Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Cyberrisico als kans

Strategisch cyberrisicomanagement in het informatietijdperk

Paperback Nederlands 2016 9789058754486
1
Voormalig Nr. 1Totaal 6 dagen
EvergreenTotaal 376 dagen
Verkooppositie 2432Hoogste positie: 1
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Met voorwoord van Dick Berlijn

Hoe groot zijn de risico's van cybercrime nu echt en wat kun je ertegen doen zonder je organisatie vast te zetten? En vooral: wanneer doe je genoeg?

Dit boek geeft mensen die geen techneut zijn en het niet willen worden heldere antwoorden. Het legt uit dat de risico’s omgezet kunnen worden in kansen, dat cyberrisicomanagement innovatie kan bevorderen, je meer waarde kan halen uit data en je mensen kan bevrijden en motiveren.

In vrijwel elke strategie voor groei en waardecreatie speelt digitale technologie een dominante rol. Organisaties worstelen echter met wat Van Rijsewijk het ‘digitale dilemma’ noemt: wat digitale technologie zo waardevol maakt, open en verbonden, maakt het ook kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf.

Wie dit boek leest, zal in staat zijn goed onderbouwde besluiten te nemen over de juiste strategie, aanpak en middelen om cyberrisico’s effectief te beheersen. Hoe je met vertrouwen open, verbonden en dus kwetsbaar kan zijn door weerbaarheid voor cyberrisico’s. Het uiteindelijke doel is om het vertrouwen in de digitale wereld te herstellen en de angst voor onzekerheid terug te dringen.

Specificaties

ISBN13:9789058754486
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:25-5-2016
ISSN:

Expertrecensies (2)

Cyberrisico als kans - Strategisch cyberrisicomanagement in het informatietijdperk
Jan Hoogstra | 1 juli 2016
Wie gebruikt er tegenwoordig geen Internet of social media meer? De vlucht van internetgebruik heeft ook risico’s met zich meegebracht, zoals hacking en phishing. Cyberrisico kan echter ook als kan worden gezien, daarover gaat het boek Cyberrisico als kans. Het boek geeft mooie inzichten en voorbeelden en zet aan tot denken.
Lees verder
Cyberrisico als kans
Martin van Staveren | 16 juni 2016
Cyberrisico als kans - Een risico als een káns zien? Dat vraagt wat mentale lenigheid. In eerste instantie denk je bij risico immers aan gevaar, iets dat je wilt vermijden. Dat geldt ook voor cyberrisico's.
Lees verder

Lezersrecensies

3.3 van de 5
10 stemmen
3
3
0
2
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Roel van Rijsewijk: ‘Durf bij cyberrisico kwetsbaar te zijn’
Lex van Almelo 6 juni 2016 Roel van Rijsewijk is een verteller, die ondernemers en bestuurders in Cyberrisico als kans verleidt om niet bang te zijn voor de risico’s van het internet en om de organisatie niet dicht te timmeren met beveiligingsmaatregelen.

Over Roel van Rijsewijk

Roel van Rijsewijk is Senior Fellow bij het Centre for the Edge van Deloitte, dat inhoudelijke perspectieven op groei ontwikkelt voor het informatietijdperk. Hij heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het adviseren van technologiegedreven organisaties op het gebied van risicomanagement en informatiebeveiliging.

Andere boeken door Roel van Rijsewijk

Inhoudsopgave

Voorwoord Dick Berlijn
Proloog: Durf kwetsbaar te zijn

1. Informatierevolutie
2. Verhalen van de frontlinie
3. Cyberstrategie creëert cyberrisico’s
4. Strategisch cyberrisicomanagement
5. Van beveiliging naar weerbaarheid

Epiloog: Vertrouwen in de digitale wereld

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cyberrisico als kans