Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Meegaan of dwarsliggen

Veranderinzichten en veranderinstrumenten voor managers en medewerkers

Gebonden Nederlands 2006 9789055944606
Voormalig top 100Totaal 98 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Managers én medewerkers leven beiden in hun eigen wereld. Wanneer manager en medewerker kennis zouden nemen van elkaars standpunt, zou er al veel gewonnen zijn. Beide werelden worden daarom in dit boek verkend en soms ook confronterend beschreven. Confronterend is niet alleen de beschrijving zelf maar ook de aanmoediging om elkaar op gedrag aan te spreken. Het is een boodschap die velen liever niet horen; men kiest er dikwijls liever voor om harder te werken of ander druk gedrag te vertonen, dan zijn verantwoordelijkheid te nemen.

'Veranderen' wordt in dit boek vanuit verschillende perspectieven geschreven. De lezer treft zodoende een bont palet aan van economische, psychologische, sociologische, filosofische en onderwijskundige inzichten, die allen bedoeld zijn om de waarneming aan te scherpen en duidelijk te maken dat veranderen een natuurlijk proces is en dat 'dwarsliggen' geen optie is.

Specificaties

ISBN13:9789055944606
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:232
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:14-4-2006
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (1)

Meegaan of dwarsliggen
Paul Breman | 26 oktober 2006
Het boek 'Meegaan of dwarsliggen' van Peter de Roode gaat over het veranderen van organisaties. Hier zijn natuurlijk al heel veel boeken over geschreven, zowel in het Engels als in het Nederlands. Maar De Roode biedt een nieuw perspectief: hij gaat namelijk ook in op de rol van medewerkers bij verandering. Veel boeken over veranderingsmanagement besteden eigenlijk alleen aandacht aan de rol van managers en hun adviseurs. En dat terwijl een verandering pas succesvol is als de medewerkers deze dragen. De realiteit is vaak dat de medewerkers dwarsliggen, of nog erger, helemaal niet meedoen en gewoon de dingen blijven doen die zij altijd al deden. De Roode gaat hier uitgebreid op, maar ook het perspectief van managers bij de implementatie van veranderingen komt uitgebreid aan bod, evenals de daarvoor noodzakelijke 'verandercompetenties'.
Lees verder

Lezersrecensies

3.4 van de 5
10 stemmen
2
2
4
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Veranderen doe je zo
Pierre Pieterse 2 september 2006 Over veranderen is en wordt ontzettend veel geschreven. En bijna altijd is de boodschap hetzelfde: het gaat zo vaak mis. Dat is ook de boodschap van Peter de Roode, auteur van het boek Meegaan of dwarsliggen. Volgens De Roode gaat veranderen beter en effectiever wanneer organisaties de weg der geleidelijkheid kiezen. Of, nog beter: de weg der betrokkenheid. Die weg mag dan tijdrovend zijn, maar écht tijdrovend worden veranderingen pas als ze mislukken. In een interview zegt De Roode: ‘Het succes van een verandering is niet afhankelijk van de inhoud, maar van het proces.’

Over Peter de Roode

Drs. Peter de Roode is zelfstandig adviseur en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Hij organiseert seminars over actuele managementthema's. Zijn managementfilosofie is 'Zachte factoren en harde resultaten'. Dat wil zeggen het bereiken van resultaten door middel van mensen, door autonome groei. Ontwikkeling van mensen staat bij De Roode altijd voorop. Ook al is die mens soms bewust of onbewust irrationeel bezig. De schijnbare tegenstelling tussen de ratio en de emotie heeft hij in zijn laatste boek 'Werkvormen voor managers' uitgewerkt om organisaties en hun managers concrete handvatten aan te reiken. Peter de Roode ondersteunt diverse organisaties bij de vele veranderingen die op ze af komen door het vergroten van hun eigen lerend vermogen. Door hen te leren hoe ze zelf een diagnose moeten stellen, door hen zelf keuzes te laten maken over interventies en door hen zelf vast te laten stellen wat de beste evaluatiemethode is. Verder is hij verbonden aan enkele hogescholen waar hij als docent diverse MBA-opleidingen verzorgt, zoals: Strategisch HRM, Personeelsmanagement, Verandermanagement, Persoonlijk Leiderschap en Cultuur en Organisatie. Door zijn docentschap met adviseurswerk te combineren, geeft dat voor De Roode een mooie verbinding tussen theorie en praktijk.

Andere boeken door Peter de Roode

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Meegaan of dwarsliggen