Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Probleemgeorienteerd denken in de orthopedie

een praktijkboek voor de opleiding en de kliniek

Paperback Nederlands 2004 9789058980601
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Voor de (jonge) dokter zit een patiënt met klachten waarbij de primaire vraag is wat hem of haar mankeert. Artsen hanteren daarom doorgaans een probleemgeoriënteerd denkmodel om een goede diagnose te stellen. Om die reden is vastgesteld dat het geneeskundig curriculum een probleemgeoriënteerde invalshoek moest krijgen. Het merkwaardige is dat er nog nauwelijks probleemgeoriënteerde leerboeken voorhanden zijn. De PgD-reeks van De Tijdstroom voorziet derhalve in een lacune.

Probleemgeoriënteerd denken in de orthopedie wil een basis bieden voor het aanleren en aanscherpen van het probleemgeoriënteerde denken in de orthopedische (poli)kliniek dan wel bij veel voorkomende klachten van het steun- en bewegingsapparaat op het spreekuur van de huisarts. Dit zal tot een betere implementatie van de orthopedische leerstof in de klinische praktijk moeten leiden.

Aan de hand van 23 hoofdstukken wordt de lezer gedwongen zich het klinisch redeneren op verschillende orthopedische probleemgebieden eigen te maken. In een vraag- en antwoordopzet wordt een klinisch probleem op systematische wijze uitgediept aan de hand van een gepresenteerde patiënt. Uitkomsten van anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek leiden tot een diagnose en behandeling. Deze klinisch analyses zijn buitengewoon verhelderend voor studenten, co-assistenten, arts-assistenten en huisartsen.

Drie eerder verschenen boeken in deze reeks hebben snel hun weg gevonden:
- Probleemgeoriënteerd denken in de interne geneeskunde;
- Probleemgeoriënteerd denken in de kindergeneeskunde;
- Probleemgeoriënteerd denken in de gynaecologie, obstetrie en voortplantingsgeneeskunde.

Meer nog dan de andere boeken in de PgD-reeks is dit werk geïllustreerd met in totaal zo'n 150 medische tekeningen, (röntgen)foto's en figuren hetgeen logisch is voor deze - letterlijk - dynamische tak van geneeskunde.

Specificaties

ISBN13:9789058980601
Trefwoorden:orthopedie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:422
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:12-3-2004
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Probleemgeorienteerd denken in de orthopedie