Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het werkvormenboek

40 loopbaanoefeningen die werken

Paperback Nederlands 2009 9789058716811
Voormalig top 100Totaal 69 dagen
Verkooppositie 2435Hoogste positie: 23
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In dit praktische boek staan 40 verrassende werkvormen die u als loopbaanbegeleider, trainer of coach toe kunt passen bij cliënten met loopbaanvragen. Welke dilemma's houden uw cliënten gevangen? Wat zijn de patronen waarmee zij hun kansen blokkeren? Wat moet er gebeuren voor ze echt tevreden zijn over hun leven en loopbaan? Allemaal vragen die u uitstekend kunt beantwoorden met bijvoorbeeld de Disneystrategie, het Loopbaansprookje, Wapenschild of Spiegelbeeld.

De werkvormen staan gerangschikt naar relevante thema's als actieplanning, visualisatie, ontspanning en communicatie. De auteurs hechten veel belang aan de werkvormen die de hele persoon bereiken. Daarom zijn er zowel oefeningen die de ratio aanspreken als oefeningen die een beroep doen op de verbeelding, creativiteit en dynamiek tussen mensen.

Met deze werkvormen helpt u de cliënt op een effectieve en speelse manier zich los te maken uit loopbaanpatronen die niet meer functioneel zijn en zich op te stellen voor nieuwe energie, een nieuwe houding en een nieuwe visie.

Specificaties

ISBN13:9789058716811
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:6-10-2010
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Expertrecensies (1)

Het werkvormenboek
Ronald Buitenhuis | 21 oktober 2009
De financiële crisis zorgt er voor dat steeds meer mensen noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe baan/carrière. Maar ook voor de zittenblijvers blijft de uitdaging relevant om zich periodiek vragen te stellen over een toekomstige carrière. Het werkvormenboek van Rupert Spijkerman en Margriet Bienemann kan daarbij helpen.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
12 stemmen
3
6
2
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rupert Spijkerman

Rupert Spijkerman (1943) was docent bij Personeel en Arbeid aan Fontys Hogescholen. Tegenwoordig is hij directeur van Loopbaanplan Spijkerman bv en verzorgt hij trainingen op het gebied van loopbaanbegeleiding, gespreksvoering en coaching.

Andere boeken door Rupert Spijkerman

Over Margriet Bienemann

Margriet Bienemann is werkzaam geweest als docent en decaan in het voortgezet onderwijs. Van 1993 tot 2001 werkte zij als redacteur aan een methode voor loopbaanoriëntatie en begeleiding voor het voortgezet onderwijs. Zij is gespecialiseerd in supervisie en coaching van docenten.

Andere boeken door Margriet Bienemann

Inhoudsopgave

Inleiding

Energie opwekken
Loopbaanyoga
Droomwereld
Creatieve werkplaats
Stukjes van een puzzel
De kracht van communicatie
Knopen doorhakken
Routeplanner
Werkvormen toepassen

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het werkvormenboek