld passen economen, bedrijfskundigen en managers zijn gedachtegoed toe in hun eigen organisaties. Hij werd internationaal erkend als baanbreker in de ontwikkeling van nieuwe managementconcepten en –systemen.

Lezersrecensies

tunnelvisie

03-11-2010 | B. ter Haar

Ik denk dat dit boek je niet alleen kan helpen met je bedrijf maar in je hele leven. Zo helpt het boek je doelgericht te denken, en door de ruis van de dagelijkse sleur heen, ware efficiency te bereiken. Zo heb ik na het lezen van het boek meer richting aan mijn leven kunnen geven en het zal me zeker helpen in mijn toekomstige carrière.

De essentie van het boek is gemakkelijk te begrijpen door eenvoudige voorbeelden uit het dagelijks leven.

Een echte aanrader!

aanrader

15-08-2010 | A. Lemstra

Lees recensie >
Voor mij is 4 jaar geleden, na het lezen van dit boek een wereld opengegaan. In de afgelopen zomervakantie heb ik de herziene editie gelezen. Het blijft vreemd dat alle grote bedrijven en hun managers niet in staat zijn om met een dergelijk simpel principe meer geld te genereren. Ik noem het zelf boerenverstand, maar door de waan van de dag wordt dit uit het oog verloren.

AL

Klassieker

07-03-2018 | M. Holleman

Lees recensie >
Het is en blijft een klassieker voor mij. Een boek dat ik echt iedereen wil aanraden.

Ik heb het boek inmiddels meerdere keren gelezen en blijf me verbazen over de kracht van het verhaal. De boeken die erop volgde van Eli Goldratt halen niet hetzelfde niveau, vind ik.

Ik zou het boek aanraden voor zowel studenten als voor mensen die al werken. Wat een bijzondere vorm om met een duidelijk (haast simpel) vertellend verhaal, deze principes duidelijk te maken.

De 'Herbie' in 2010

15-05-2010 | C.P. Weijand

Lees recensie >
Het Doel is een absolute aanrader voor de manager die z'n bedrijf verder wil helpen. Het is ook ontzettend vaak gelezen. De meeste mensen binnen de operationele setting van een bedrijf zullen meteen beamen dat ze de Theory of Constraints kennen en een enkeling zal met de kreet 'Herbie' voor de dag komen naar de naam van de langzame padvinder uit het boek, de bottleneck.
Des te vreemder is het dat het werkelijke gedachtengoed van Goldratt nauwelijks wordt toegepast. Sterker nog, in deze tijden van relatieve crisis (mensen hebben het nog steeds ontzettend goed) wordt direct de focus gelegd op het terugbrengen van kosten.
De kracht van het boek ligt voor mij op het benadrukken waar het in het bedrijfsleven om gaat: geld genereren. Het ondernemersprincipe dat eraan ten grondslag ligt: throughput verhogen, voorraden terugbrengen en ook de operationele uitgaven terugbrengen geeft goed aan dat er een leven van overvloed mogelijk is. Zeker omdat er nog zoveel kruideniers rondlopen anno 2010....

Recensies (8)

Recensie door Sonja de Bruin 

Ik had Het doel van Eliyahu Goldrattal al een tijdje in huis voordat ik erin ben begonnen. En nu heb ik spijt dat ik het niet eerder heb gelezen. Het is zo'n ontzettend goed boek!

De schrijver, die inmiddels een begrip is als managementgoeroe, grijpt in dit boek eerst terug op de basis. Wat is het doel van een bedrijf? Winst maken! Vervolgens legt hij uit op basis van zijn 'theory of...Lees verder >
Sonja de Bruin is oprichter en eigenaar van Themis Consultancy. Themis Consultancy verleent diensten op het gebied van Quality Assurance en Process Improvement aan bedrijven die zich bezighouden met software- en/of systeemontwikkeling.

Recensie door José Otte 

In de vorm van een roman laat Eliyahu Goldratt ons zien hoe we processen beter kunnen laten verlopen in een industriële omgeving. 'Het doel' is Goldratts eerste boek over zijn Theory of Constrains-methode.

Bij een intakegesprek vroeg een potentiële cliënt mij of de methode die ik gebruik (Appreciative Inquiry), werkt met TOC. Voldoende reden om de boeken van Eliyahu Goldratt te bestuderen....Lees verder >
Dr. José W. Otte MBA werkt als waarderend onderzoeker met een bedrijfskundige gedragswetenschappelijke achtergrond. Zij faciliteert sociale innovatie door het introduceren van dialoog groepen waarin gewerkt wordt met bijzondere vragen.

Recensie door Paul Schollaardt 

'Het doel, een proces van voortdurende verbetering' is inmiddels een klassieker binnen de managementliteratuur. De Israëliër Goldratt voegde in 1986 een belangrijk inzicht toe: de 'theory of constraints'. In een roman-achtige stijl, die vooral in Amerikaanse managementboeken nog al eens wordt gebruikt, legt hij uit dat optimaliseren per processtap tot een slechte overall performance kan...Lees verder >
ir Paul Schollaardt RC heeft zich in 2006 gevestigd als zelfstandig interim-manager. Daarvoor vervulde hij onder andere functies als productieleider en CFO.

Recensie door Peter de Roode 

'Het Doel' van Eliyahu Goldratt is het bekendste boek waarin de schrijver zijn Theory of Constraints (theorie van beperkingen) uit de doeken doet. In romanvorm wordt de lezer meegenomen in het zoekproces van de hoofdpersoon om zijn productiebedrijf van een naderende sluiting te behoeden. Goldratt schenkt veel aandacht aan de context van het verhaal omdat hij zijn lezer geen panklare...Lees verder >
Drs. Peter de Roode is zelfstandig adviseur en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Hij is auteur van de boeken 'Meegaan of dwarsliggen' (2006) 'Werkvormen voor managers' (2010) en ‘Leidinggeven kun je zelf!’ (2012). Samen met meerdere auteurs schreef hij onder red. van Rob van Es het boek ‘Praktijkboek Veranderdiagnose’ (2013) en schreef hij samen met Peter van den Boom het boek ‘Theatervoorstellingen in organisaties’ (2015). Naast zijn schrijfactiviteiten organiseert hij trainingen en seminars over actuele managementthema's.