Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gedragsneurologie voor paramedici

Paperback Nederlands 2013 9789058982377
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Veel neurologische patiënten hebben behalve sensomotorische problemen ook stoornissen in de 'hogere hersenfuncties' zoals aandacht, perceptie, geheugen, taal, praxis en besturing van het gedrag. Deze gedragsneurologische (of neuropsychologische) functiestoornissen hebben ingrijpende consequenties voor de revalidatie en de mate waarin de betrokkene zich thuis kan redden. Daarom is kennis van deze materie voor iedere paramedicus van belang.

Dit boek beschrijft op heldere wijze de oorzaken en symptomen van hogere hersenfunctiestoornissen. Het is geschikt voor iedereen die het voortgezet onderwijs heeft doorlopen, met of zonder biologie in het examenpakket. De tekst wordt extra toegankelijk gemaakt door de vele trefzekere illustraties en praktische voorbeelden. In ieder hoofdstuk wordt een paragraaf gewijd aan de gevolgen van de stoornis voor het dagelijks leven van de patiënt (in ICF-termen: het activiteiten- en participatieniveau).

'Gedragsneurologie voor paramedici' bevat geen theoretische ballast, al wordt uiteraard melding gemaakt van recente neurowetenschappelijke inzichten en is er de nodige aandacht voor definitiekwesties en terminologische valkuilen. Daardoor is dit boek tevens bruikbaar als wegwijzer voor wie in het kader van een casusbespreking, referaat of scriptie een bepaald deelonderwerp nader wil gaan bestuderen.

In deze tweede editie zijn aan het eind van ieder hoofdstuk samenvattingen toegevoegd, waardoor de waarde van het boek als studietekst en naslagwerk is vergroot. Hier en daar zijn formuleringen verduidelijkt, geactualiseerd of genuanceerd; enkele figuren werden aangepast. Ondanks de wijzigingen kan deze druk zonder bezwaar naast de vorige worden gebruikt.

Specificaties

ISBN13:9789058982377
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:186
Uitgever:De Tijdstroom
Druk:2
Verschijningsdatum:7-5-2013
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over J.J. Bakker

J.J. Bakker is arts en werkte in diverse neurologische klinieken. Momenteel is hij als docent verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.

Andere boeken door J.J. Bakker

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gedragsneurologie voor paramedici