Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Mindfulness en de transformatie van wanhoop

werken met suïcidale patiënten

Paperback NL 2016 9789057124570
Niet leverbaar.

Samenvatting

Hoe kun je op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie (MBCT) aanbieden aan cliënten die worstelen met suïcidegedachten?

'Mindfulness en de transformatie van wanhoop' beschrijft de optimale behandeling voor risicopatiënten. Het is een praktisch boek, vol compassie en wijsheid, gebaseerd op uitgebreid onderzoek en klinische ervaring.

Het biedt inzicht in het ontstaan en de instandhouding van suïcidaal gedrag. Het geeft richtlijnen voor het opstellen van een crisisplan, het voorkomen van uitval en het afstemmen van alle afzonderlijke sessies van het achtweekse MBCT-programma op deze kwetsbare doelgroep. Daarnaast geeft het boek aanwijzingen voor het opleiden van MBCT-trainers.

'De auteurs beschrijven hoe ze het MBCT-programma nauwkeurig hebben bijgesteld om problemen aan te pakken zoals het hoge percentage uitvallers onder mensen met het grootste suïciderisico. En het resultaat is prachtig: de meest kwetsbare mensen zijn sterk gebaat bij deze aangepaste versie van MBCT, vergeleken bij gangbare behandelingen en psycho-educatie. Ik hoop werkelijk dat dit programma beschikbaar komt voor iedereen die het nodig heeft.' - Dr. Susan Bögels, hoogleraar psychologie, Universiteit van Amsterdam

Mark Williams is emeritus hoogleraar klinische psychologie aan Oxford University en een internationale autoriteit op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar depressie, suïcidaal gedrag en MBCT. Hij schreef dit boek samen met collega's uit Oxford, Bangor en Berlijn. Eerder verscheen van hem bij Uitgeverij Nieuwezijds 'Mindfulness en cognitieve therapie bij depressie', dat hij schreef met Zindel Segal en John Teasdale.

Specificaties

ISBN13:9789057124570
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Verschijningsdatum:9-11-2016
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mindfulness en de transformatie van wanhoop