Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

In 2030 - Vier vergezichten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789055948598
Voormalig top 100Totaal 158 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

De wereld en Nederland worstelen met tal van kolossale uitdagingen-van financiële crises tot steeds schaarsere en duurdere grondstoffen en vergrijzing. Onze reactie hierop zal mede worden bepaald door onze verwachtingen over de verdere ontwikkelingen: wat zal de toekomst ons brengen? Wat zijn de grote machtsblokken over twintig jaar? Zetten we nieuwe stappen in internationale samenwerking of komt er een nieuwe Koude oorlog? Pakken we voedsel en energievraagstukken aan of krijgen we te maken met steeds grotere tekorten en alsmaar stijgende prijzen? Houden de euro en de Europese Unie stand?

Op deze en tal van andere cruciale vragen over de wereld van 'morgen' geven economen van de Rabobank in dit boek de mogelijke antwoorden: geen 'voorspellingen' maar vier scenario's voor de wereld en Nederland anno 2030, variërend van harmonieus tot conflictueus en van evolutionair tot revolutionair. Op een plausibele manier wordt geschetst waar een gematigde en geleidelijke ontwikkeling of juist snelle en schoksgewijze verandering toe kunnen leiden. 'In 2030' schets de mogelijke contouren van een niet eens heel verre toekomst-de diverse mogelijke uitkomsten van trends die we nu al signaleren-en kan zo bijdragen tot een grotere bewustwording omtrent de uitdagingen waarvoor we staan, als politicus of beleidsvormer, als manager of bestuurder en als individuele burger.

De vele illustraties, grafieken en tabellen gecombineerd met de schetsen van enkele dagen uit het leven van Farida de Vries (de fictieve en prototypische urban professional anno 2030) maken 'In 2030' bovendien tot een uiterst gevarieerde ontdekkingsreis en een bijzonder leerzame lees- en bladerervaring. 'In 2030' beschrijft uw mogelijke toekomst - doe er uw voordeel mee.

Specificaties

ISBN13:9789055948598
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:269
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:4-10-2011
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
In 2030 - Vier vergezichten
Arie Buvens | 18 oktober 2011
De economische, geopolitieke en maatschappelijke onzekerheden zijn groot. Meer dan ooit hebben mensen behoefte aan een referentiekader. Dat referentiekader wordt geboden in een viertal scenario's in de toekomstverkenning 'In 2030'. Dit is geschreven door de economen van het Directoraat Kennis en Economisch Onderzoek van Rabobank Nederland: Hans Stegeman, Danijela Piljic, Anke Struijs en editor Enrico Versteegh. Het is geen voorspelling van de wereld in 2030, maar een verkenning van de wereld zoals die er in 2030 uit zou kunnen zien.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
4 stemmen
3
0
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Hans Stegeman:‘Wenselijke scenario’s ook de meest waarschijnlijke’
Hans van der Klis 2 maart 2012 Hans Stegeman, hoofd Nationaal Economisch Onderzoek bij de Rabobank, ontwikkelde met een aantal collega’s vier scenario’s voor de wereld van 2030. Met hun boek, In 2030 - Vier vergezichten, zijn ze genomineerd voor de titel Managementboek van het Jaar. ‘De toekomstverwachtingen van ondernemers zijn gekleurd door de branche waarin zij werkzaam zijn.’

Over Hans Stegeman

Hans Stegeman werkt sinds 2007 bij Economisch Onderzoek als econoom en sinds 2009 als hoofd van het team Nationaal Macro-economisch Onderzoek. Daarbij is hij verantwoordelijk voor al het onderzoek van KEO naar de Nederlandse economie en huizenmarkt. Ook is hij een van de auteurs en projectleider van het onlangs verschenen boek IN2030: Vier vergezichten. Hij houdt zich bij KEO bezig met de Nederlandse en internationale economie, zowel op de korte als lange termijn. Lezingen, publicaties en perscontacten zijn de manieren waarmee hij zijn analyses deelt. Hans studeerde Algemene Economie aan de Universiteit Maastricht en werkte hiervoor onder andere als onderzoeker bij het Centraal Planbureau.

Andere boeken door Hans Stegeman

Over Danijela Piljic

Danijela Piljic (1980) werkt sinds 15 augustus 2008 als econoom bij het directoraat Kennis en Economisch Onderzoek (KEO) van Rabobank Nederland. Naast het analyseren van de conjuncturele ontwikkelingen van de Nederlandse economie houdt zij zich bezig met onderwerpen op het gebied van het Nederlandse woningmarktbeleid, overheidsfinanciën, en energie. Tevens is Danijela medeauteur van het boek IN2030: Vier vergezichten. Naast haar werk is zij bezig met de afronding van de postgraduate opleiding Investment Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Danijela studeerde Algemene Economie aan de Universiteit van Tilburg en werkte hiervoor als beleidseconoom bij de directie Algemene Economische Politiek van het Ministerie van Economische Zaken.

Andere boeken door Danijela Piljic

Over Anke Struijs

Anke Struijs (1980) is sinds 1 september 2007 als econoom werkzaam bij het directoraat Kennis en Economische Onderzoek (KEO) van Rabobank Nederland. Zij houdt zich in het bijzonder bezig met de conjuncturele ontwikkelingen van de Nederlandse economie. Daarbij volgt zij de ontwikkelingen op het terrein van onder meer economische groei, inflatie, werkloosheid en overheidsfinanciën. Over deze onderwerpen schrijft zij bijdragen voor zowel interne als externe publicaties. Anke geeft hierover ook lezingen voor bijvoorbeeld de klanten van lokale banken en is medeauteur van het onlangs verschenen boek IN2030: Vier vergezichten. Anke studeerde International Economics en Finance aan de Universiteit van Tilburg en werkte hiervoor als beleidsmedewerker bij de directie Financiële Markten van het Ministerie van Financiën en bij de Europese Commissie.

Andere boeken door Anke Struijs

Inhoudsopgave

Voorwoord
Dankwoord
Inleiding

1. Een onzekere wereld: de stuwende krachten
2. Vier vergezichten voor 2030
3. De wereldeconomie in 2030
4. Wonen en werken in Nederland in 2030
5. De financiële sector in 2030
6. Grondstofzekerheid en duurzame economische ontwikkeling in 2030
7. Vier scenario's, nog meer mogelijkheden

Bijlagen
Literatuur
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In 2030 - Vier vergezichten