Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Opstaan in het Lloyd Hotel

Paperback Nederlands 2019 9789057599194
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Van kroonprins tot recordverliezer,’ grapte hij afgelopen voorjaar zelf. Lodewijk Asscher. Spraakmakend wethouder van Amsterdam, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vicepremier, partijleider van de PvdA. Asscher heeft alles meegemaakt in de politiek, van glorieuze opkomst tot boegbeeld in misschien wel de moeilijkste periode die zijn partij doormaakt. Ook in zijn privéleven kende hij tegenslag; begin dit jaar overleed zijn vader, telg uit de roemrijke Asscher-familie.

In 'Opstaan in het Lloyd Hotel' schrijft Lodewijk Asscher openhartig over zijn persoonlijke en politieke ervaringen. Hij schetst de dilemma’s waarvoor hij zich geplaatst ziet en verbindt deze aan de drijfveren die hem tot een van de meest bevlogen politici van Nederland maken. Ook toont hij wat verliezen met hem deed. Een verademing in een tijd waarin politici zich meer als merk profileren dan als herauten van diep doorvoelde maatschappelijke overtuigingen.

In dit boek, deels opgetekend in het voor hem belangrijke Amsterdamse Lloyd Hotel, laat Asscher alle hedendaagse dilemma’s de revue passeren: vrijheid, werk, onderwijs, Europa, identiteit, moraal – niet in politieke soundbites, maar vanuit persoonlijke ervaringen, in een stijl net zo beheerst en ontspannen als de samenleving die hij voor ogen ziet.

Specificaties

ISBN13:9789057599194
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:6-10-2020
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Lodewijk Asscher

Lodewijk Asscher (1974) is partijleider van de PvdA. Eerder verschenen van hem 'De ontsluierde stad' en 'Nieuw Amsterdam'.

Andere boeken door Lodewijk Asscher

Inhoudsopgave

Voorwoord - Opstaan in het Lloyd Hotel

I Verliezen en doorgaan
II Een verschrikkelijk mooi val
III Verder na Rutte
IV Een ander verhaal
V Opstaan
VI In beweging komen

Woord van dank en verantwoording
Bibliografie
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Opstaan in het Lloyd Hotel