Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Werken aan samenwerking

Naar effectieve organisaties met Enterprise Engineering

Gebonden Nederlands 2015 9789055949151
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Er is veel, heel veel wat aan organisaties verbeterd kan worden. Niet op basis van vage veronderstellingen en potentiële oplossingen, maar op basis van de objectief vast te stellen constructie van organisaties. Als de essentie van een organisatie in kaart is gebracht, kun je zien wat er misgaat op het meest fundamentele niveau. Zonder dit inzicht laat de organisatie heel wat mogelijkheden tot verbetering onbenut.

Je kunt de constructie van de organisatie aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Enterprise Engineering geeft een unieke kijk in de organisatie en biedt de instrumenten om deze te perfectioneren.

Theo Janssen is entrepreneur en organisatie-adviseur bij Delta Change Consultants. Het liefste richt hij zich op problemen die tot nu toe onoplosbaar of te complex leken.

'Theo Janssen heeft een fraai boek geschreven. Hij beschouwt samen­leving en organisaties vanuit een exacte benadering. Met het ­blootleggen van constructiefouten sluit hij aan bij social engineering. Daarvan moet het komen willen wij bedrijfsleven en maatschappij verbeteren.' - Arnold Heertje

'Enterprise Engineering heeft me geholpen om in te zien dat samen­wer­kings- problemen niet altijd te herleiden zijn tot onwil of onkunde, maar dikwijls al ingebakken worden ­tijdens het ­organisatieontwerp. Dit boek is een must voor iedereen die organisaties rigoureus effi­ciënter en ­effectiever wil maken door 't op­­spo­­ren en oplossen van verborgen weef­fouten in de ­samenwerking.'- Rob Bakker, Manager ­Change Office Rabobank

Specificaties

ISBN13:9789055949151
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:232
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:12-6-2015
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
8 stemmen
8
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - Werken aan samenwerking - Van Black Box naar White Box
Theo Janssen 8 juli 2015 ‘Enterprise Engineering geeft een unieke kijk in de organisatie en biedt de instrumenten om deze te perfectioneren.’ Zo staat te lezen op het omslag van Theo Janssens Werken aan samenwerking. In deze preview geeft Janssen het begrip handen en voeten, en vertelt hij over de voordelen ervan.

Over Theo Janssen

Na zijn studie Wiskunde is Theo Janssen gaan werken in de ICT branche. Al snel verdiept hij zich in verandermanagement en vraagstukken rondom samenwerking tussen ICT-ers en opdrachtgevende partijen. De afgelopen twintig jaar heeft hij met succes grote en kleine verandertrajecten begeleid bij verschillende organisaties en bedrijven. In 2000 richt hij zijn eigen ICT-consultancybedrijf op met het doel organisaties beter te laten presteren bij het ontwikkelen van ICT oplossingen voor business vraagstukken. Hij ontdekt het vakgebied Enterprise Engineering en daarmee de ontbrekende schakel tussen ‘verandering’ en ‘blijvende verandering’. Hij verkoopt zijn bedrijf en richt het organisatie adviesbureau Delta Change Consultants op dat als doel heeft zowel kleine bedrijven als multinationals substantieel efficiënter en effectiever te maken door het herontwerpen van de interne en externe samenwerking. Daarnaast geeft hij lezingen waarin hij zijn toehoorders op humorvolle wijze uitdaagt om out of the box te denken op gebied samenwerking binnen organisaties. Hij is auteur van diverse artikelen en één van de frontrunners binnen het vakgebied Enterprise Engineering.

Andere boeken door Theo Janssen

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Heeft veranderen nog wel zin?
2. De traditionele blik op organisaties
3. Een nieuw paradigma
4. Onder de ‘motorkap’ van de organisatie
5. Enterprise Engineering in de praktijk
6. Toepassingsgebieden van Enterprise Engineering
7. Een aantal casussen
8. Enterprise engineering in relatie tot andere thema’s

Epiloog
Dankwoord
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken aan samenwerking