Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Versimpelen - Projecten realiseren zonder gedoe

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789052694146
Voormalig top 100Totaal 101 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Kan het simpeler? Jazeker! Wij maken projecten en organisaties vaak onnodig ingewikkeld. En als we dat zelf niet doen, doen anderen het wel voor ons. Voor je het weet is een mooi plan of project veranderd in gedoe en raakt de vaart eruit.

Versimpelen is een manier om focus aan te brengen in projecten, om van complex naar simpel en van gedoe naar flow te komen. Ontrafel een project, ontdoe het van alle bijzaken en je ziet weer waar het écht om draait. Hiermee worden de vervolgstappen om het project te realiseren kraakhelder. Voor organisaties is versimpelen een manier om de kern van hun bestaan te (her)ontdekken: waarom doen we wat we doen?

Versimpelen is speels en bloedserieus tegelijk. Het begint met de mindset dat eenvoudiger vaak beter is en eindigt met het makkelijker realiseren van projecten en dynamischer maken van organisaties.

In 'Versimpelen' vertelt Jan-Peter Bogers hoe je onnodig gedoe herkent en complexiteit doorgrondt. Vijf kernvragen, zes gedoefactoren en een toolbox met 27 technieken helpen je om te versimpelen. Talloze voorbeelden en cases laten zien hoe versimpelen in de praktijk werkt.

"Versimpelen is een andere kijk op organiseren. Het maakt projecten overzichtelijk en behapbaar, waardoor de weg voor actie vrijkomt." - Marcel Jongmans (@enthousiasmeur)

"Eigenlijk zou dit boek verplicht moeten worden voor iedereen die zich met projecten en moeilijk gedoe qua organiseren bezighoudt." - Martijn Aslander (auteur van o.a. Easycratie)

"Een boek voor mensen die complexiteit met een fileermes te lijf willen. Juist versimpelen vraagt secuur vakmanschap." - Jaap Peters (auteur van o.a. 'Bij welke reorganisatie werk jij?' en 'Het Rijnland-boekje')

'Versimpelen' is in 2014 genomineerd voor Managementboek van het Jaar.

JURYRAPPORT: "Jan-Peter Bogers maakt glashelder dat wij maar wat snel de essentie van zaken uit het oog verliezen en verzanden in het moeras van complexiteit. En dat terwijl het allemaal begon met een simpel idee. Het boek nodigt uit om toe te passen op kleine en grote schaal en draagt bij aan dat wat managers nastreven: getting things done!’tg voor actie vrijkomt." - Marcel Jongmans

Over de illustrator: Bas Bakker is begrijpend tekenaar. Hij brengt de essentie van ideeën, processen en verhalen letterlijk in beeld. Daarmee schept hij overzicht en brengt hij professionals, teams en organisaties in beweging.

Specificaties

ISBN13:9789052694146
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:24-12-2013
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Versimpelen - Projecten realiseren zonder gedoe
Dick Bos | 22 oktober 2015
Na eerst wat sceptisch te zijn begonnen aan het boek ‘Versimpelen, projecten realiseren zonder gedoe’ van Jan-Peter Bogers, bleek het een verdraaid leuk boek om te lezen. Het staat vol herkenbare situaties, terwijl er ook tal van mogelijkheden worden aangeboden om ‘het gedoe’ te keren. Een boek dat het waard is om te lezen!
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
8 stemmen
4
2
2
0
0

