Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Crowdfunding, de hype voorbij

Haal maximale waarde uit jouw crowdfundingcampagne

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789059727595
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Crowdfunding, dé alternatieve vorm van financieren, wordt gezien als de nieuwe heilige graal. Maar wat is er nu écht nieuw aan deze vorm van financiering en is het wel zo waardevol als iedereen roept? Of kun je er in sommige gevallen maar beter niet aan beginnen? Hoe ziet de toekomst van crowdfunding eruit? En als je besluit te crowdfunden, hoe haal je dan maximale waarde uit de campagne? Geld is namelijk niet altijd het meest waardevolle resultaat van een campagne.

In 'Crowdfunding, de hype voorbij' zetten vier ondernemers, elk vanuit hun eigen professionele ervaring, crowdfunding (weer) met beide benen op de grond. Ze schetsen de geschiedenis en context van crowdfunding en gaan uitgebreid in op de stappen en afwegingen die belangrijk zijn om een campagne optimaal in te richten. Zo dagen ze jou uit om maximale waarde uit jouw crowdfundingcampagne te halen.

Met dit boek kun je meteen aan de slag met je crowdfundingcampagne. De praktische informatie is voorzien van kritische kanttekeningen, waardoor de schrijvers je zowel op strategisch als operationeel niveau wegwijs maken in de wereld van crowdfunding.

"Crowdfunding is een natuurlijke vorm van financieren voor ondernemers.Het levert niet alleen geld op voor ondernemers die willen innoveren en groeien, maar ook een betrokken netwerk van financiers. Dit boek biedt ondernemers praktische hulp om zelf de kansen van crowdfunding in te zien en er mee aan de slag te gaan." - Hans Biesheuvel, Founder ONL voor ondernemers en De OndernemersClub

"Crowdfunding is the way to go. Geweldig boek!" - Annemarie van Gaal

Specificaties

ISBN13:9789059727595
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:118
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2014
Hoofdrubriek:Marketing
ISSN:

Expertrecensies (1)

Crowdfunding, de hype voorbij
Jeanine Dijkhuis | 31 maart 2015
Een praktisch boek over het zelf opzetten van een crowdfunding-campagne. Een compleet en actueel overzicht van vormen, definities, infrastructuur, rollen binnen het campagneteam, regelgeving en afhankelijkheden. Inclusief een vergelijking tussen soorten platformen. Dat is wat ‘Crowdfunding, de hype voorbij’ van Martijn Arets, Ronald Kleverlaan, Marije Lutgendorff en Koen van Vliet te bieden heeft.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
5 stemmen
4
1
0
0
0

Over Martijn Arets

Martijn Arets daagt en inspireert met zijn bedrijf Brand Expedition organisaties en individuen uit op het gebied van merk, strategie, ondernemerschap, innovatie, nieuwe business modellen en, niet te vergeten, social media. Daarnaast gebruikt hij zijn ervaring en energie om andere organisaties verder te helpen en om te participeren in startups die de wereld willen veranderen.

Andere boeken door Martijn Arets

Over Ronald Kleverlaan

Ronald Kleverlaan (1977) is onafhankelijk adviseur, onderzoeker en trainer. Hij is één van de meest invloedrijke personen in Europa op het gebied van crowdfunding. Zijn grootste passie is om personen kansen te bieden om met behulp van hun netwerk hun dromen te realiseren. Hij is een veelgevraagd (internationaal) spreker over crowdfunding, adviseur "Crowd Investing" voor de Europese Commissie en vicevoorzitter van het European Crowdfunding Network. Bij zijn lezingen en interne workshops zijn in totaal meer dan 10.000 personen aanwezig geweest. Tevens is hij oprichter van de Crowdfunding Hub, het Nederlandse crowdfunding kenniscentrum. Hier wordt in samenwerking met universiteiten, crowdfunding platformen en adviseurs, onderzoek gedaan naar crowdfunding. Deze kennis wordt via publicaties en openbare bijeenkomsten gedeeld.

Andere boeken door Ronald Kleverlaan

Over Marije Lutgendorff

Marije Lutgendorff adviseerde organisaties over fondsenwerving als cultuurconsulent in dienst van verschillende gemeentes. Sinds januari 2013 adviseert zij als CrowdLokaal ondernemers die met crowdfunding aan de slag willen. Ze geeft workshops en lezingen over hoe je een succesvolle campagne voert. Het begeleiden van de voorbereiding van campagnes vergelijkt zij met het regisseren van een theatervoorstelling. Het draait bij een crowdfundingcampagne naast het solide financiële verhaal ook om timing, de juiste mindset van de ondernemer die in de spotlight moet gaan staan, creativiteit en bovenal het vertellen van een goed verhaal.

Andere boeken door Marije Lutgendorff

Over Koen van Vliet

Koen van Vliet is als ondernemer actief op het snijvlak tussen cultuur, creatieve industrie en ondernemerschap. Hij onderzoekt, ontwikkelt en ondersteunt projecten die te maken hebben met nieuwe vormen van samenwerking en financiering, zo stond hij onder andere aan de basis van het Nationaal Crowdfunding Onderzoek, is hij een van de oprichters van het platform voor cultuur en ondernemerschap in Nijmegen en organiseerde hij diverse debatten en congressen over samenwerking in de creatieve industrie.

Andere boeken door Koen van Vliet

Inhoudsopgave

Voorwoord
Over de auteurs

Deel 1: Inleiding in crowdfunding
1. Achtergrond van crowdfunding
1.1 Inleiding in crowdfunding
1.2 Geschiedenis van crowdfunding
1.3 Crowdfunding platformen
1.4 Vormen van crowdfunding
2. Wat Levert crowdfunding op voor ondernemers?
3. Crowdfunding -ecosysteem
4. Regelgeving voor crowdfunding
4.1 Fiscale aspecten van crowdfunding
4.2 Internationale crowdfunding
4.3 Do-it-yourself crowdfunding

Deel 2: Praktische invulling van je campagne
5. Pre-crowdfunding
5.1 Propositie
5.2 Team
5.3 Kijk ook eens rond
5.4 Breng je netwerk in kaart
6. Strategische keuzes in je campagne
6.1 Doelbedrag
6.2 Kosten van een campagne
6.3 Keuze van type crowdfunding
6.4 Tegenprestaties
6.5 Platform of in eigen beheer
6.6 Duur van de campagne
7. Campagne voorbereiden
7.1 Presentatie van je propositie
7.2 Informatie op de crowdfundingpagina
7.3 Informatie op internet
7.4 Communicatie voorbereiden
7.5 Netwerk voorbereiden
8. Campagne voeren
9. Post-campagne

Deel 3: Toekomst van crowdfunding
10. Nederland in het crowdfundinglandschap
11. Ontwikkeling van de platformen
12. Betrouwbaarheid van crowdfunding?

Nawoord
Verklarende woordenlijst
Dankwoord
Bronnenlijst en inspiratie
Overzicht Nederlandse crowdfundingplatformen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Crowdfunding, de hype voorbij