Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Omgaan met moeilijke mensen

Paperback Nederlands 2016 9789058754790
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Iedere therapeut kent ze: cliënten die niet doen wat je van ze verwacht, die zich dwars, boos of zelfs agressief opstellen. Toch is het mogelijk goed met hen om te gaan, zo laat Omgaan met 'moeilijke' mensen zien.

Het valt niet te ontkennen: er zijn nu eenmaal mensen die sterk afwijken van de gemiddelden op basis waarvan de meeste interventies in de ggz ontwikkeld zijn. De lastige momenten in de therapie met deze moeilijke mensen, die een beroep doen op je vermogen om boven jezelf en de therapie uit te stijgen, staan in dit boek centraal. Gerenommeerde behandelaars delen hun visie, en hun kennis en kunde ten aanzien van de moeilijke interacties in de spreekkamer. Het boek staat boordevol tips, adviezen en voorbeelden, die door veel hulpverleners als een welkome aanvulling op hun 'gereedschapskist' zullen worden ervaren.

Specificaties

ISBN13:9789058754790
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:5-11-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Martin Appelo

Martin Appelo is gezondheidszorgpsycholoog. Hij werkt als hoofd wetenschappelijk onderzoek bij GGz Groningen en als universitair docent op de afdeling Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Verder houdt hij zich intensief bezig met het trainen en begeleiden van GGz-teams in de chronische psychiatrie. Hij promoveerde op onderzoek naar revalidatie bij patiënten met schizofrenie. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen en evalueren van kortdurende educatie- en behandelmodules voor mensen met chronisch psychische kwetsbaarheid. Empowerment, self-efficacy en sociale steun staan daarbij centraal.

Andere boeken door Martin Appelo

Over Kees Hoogduin

Prof. Kees Hoogduin is gespecialiseerd op het gebied van angststoornissen, psychogene verlammingen en burnout. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van een behandelingsstrategie voor burnout-klachten. Hij is redacteur van het Handboek voor psychopathologie en Protocollaire behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg. Hoogduin is lid van de directie van de HSK Groep, een instituut gespecialiseerd in de psychologische behandeling van werkgerelateerde klachten als burnout en angststoornissen.

Andere boeken door Kees Hoogduin

Over Marc Verbraak

Marc Verbraak is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij werkt als inhoudelijk directeur bij de HSK Groep en als hoofdopleider gezondheidszorgpsychologen bij het SPON/ACSW van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Andere boeken door Marc Verbraak

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Omgaan met moeilijke mensen