Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het woord is nu aan u!

Over spreken in het openbaar

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058716835
Direct te downloaden

Samenvatting

Uit betrouwbaar Nederlands onderzoek blijkt dat 'Spreken in het openbaar' op plaats vier staat in de top tien van de meest beangstigende dingen in een mensenleven. Ergens geen controle over hebben is een veel voorkomende oorzaak van angst. En juist dat maakt spreken in het openbaar eigenlijk een vreemde eend in deze top tien, want spreken voor een groep is een vaardigheid die u kunt leren, een angst die u kunt overwinnen..
Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk ook dat er een sterke afname is van de spreekangst naarmate men meer oefening en ervaring heeft. Dan wordt het gevoel van het gebrek aan controle langzamerhand overwonnen. En precies dat laatste is wat 'Het woord is nu aan u!' aan de orde stelt. De auteurs laten zien waar uw vrees voor de zaal vandaan komt en geven u een methode waarmee u de spanning leert terug te brengen tot een voor u aanvaardbaar niveau. Uiteraard behandelen de auteurs naast de basisvaardigheden ook moeilijke situaties. Omgaan met lastige vragenstellers bijvoorbeeld en 'voor de vuist weg' spreken.

En dan is er nog iets anders.. Wist u dat maar heel weinig mensen tevreden zijn over hun spreekprestaties? Het gaat niet vlot genoeg, ze vinden dat ze niet soepel op vragen reageren en niet kunnen improviseren, ze zien zichzelf als een hark voor de zaal staan, noem maar op. Ook hier gaan wij in dit boek uitgebreid op in: in 'Het woord is nu aan u!' wordt u uitgenodigd om de kracht van uw persoonlijke stijl te ontdekken en - met nadruk hierop - uw spreekvaardigheden verder te ontwikkelen. Daarvoor is, naast de theorie, de tips en de verbeterpunten, veel plaats ingeruimd in de vorm van praktische oefeningen en opdrachten. En deze combinatie van theorie en praktijk maakt 'Het woord is nu aan u!' een absolute aanrader van iedereen die voor groepen spreekt. Zowel beginnende als meer ervaren sprekers zullen er veel onmisbare informatie en verrassende inzichten in vinden.

Specificaties

ISBN13:9789058716835
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:104
Druk:1
Verschijningsdatum:4-2-2011
ISSN:

Lezersrecensies

3.0 van de 5
2 stemmen
0
1
0
1
0

Over Theo IJzermans

Drs. Theo IJzermans (1944-2009) was zelfstandig gevestigd psycholoog, psychotherapeut en coach (www.ijzermans.org). Sinds begin jaren tachtig was hij betrokken bij opleidingen voor trainers en adviseurs van het bureau Schouten & Nelissen in Zaltbommel. Van 1974 tot 1994 was hij parttime werkzaam als psychotherapeut bij de RIAGG Zaanstreek/Waterland. Hij was opgeleid als gedragstherapeut en gezinstherapeut. Bij het Albert Ellis-instituut in New York werd hij opgeleid tot RET-therapeut. (Rationeel-Emotieve Therapie) Sinds 1990 was hij erkend supervisor voor dit instituut. Hij publiceerde eerde onder meer op het gebied van fobieën, verlegenheid, sociale vaardigheidstrainingen en ongehoorzaamheid in organisaties. Samen met Jan Schouten was hij redacteur van de voorlichtingsserie 'Zorgen voor jezelf' bij Uitgeverij Boom. Tot voor kort schreef hij regelmatig columns voor het weekblad Intermediair. Naast: 'Beren op de weg, spinsels in je hoofd' schreef hij al of niet met een coauteur: 'Het woord is nu aan u!' (Eckhardt, IJzermans, Thema, 1994), 'Productief denken een handleiding voor trainers' (IJzermans, Dimattia, Boom, 1993), 'Reaching their minds. A trainers manual for rational effectiveness training' (Dimattia, IJzermans, Institute for Rational Emotive Therapy, New York, 1996), 'Het geheim van de moeilijke klant, weerstand in adviesrelaties' (IJzermans, Thema 1996), 'Pas op voor promotie! En andere berichten van de werkvloer' (IJzermans, Boom 1999) en 'Je zult maar de baas zijn. Over de persoonlijke kanten van leidinggeven' (IJzermans, Dijkstra, Thema 2000).

Andere boeken door Theo IJzermans

Inhoudsopgave

1. Sprekers bij verschillende gelegenheden
2. Hoe bereid ik de toespraak voor?
3. Hoe deel ik de toespraak in?
4. Het gebruik van audiovisuele hulpmiddelen
5. De spreker doet meer dan woorden uitspreken
6. Wat kunt u allemaal met uw stem?
7. Opkomen en microfoongebruik
8. Ontspanningsoefening
9. De zenuwen slaan toe
10. Het bestrijden van angstaanjagende hersenspinsels
11. Omgaan met moeilijke en onverwachte situaties
12. Voor de vuist weg spreken
13. Hoe doe ik het eigenlijk?
14. En nu aan de slag!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het woord is nu aan u!