Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Probleemgeoriënteerd denken in de neurologie

Paperback Nederlands 2020 9789058983367
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In 2009 verscheen de eerste druk van Probleemgeoriënteerd denken in de neurologie. Sinds die tijd zijn generaties van medische beroepsbeoefenaren opgeleid met de praktische kennis die zij met dit boek opdeden. Neurologie staat bekend als een moeilijk vak. Toch blijken (jonge) artsen in staat om neurologische uitvalsverschijnselen te herleiden tot aandoeningen in het zenuwstelsel mits ze de kunst van het zorgvuldig afnemen van een anamnese en een neurologisch onderzoek verstaan. Juist hieraan wil dit boek bijdragen: het herkennen van een patroon in de klachten waarmee een patiënt zich bij een arts meldt.
De nieuwe druk van Probleemgeoriënteerd denken in de neurologie kwam tot stand onder redactie van dr. Gert van Wijk en dr. Martijn Beenakker. In totaal hebben meer dan 45 auteurs uit Nederland en België hun medewerking verleend. Sinds het verschijnen van de eerste druk zijn er veel ontwikkelingen en verbeteringen geweest in de diagnostiek en behandeling van neurologische aandoeningen, maar ook in het technische hulponderzoek, zoals de beeldvormende technieken. In deze nieuwe druk zijn daarom vier nieuwe hoofdstukken toegevoegd over MS, chronische neuropathische pijn, het serotoninesyndroom en auto-immuunencefalitis.
Dit boek is een aanrader voor huisartsen, aios neurologie, physician assistants en alle andere artsen die met neurologische problematiek te maken krijgen.

Specificaties

ISBN13:9789058983367
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:348
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:31-12-2020
Hoofdrubriek:Geneeskunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Probleemgeoriënteerd denken in de neurologie