Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Voorbeeldig veranderen: een kwestie van organiseren

Gebonden Nederlands 2002 9789057121487
Voormalig top 100Totaal 31 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Waardoor slagen sommige complexe ondernemingen erin over een langere periode doelgericht en doelbewust veranderingen te realiseren? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, heeft Steven ten Have de ondernemingen Nokia, Sollac, PTT Post en ST Microelectronics over een periode van circa tien jaar nauwlettend gevolgd. In het onderzoek is het perspectief van de general manager gekozen, omdat die de condities en context moet scheppen waarbinnen doelrealisatie (het daadwerkelijk kunnen implementeren van strategie en plannen) tot stand kan komen.
Alle vier de ondernemingen hebben nationale en internationale kwaliteitsprijzen gewonnen en worden beschouwd als voorbeelden van goed georganiseerde bedrijven. Voor alles blijken ze teruggegaan te zijn naar de essentie van wat organiseren is: het besturen van organisatieverandering. Ze zijn in staat alles organisatorisch te laten passen en krijgen dit voor elkaar door vorm en inhoud te geven aan vier managementprocessen: richting, consistentie, samenhang en feedback.
Het adagium voor bedrijven als Nokia en ST Microelectronics is 'changing your company by running your company' ; de meeste van de door hen gerealiseerde veranderingen krijgen vorm door en in de normale bedrijfsvoering. De bedrijven zijn een voorbeeld voor tal van andere ondernemingen en hun managers, die zich steeds meer realiseren dat het heil niet in 'the great idea' of een goeroe gezocht moet worden. In plaats daarvan komt het aan op goed management - en dat gaat over systematisch en stelselmatig werken aan de hele organisatie. Visie, doorbraakdenken en innovaties zijn daarbij een noodzakelijke-maar-niet-voldoende-voorwaarde; het daadwerkelijk realiseren van doelstellingen vereist doorzettingsvermogen, discipline, daadkracht en aandacht voor details. Het slechte nieuws is dat dat geen quick fix is; het goede nieuws dat het ook geen abacadabra is, maar 'gewoon' een kwestie van goed je managementwerk doen.

Specificaties

ISBN13:9789057121487
Trefwoorden:verandermanagement
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:273
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Voorbeeldig veranderen: een kwestie van organiseren
Remko van der Honing | 6 september 2002

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Steven ten Have

Prof. Dr. Steven ten Have is organisatieadviseur en hoogleraar Strategie en Verandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2004 is hij partner van TEN HAVE Change Management. Steven is vicevoorzitter van RvC van ABN AMRO. Daarnaast is hij kroonlid van de Onderwijsraad en raad-plaatsvervanger bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.

Andere boeken door Steven ten Have

Inhoudsopgave

1. Introductie en probleemstelling
2. Literatuuronderzoek
3. Methodologie
4. The European Way to Excellende: praktijkvoorbeelden
5. Uitgebreid caseonderzoek: Nokia, PTT, ST Microelectronics en Sollac
6. Cross-case-analyse en conclusies
7. Reflectie

Samenvatting
Summary
Noten
Geraadpleegde literatuur
Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Voorbeeldig veranderen: een kwestie van organiseren