Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Business exposed

Een no-nonsense analyse van de wereld van ceo's

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789052619682
Direct te downloaden

Samenvatting

Genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2012!

Vindt u het ook zo vreemd dat onze raden van commissarissen feitelijk bestaan uit parttimers en amateurs? Heeft u zich ook altijd verbaasd over de voortdurende stroom van managementhypes die het zakelijk landschap overspoelen? Vraagt u zich wel eens af waarom er nog steeds zo veel overnames zijn, terwijl onderzoek heeft uitgewezen dat ze veel meer kosten dan ze opleveren?

Er kleven nogal wat aspecten aan de zakenwereld die we als onveranderlijk zien en daarom nauwelijks aan nadere beschouwing onderwerpen of zelfs maar ter discussie stellen. Dit boek brengt daar verandering in.

In 'Business Exposed' houdt managementgoeroe Freek Vermeulen het bedrijfsleven zonder pardon tegen het licht en onthult hij hoe het er werkelijk aan toegaat. De verleidingen, de prikkels en de (soms dubieuze) vervlechtingen en strategieën, ze passeren allemaal de revue.

Hoe bereiken bedrijven de top of waarom gaan ze juist ten onder? Wat zijn CEO's eigenlijk voor mensen? En wat zijn hun echte drijfveren? Hoe wordt het grote geld verdiend - en verloren? Hoe kan het succes van vandaag morgen alweer omslaan in een regelrechte mislukking? En dan was er nog zoiets als strategie...?

'[Freek Vemeulen] is een rijzende ster en zijn krachtige observaties zijn even helder als gezaghebbend.'
- Financial Times

Specificaties

ISBN13:9789052619682
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:22-2-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

nieuws
Freek Vermeulen: ‘Big in Japan’
Hans van der Klis 12 maart 2013 Freek Vermeulen had het altijd al eens willen zeggen, met het campnummer van Alphaville (remember the 80’s?) in zijn achterhoofd: ‘I’m Big in Japan’. Nu zijn boek Business exposed in het Japans is vertaald, is het nog waar ook, met dank aan twee voormalige Japanse MBA-studenten van Vermeulen.
column
Drijfzand
Michel Hoetmer 3 maart 2011 Hebt u ooit wel eens een artikel van me gelezen? Dan denkt u ongetwijfeld ‘o jeetje, daar gaan wij weer!’ Inderdaad ik ben een beetje afkerig van de door Goeroes gepreekte wijsheden. Helaas is sceptisch denken geen populaire bezigheid. Kijk maar eens in de top 100 van Managementboek.nl. De boeken met ‘pasklare antwoorden’ zijn bijzonder in trek. Dus ben ik een spelbreker. Gelukkig sta ik niet helemaal alleen. Er zijn andere auteurs die voor eenzelfde insteek kiezen.
interview
Freek Vermeulen: ‘Ik laat zien hoe de dingen in elkaar zitten’
Hans van der Klis 26 november 2010 Freek Vermeulen, de veertigjarige associate professor strategic & international management aan de London Business School, nam een sabbatical om Business Exposed te schrijven. Hierin haalt hij een aantal hardnekkige mythes en gewoontes in management en bedrijfsleven onderuit. Dat doet hij met het plezier dat veel wetenschappers eigen is: met behulp van talloze onderzoeken uit alle uithoeken van de academische wereld beschrijft hij ‘The naked truth about what really goes on in the world of business’, zoals de ondertitel luidt.

Over Freek Vermeulen

Freek Vermeulen is hoogleraar strategie en ondernemerschap aan de London Business School. Hij is de eerste winnaar ooit van de Excellence in Teaching Award van deze topuniversiteit, en kreeg vele internationale prijzen voor zijn onderzoek naar strategisch management – in het bijzonder voor de toepassing van rigoureus onderzoek naar verbetering van de managementpraktijk. Freek schrijft geregeld voor onder andere Harvard Business Review, The Financial Times, Forbes en The Wall Street Journal. The Financial Times noemde hem een ‘rijzende ster’ en ‘nieuwe managementgoeroe’.

Andere boeken door Freek Vermeulen

Inhoudsopgave

Introductie
Het experiment met de apen

1. Strategie overkomt je
2. De valkuil die succes heet (en wat ideeën over hoe je 'm kunt ontwijken)
3. Veroveringsdrang
4. Goden en schurken
5. Liasons en intriges
6. Managementmythes
7. Verreikende besluiten nemen (als je geen hand voor ogen kunt zien)
8. Keihard of een warm nest?

Epiloog: De nieuwe kleren van de keizer
Bronnen
Over de auteur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Business exposed