Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Werken met drama

Paperback Nederlands 2012 9789059317710
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Dit boek beschrijft de methodiek van het werken met drama-activiteiten binnen de sociaal-agogische beroepspraktijk. Dramatische expressie beperkt zich niet tot toneelspelen. Vertellen, bewegen en het schrijven van gedichten of verhalen komen in 'Werken met drama' eveneens aan de orde. Stapsgewijs wordt toegelicht hoe u een activiteit aan kunt bieden. Daarbij gaat het boek in op vragen zoals: Hoe leg ik een spelopdracht uit? Hoe kan ik cliënten stimuleren om mee te doen? Hoe maak ik een verhaal spannend? Moet u zelf heel creatief zijn om met drama te kunnen werken?

Ook begeleiders die geen drama-activiteiten aanbieden, vinden in dit boek aanknopingspunten voor het werken met drama. In verschillende hoofdstukken staan voorbeelden van een speelse omgang binnen de dagelijkse beroepspraktijk. Van poppenspel met een washandje tot het vertellen van verhalen onder de afwas.

'Werken met drama' is geschreven voor beroepen binnen het social work, zoals activiteitenbegeleiders, sociaal pedagogisch hulpverleners en jeugdhulpverleners. Het boek wordt ook gebruikt op opleidingen voor dramadocent en dramatherapie.

In deze geheel herziene versie worden actuele voorbeelden gegeven van de creatieve mogelijkheden van mobieltjes, de computer en het internet en is een hoofdstuk toegevoegd over het begeleiden van drama-activiteiten met specifieke doelgroepen.

Specificaties

ISBN13:9789059317710
Trefwoorden:onderwijs
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:298
Uitgever:Boom
Druk:6
Verschijningsdatum:2-2-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sjaak Vane

Sjaak Vane werkte gedurende twintig jaar als dramabegeleider en docent drama en communicatie binnen opleidingen voor social work. Met zijn jeugdtheater Dramakize maakte hij clownsvoorstellingen en geïmproviseerd verteltheater. Hij schreef jeugdliteratuur en verschillende educatieve boeken. Momenteel werkt hij als relatietherapeut/auteur en is hij afgestudeerd als filosoof.

Andere boeken door Sjaak Vane

Inhoudsopgave

1. Werken met drama

Deel 1: Verbeelding
2. Verbeelden
3. Verbeelding uitdrukken

Deel 2: Expressie
4. Vertellen
5. Schrijven
6. Bewegen
7. Spelen

Deel 3: Vormen
8. Dramatische vormgeving
9. Dramatische werkvormen

Deel 4: Methodiek
10. Drama-activiteit ontwerpen
11. Drama-activiteiten begeleiden
12. Drama met doelgroepen

Studievragen
Websites
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken met drama