Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Presence

Een ontdekkingsreis naar diepgaande verandering in mensen en organisaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789052617800
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 4246Hoogste positie: 30
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe zou de wereld veranderen als we als individu of als gemeenschap zouden leren te putten uit onze diepliggende capaciteit die de toekomst kan aanvoelen en vormen? Dit is een van de vele vragen die de auteurs van dit boek stellen, waarin persoonlijke openheid gecombineerd wordt met rigoureus kritisch denken. 'Presence: een ontdekkingsreis naar diepgaande verandering in mensen en organisaties' geeft de lezer een gedetailleerde kijk op de ontwikkeling van een nieuwe theorie over veranderen en leren.

In uiteenlopende gesprekken die over een periode van anderhalf jaar plaatsvonden, bespraken Senge, Scharmer, Jaworski en Flowers hun eigen ervaringen en die van honderdvijftig wetenschappers en sociale en zakelijke ondernemers in een poging te verklaren hoe diepgaande gezamenlijke verandering tot stand komt. Hun ontdekkingsreis beschrijft een nieuwe manier om naar de wereld te kijken en hoe wij bijdragen aan het maken van die wereld, zoals deze is en zoals deze zou kunnen zijn.

In 'Presence' worden vooruitstrevend denken, kennis uit de eerste hand en oude wijsheden gecombineerd om de vitale velden te onderzoeken die ons verbinden met elkaar, met het leven in bredere zin en mogelijk met wat 'op het punt staat te verschijnen'. Zeven capaciteiten liggen ten grondslag aan ons vermogen om nieuwe mogelijkheden te zien, aan te voelen en te realiseren. Het ontwikkelen van deze capaciteiten reikt tot een dieper leerniveau dat de sleutel vormt voor het creëren van verandering voor het geheel, onszelf, onze organisaties en de gemeenschappen waar we deel van uitmaken.

Specificaties

ISBN13:9789052617800
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:304
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:7-12-2010
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Presence
José Otte | 9 februari 2010
In de lerende organisatie gaat het er om een ommezwaai te maken van het vertrouwde downloaden naar 'presencing'. Peter Senge, Otto Scharmer, Joseph Jaworski en Betty Sue Flowers laten in 'Presence' aan de hand van voorbeelden en verhalen zien hoe dat gaat. Ik heb 'Theory U' van Otto Scharmer net gelezen - bevat dit boek dan nieuwe informatie?
Lees verder
recensie
Presence
Gert-Jan Smit | 22 augustus 2006
Door u(w) innerlijk te transformeren bent uzelf de sleutel tot verandering van uw omgeving, zo luidt de conclusie van het boek 'Presence'. In die zin geven Peter Senge (onder meer auteur van 'De Vijfde Discipline') en zijn co-auteurs antwoord op de vraag wat nodig is om diepgaande veranderingen en doorbraken in mensen en organisaties te bewerkstelligen. Het boek gaat overigens verder dan het niveau van organisatieveranderingen, het rept ook over wenselijke of noodzakelijke veranderingen op mondiaal niveau waarbij de mens de sleutel is.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
28 stemmen
11
6
6
5
0

Over Peter Senge

Peter Senge is hoofddocent aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), voorzitter van de Society for Organizational Learning en auteur van 'De Vijfde Discipline'. Hij is een erkend pionier, theoreticus en schrijver op het gebied van managementinnovatie.

Andere boeken door Peter Senge

Over Joseph Jaworski

Joseph Jaworski begon zijn beroepscarrière als advocaat bij de firma Bracewell & Patterson, waarvan het hoofdkantoor in Houston is gevestigd. In 1975 werd hij gekozen als lid van het American College of Trial Lawyers (tot welk college maar een procent van alle advocaten in de Verneigde Staten wordt toegelaten). Gedurende vijftien van de twintig jaar dat Jaworski bij Bracewell & Patterson werkte, was hij senior partner. Ook was hij mede-oprichter van de United Savings Life Insurance Company (de latere Transport Life Insurance Company) en de Alaskan Oil and Refining Corporation (de huidige Tesoro-Alaskan Refining Corporation). Daarnaast had Jaworski de leiding van een succesvolle paardenfokkerij, Circle J. Enterprises, die in 1972 de Supreme Champion leverde van de American Quarter Horse Association. In 1980 nam Jaworski ontslag als advocaat om het American Leadership Forum op te richten, een non-gouvernementele instelling ter ontwikkeling van samenwerkend leiderschap om de stedelijke en regionale problemen in de Verneigde Staten het hoofd te bieden. Tien jaar later werd hij voor vier jaar benoemd bij de Koninklijke Nederlandse Shell in Londen, waar hij een multinationaal team van experts leidde bij het ontwerpen van twee mondiale scenario's – verhalen over de mogelijke toekomst van de wereld in de loop van de komende dertig jaar. Na zijn opdracht bij Shell trad Jaworski toe tot het MIT Center for Organizational Learning, waar hij met vooraanstaande ondernemingen werkt om lerende organisaties op te bouwen. Zeer onlangs heeft hij het Centre for Generative Leadership mee helpen oprichten, een professioneel consortium dat met cliënten samenwerkt om die vorm van leiderschap te creëren die nodig is om de toekomst vorm te geven. Jaworski's oudste zoon Joe is advocaat in Houston. Zijn beide andere kinderen Leon en Shannon, wonen met Jaworski en zijn vrouw Mavis, die arts is, in de North Shore van Boston.

Andere boeken door Joseph Jaworski

Over Otto Scharmer

C. Otto Scharmer ontwikkelde in een intensieve samenwerking van met medewerkers van het voormalige MIT Center of Organisational Learning de U-theorie.

Andere boeken door Otto Scharmer

Inhoudsopgave

Introductie

Deel 1: Leren kijken

1. Het requiemscenario
2. Zien wat we zien
3. Vanuit het geheel zien
4. Met het hart zien

Deel 2: De stilte in

5. Het generatieve moment
6. Een groeiend begrip: de U-theorie
7. Het oog van de naald: loslaten en laten komen
8. De bruiloft

Deel 3: Een natuurkracht worden

9. In de corridor van dromen
10. De grootse wil
11. In dialoog met het universum
12. Verwerkelijken en de kunst van het instituten bouwen

Deel 4: Onze toekomst ontmoeten

13. Leiderschap: mens worden
14. Wetenschap beoefenen vanuit de geest der wijsheid
15. Presence

Epiloog: 'Als mens verdween, zal er nog hoop zijn voor gorilla?'
Noten
Dankbetuigingen
Over de auteurs
Over de organisatie
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Presence