Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Schematherapie

een praktische handleiding

Paperback Nederlands 2012 9789057123542
Voormalig top 100Totaal 21 dagen
Verkooppositie 2831Hoogste positie: 81
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Schematherapie is uiterst effectief bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Het succespercentage is hoog, er is weinig uitval en de kosten zijn lager dan die van veel andere behandelingen.
Dit praktische boek is een algemene inleiding voor behandelaren en therapeuten in opleiding. Het legt uit wat een schemamodus is, bespreekt welke verschillende modi onderscheiden kunnen worden, en hoe die modi zich kunnen uiten bij verschillende persoonlijkheidsstoornissen.
Het eerste deel van het boek gaat in op de casusconceptualisatie in modustermen - en hoe die met de cliënt moet worden ontwikkeld en gedeeld. Het tweede deel behandelt de therapeutische relatie en de diverse therapeutische methoden en technieken die gebruikt kunnen worden bij de verschillende modi, mede aan de hand van voorbeelden uit de klinische praktijk.
Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie en experimentele psychopathologie aan de Universiteit Maastricht. Van hem en Hannie van Genderen verscheen eerder bij Uitgeverij Nieuwezijds Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis. Gitta Jacob is Privatdozent aan de vakgroep klinische psychologie en psychotherapie van de Albert-Ludwigs-Universität te Freiburg, Duitsland.

Specificaties

ISBN13:9789057123542
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:14-11-2012
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Arnoud Arntz

Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, klinisch psycholoog, senior schematherapeut en VGCt-gedragstherapeut. Hij doet onderzoek naar onder meer de effectiviteit en de werkingsmechanismen van schematherapie. Met Gitta Jacob schreef hij het boek Schematherapie, een praktische handleiding.

Andere boeken door Arnoud Arntz

Over Gitta Jacob

Gitta Jacob is een van de meest vooraanstaande psychotherapeuten in Duitsland en werkt in Hamburg.

Andere boeken door Gitta Jacob

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schematherapie