Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten

De reis naar binnen van mensen met dementie

Gebonden NL 2020 9789060389102
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In dit boek worden vier thema's uitgediept: 'Ouder worden', 'Dementie, de onontkoombare reis naar binnen', 'Dementie in de laatste fase: ligt hier nog een mens?' en tot slot: 'Dementie en euthanasie, een onmogelijke combinatie?' Elk thema wordt voorafgegaan door een stukje uit de biografie van mijn moeder. In zeventien jaar heeft zij alle fasen van de ziekte dementie doorlopen.

Dementie betekent teruggaan in de tijd. Vroeger wordt nu en binnen wordt buiten. De moeder van de auteur stuit op een onverwerkte traumatische gevoelens uit het verleden die zich niet meer laten wegdrukken of corrigeren. Zij(door)leeft deze traumatische gebeurtenissen opnieuw, echter nu zonder het corrigerende en normerende 'ik'. Dementie geeft zo ruimte aan stilgezwegen trauma's uit het verleden.

Elk van de vier bovengenoemde thema's zorgt voor veel vragen. Deze vragen hebben we voorgelegd aan de vertegenwoordigers van dertien verschillende maatschappelijke en religieuze stromingen in Nederland. Hun waardevolle bijdragen zijn uitgewerkt in elk hoofdstuk.

Specificaties

ISBN13:9789060389102
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:192
Uitgever:Christofoor, Uitgeverij
Verschijningsdatum:30-1-2020
Hoofdrubriek:Paramedisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten