Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Studiesucces bevorderen: het kan en is niet moeilijk

Bewezen rendementsverbeteringen in het hoger onderwijs

Paperback Nederlands 2012 9789059318427
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In het hoger onderwijs is sprake van een rendementsprobleem: studenten doen veel langer over hun studie dan zou moeten. Hoe kan dit rendement verbeterd worden? In 'Studiesucces bevorderen: het kan en is niet moeilijk' komt deze actuele vraag die bij veel opleidingen in de schijnwerpers staat aan de orde.

Inhoud
- In dit boek zijn onderzoeken samengebracht die zich richten op studiesucces.
- Aan bod komen de volgende vragen: Welke maatregelen kunnen opleidingen nemen om hun studierendement te verhogen en welke evidentie is er? Hoe kan het dat er nog steeds sprake is van een rendementsprobleem terwijl we er eigenlijk al zoveel van weten?
- Deze laatste vraag wordt beantwoord door te wijzen op de noodzaak van een integrale aanpak. Het boek kan daarmee ook gebruikt worden bij het ontwikkelen van deze gewenste integrale aanpak binnen opleidingen en instellingen.
- Hoewel er geen kant-en-klare oplossing wordt geboden, maakt het boek duidelijk dat er reeds veel bekend is over succes bevorderende maatregelen.

Specificaties

ISBN13:9789059318427
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:14-10-2014
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Henk van Berkel

Henk van Berkel (1948) studeerde Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1984 promoveerde hij op een toetstechnisch onderwerp. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest bij het Centrum voor Onderzoek van het Wetenschappelijk Onderwijs (COWO), werd hij in 1986 coördinator van de (toenmalige) Eerstegraads lerarenopleiding aan de Universiteit Maastricht. Hij is lid geweest van een negental visitatiecommissies, bij drie daarvan was hij voorzitter. Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan op het gebied van toetsen, kwaliteitszorg en probleemgestuurd onderwijs, en is auteur van tientallen artikelen op deze drie terreinen. Hij is oprichter, en (tot 1 juli 2013) hoofdredacteur van EXAMENS – Tijdschrift voor de toetspraktijk, oprichter en editor van Advances in Health Sciences Education (ASHE) en voormalig redactielid van de Hoger Onderwijs Reeks (HOR). In 2013 is hij met pensioen gegaan, maar hij is actief gebleven als voorzitter of lid van een aantal examencommissies van hogescholen. Na zijn pensionering is hij rechten gaan studeren. In 2019 is hij (wederom) gepromoveerd, ditmaal op een juridisch onderwerp: uitspraken van beroepscolleges in het hoger onderwijs.

Andere boeken door Henk van Berkel

Over Anneke Bax

Anneke Bax studeerde andragologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ze werkte als onderwijs(beleids)medewerker, toetsdeskundige en kwaliteitszorgmedewerker. Momenteel werkt zij als zelfstandige voor Hogeschool Zuyd. Zij heeft enkele boeken over toetsen en kwaliteitszorg op haar naam staan.

Andere boeken door Anneke Bax

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Studiesucces bevorderen: het kan en is niet moeilijk