Interviews en artikelen (4)

interview
Shortlist 2014 - Een gesprek met Jan-Peter Bogers
Ger Post 11 april 2014 Jan-Peter Bogers hoorde zichzelf als organisatie- en projectadviseur vaak zeggen: ‘Volgens mij is het eigenlijk heel simpel...’ Projecten liepen namelijk vaak vast doordat degenen die eraan werkten het onnodig ingewikkeld maakten.
interview
De shortlist voor het Managementboek van het Jaar in 5 interviews
Ger Post 31 maart 2014 Onlangs maakte de vakjury de Shortlist voor de titel Managementboek van het Jaar 2014 bekend. Vijf boeken over uiteenlopende onderwerpen – nieuw leiderschap, motiveren via cijfers, versimpelen, reclame en business in de nieuwe economie – zijn genomineerd. Managementboek Magazine deed een rondgang langs de genomineerde auteurs.
nieuws
Shortlist Managementboek van het Jaar
Justin van Lopik 18 maart 2014 Vijf boeken zijn genomineerd voor de titel Managementboek van het Jaar 2014. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandstalig managementboek. De jury maakt de winnaar bekend op 17 april 2014, tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed (Amsterdam).
nieuws
Onnodig gedoe omzeilen
Nienke van Oeveren 18 september 2013 ‘Met name projecten maken we vaak onnodig ingewikkeld.’ Jan-Peter Bogers ontdekte dat dingen vaak veel simpeler kunnen. Terug naar de kern van het idee en focussen, dat is de boodschap van zijn boek Versimpelen. Hij presenteerde zijn boek afgelopen vrijdag.

Over Jan-Peter Bogers

Jan-Peter Bogers is adviseur, spreker en trainer, al noemt hij zichzelf liever professioneel bemoeial. Hij neemt graag een kijkje voor en achter de schermen van organisaties. Waarom doen ze wat ze doen? Hebben ze visie, focus en daadkracht? Hij begeleidt organisaties, teams en projecten bij het komen tot visie en vervolgens bij het vertalen van die visie in actie. Soms door een inspirerende en interactieve lezing, soms door trainingen en workshops en soms door een uitgebreid begeleidingstraject. Ook het boek StoryDoing voor organisaties, dat hij samen met Ron van Gils schreef, gaat hierover. Hij wil organisaties en professionals laten ontdekken dat het vaak niet zo ingewikkeld is als we allemaal denken. Hierover schreef hij het boek Versimpelen - projecten realiseren zonder gedoe, dat in 2014 werd genomineerd voor Managementboek van het Jaar. Jan-Peter maakt grote en abstracte begrippen en processen zoals vernieuwing, verandering, ontwikkeling, teamsamenwerking of leiderschap graag concreet, overzichtelijk en tastbaar. Door middel van een scherpe analyse en een creatieve blik komt hij snel tot de kern van een vraagstuk, waarna de antwoorden op de vragen die je hebt opeens logisch en uitvoerbaar worden.

Andere boeken door Jan-Peter Bogers

Inhoudsopgave

Voorwoord door Martijn Aslander
Leeswijzer

Deel 1 - de theorie
1. Versimpelen - Waarom? Wat? Hoe?
2. Versimpelen - Voor wie en wanneer?
3. Belangrijke begrippen
4. Versimpelen op vijf manieren
5. Gedoe
6. Complexiteit
7. De waarde van versimpelen

Deel 2 - de gedoe factoren
8. Kijk anders naar Geld
9. Kijk anders naar Tijd
10. Kijk anders naar Regels
11. Kijk anders naar Mensen
12. Kijk anders naar Ik
13. Kijk anders naar Complexiteit

Deel 3 - de toolbox
14. Maak het klein
15. Maak het groot
16. Maak een keuze
17. Maak het scherp
18. Maak het zichtbaar
19. Ontregelen
20. Regelen
21. De juiste mensen
22. De juiste vragen
23. Doen!

Deel 4 - de versimpelcases
24. De helikopterschool
25. Jimmy's
26. Het Scheepvaartmuseum
27. De flexibele ambtenaar
28. Hans loopt achter
29. Daar staat mijn iMac!
30. Dit boek

Deel 5 - verder lezen
31. Versimpelen online
32. Leuke boeken
33. Aanverwante onderwerpen

Dankwoord
Over de auteur
Over de illustrator

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Versimpelen - Projecten realiseren zonder gedoe