Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Vuurhaarden, pyromanen en brandweermannen: omgaan met conflicten op het werk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2006 9789058717450
Voormalig top 100Totaal 26 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Onduidelijke afspraken. Een collega die de kantjes eraf loopt. Niet gehaalde targets of deadlines. Een baas die alleen maar kritiek heeft. Een verschil van inzicht. Te kort geslapen. Of domweg een misverstand. Een conflict op het werk is zo geboren.

Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. Hoewel niemand op een conflict zit te wachten, komen ze helaas maar al te vaak voor. Op zich is dat ook niet zo vreemd. Collega's brengen doorgaans meer uren per week met elkaar door dan met hun partner. En soms botsen karakters simpelweg. Kleine ergernissen worden groter. Het begint te smeulen en plotseling slaat de vlam in de pan.

'Vuurhaarden, pyromanen en brandweermannen' laat zien wat u kunt doen als conflicten uit de hand lopen of dreigen te lopen. Om op de juiste manier met uiteenlopende conflictsituaties om te gaan, introduceren Martin Euwema en Ulrike Wild een uniek 7-I model. Aan de hand van zeven vragen worden de belangrijkste aspecten behandeld die altijd bij een conflict aan de orde zijn. Op welke manieren kunt u met conflicten omgaan? Wat is een conflict eigenlijk? Hoe onderhandelt u op een goede manier?

Veel handige checklists en herkenbare voorbeelden leren u hoe u het verschil kunt maken tussen een pyromaan en een brandweerman.

Specificaties

ISBN13:9789058717450
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:14-8-2012
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

3.0 van de 5
2 stemmen
1
0
0
0
1

Over Martin Euwema

Dr. Martin C. Euwema is universitair hoofddocent Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde op een studie naar conflicthantering in organisaties en publiceert regelmatig hierover in wetenschappelijke tijdschriften. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring als trainer en adviseur op het gebied van (interculturele) conflicten van leidinggevenden, team- en organisatieontwikkeling. Hij gaf onder andere mediation training aan militaire peacekeepers en is betrokken bij diverse masteropleidingen voor conflictmanagement in Europa.

Andere boeken door Martin Euwema

Over Ulrike Wild

Ulrike Wild is trainer, adviseur en coach bij Schouten & Nelissen, met name op het gebied van persoonlijke bekwaamheden. Daar is zij verantwoordelijk voor het werkterrein conflicthantering en onderhandelen.

Andere boeken door Ulrike Wild

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Waar rook is, is vuur - hoe herkent u het conflict?
2. Inspectie van de brand - conflictdiagnose
3. Brandweerman of pyromaan? - manieren van omgaan met conflicten
4. Brandstof - (mis-)communicatie bij conflicten
5. Koud vuur of uitslaande brand? - conflictescalatie
6. Spelen met vuur - gezamenlijk werken aan een oplossing
7. Wat is het nummer van de brandweer? - hulp bij conflicten

Verder lezen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vuurhaarden, pyromanen en brandweermannen: omgaan met conflicten op het werk