Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

'Transfer of training' bij actieve werkvormen

Naar een inzichtelijk leer-/ transfermodel

Paperback Nederlands 2006 9789051668865
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

In de eerste plaats is deze publicatie bedoeld voor trainers die geïnteresseerd zijn in actieve werkvormen en die van deze werkvormen op een professionele manier gebruik willen (gaan) maken tijdens hun trainingen of trainingstrajecten. In de tweede plaats kan het personeels- en opleidingsfunctionarissen, leidinggevenden, managers, branchegenoten, studenten en anderen die geïnteresseerd zijn in de twee belangrijkste onderwerpen in dit boek – actieve werkvormen en ‘transfer of training’ – (verder) inzicht verschaffen.

Ook wordt een aantal algemene trainersonderwerpen behandeld, zoals het omgaan met weerstand, het bestaan van verschillende soorten (gedrags)verandering, het vragen, geven en ontvangen van feedback en een formule, om voorafgaand aan een training in te kunnen schatten of mensen wel of niet aan een bijbehorende organisatieverandering zullen meewerken.

Het boek gaat primair in op de vraag hoe actieve werkvormen op een effectieve manier ingezet kunnen worden als (onderdeel van een) training. Door in deze publicatie te analyseren hoe de ‘transfer of training’ eruitziet bij actieve werkvormen probeer ik tegelijkertijd ook iets te zeggen over de (meer)waarde van actieve werkvormen. In mijn onderzoek uit 1996 kwam naar voren dat een outdoortraining, als voorbeeld van een actieve werkvorm, pas effectief kon zijn door nabesprekingen op procesniveau in te bouwen na elke opdracht.

Dit was een gegeven waar men al langere tijd van uitging, maar dat nog nooit wetenschappelijk bewezen was. Vergeleken met mijn onderzoek uit 1996 ligt de focus niet enkel meer op de nabespreking, maar op alle factoren die van invloed zijn op de ‘transfer of training’. Zodoende is de nabespreking teruggebracht tot één van de – essentiële – elementen die van invloed is op de ‘transfer of training’. Tevens is in deze publicatie het onderwerp van discussie uitgebreid van één actieve werkvorm (outdoortrainen) naar een scala aan actieve werkvormen (schilderen, schermen, jongleren, psychodrama, et cetera).

Specificaties

ISBN13:9789051668865
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:82
Druk:2
Verschijningsdatum:10-3-2008
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Guido van de Wiel

Guido van de Wiel is eigenaar van Wheel Productions, een bedrijf dat zich toelegt op storytelling in organisaties. Hij is als coach verbonden aan de business schools Rotterdam School of Management en Tias. Verder is hij verbonden aan Verdraaide organisaties, De Veranderbrigade en HRcommunity. Van 2012 tot en met 2016 was hij daarnaast hoofdredacteur van het platform www.duurzaamnieuworganiseren.nl. Hij schreef onder meer (mee aan) publicaties als 'Teams van de toekomst', 'Cirkel van verandering' en 'Organiseren met toekomst'. Eind 2015 is hij uitgeroepen tot Trendwatcher of the Year 15-16.

Andere boeken door Guido van de Wiel

Inhoudsopgave

Voorwoord
Woord vooraf

1. Inleiding
2. Het begrip 'actieve werkvorm'
3. Actieve werkvormen en het leermodel van Kolb
4. Actieve werkvormen en 'Transfer of training'
5. Tolmodel van Thijssen
6. Naar een conceptueel leer-/transfermodel
7. Implicaties van het leer-/transfermodel
8. Transferbeïnvloedende elementen
9. Conclusie

Literatuur
Auteursregister
Zakenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        'Transfer of training' bij actieve werkvormen