Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Het Akkerboek

Ontwikkeling en beheer van kruidenrijke akkers

Gebonden NL 2021 9789050117593
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wuivend graan, kleurrijke bloemen, zingende veldleeuweriken en roepende patrijzen. Akkers zijn schatkamers van biodiversiteit én beeldbepalend in het Nederlandse landschap. Maar al decennia lang gaat de biologische kwaliteit van akkers achteruit. De bloemenrijke akkers uit het verleden hebben in het huidige landschap plaats gemaakt voor soortenarme vegetaties.

Afgelopen 10 jaar hebben de auteurs veel onderzoek gedaan naar het herstel van wilde planten en dieren in akkers. In dit akkerboek bundelen zij hun kennis en vertellen natuurbeheerders én boeren wat er nodig is voor het herstel: het herkennen van kansrijke situaties, herintroductie van akkerkruiden, oplossen van ongewenste ontwikkelingen en hoe akkercomplexen ook geschikt te maken voor de fauna.

Het boek is rijk geïllustreerd en alle 94 bedreigde akkerplanten worden beschreven: status, type akker, ervaringen met beheer én zij worden afgebeeld: van kiemplant tot zaad. Van harte aanbevolen voor boeren, natuurbeheerders, floristen en verder iedereen die zich met natuurinclusieve landbouw bezig houdt.

Akkerflora, akkerkruiden, kruidenrijke akkers, bloemrijke akkers, biodiversiteit

Specificaties

ISBN13:9789050117593
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:288
Uitgever:KNNV Uitgeverij
Verschijningsdatum:5-7-2021

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Akkerboek