Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handboek culturele psychiatrie en psychotherapie

Gebonden Nederlands 2010 9789058981578
Niet leverbaar.

Samenvatting

Met bijna drie miljoen inwoners van niet-Nederlandse afkomst moet minstens een op de zes patiënten van psychiaters en psychotherapeuten migrant zijn. Culturele ggz kan dus per definitie geen perifeer verschijnsel meer zijn. Elke patiënt heeft recht op een therapeutische aanpak die rekening houdt met herkomst en cultureel bepaalde waarden en normen.

Sinds een jaar of vijftien geleden de eerste Nederlandstalige vakliteratuur op dit terrein verscheen, is de beschikbare wetenschappelijke kennis hier te lande exponentieel toegenomen. De redactie kon zich dus ook permitteren om een combinatie te bieden van goed onderbouwde theoretische modellen en bewezen werkzame praktijkbenaderingen.

Het handboek waaraan meer dan veertig specialisten met een bonte verscheidenheid aan etnische herkomst werkten, is bedoeld voor gezondheidszorgpsychologen, klinisch psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, medisch antropologen, maatschappelijk werkenden en sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen. Maar evenzeer voor studenten die in opleiding zijn als werker in de genoemde professies.

Specificaties

ISBN13:9789058981578
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:658
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:29-5-2010
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek culturele psychiatrie en psychotherapie